Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Mabrian: Η Κρήτη στους τρεις κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για το 2023

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

τουρισμός

Τους τρεις προορισμούς που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο εντός του 2023 επέλεξε ο διεθνής οργανισμός Mabrian Technologies, που δραστηριοποιείται και στον Τουρισμό. Μάλιστα, μεταξύ αυτών των προορισμών βρίσκεται κι ένας ελληνικός – το νησί της Κρήτης!

H συγκεκριμένη κατάταξη προέκυψε με βάση τις νέες τάσεις στα ταξίδια, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά από τα χρόνια της πανδημίας. Όπως τονίζεται, η παγκόσμια ανάλυση των επιθυμιών εκατομμυρίων χρηστών στο TripAdvisor, δείχνει ότι έχει αυξηθεί σημαντικά, σε σχέση με το 2019, το ενδιαφέρον για ταξίδια που σχετίζονται με τη φύση, τις δραστηριότητες και τον τουρισμό ευεξίας. Αυτή η τάση φαίνεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Ως εκ τούτου, επισημαίνει η Mabrian Technologies, τα τουριστικά προϊόντα όπως ο ήλιος και η παραλία ή τα πολιτιστικά ταξίδια, παρά το γεγονός ότι είναι μακράν οι δημοφιλέστερες επιλογές, θα δίνουν σιγά σιγά χώρο σε αυτές τις νέες δραστηριότητες.

Έχοντας επιβεβαιώσει αυτήν την παγκόσμια τάση, η Mabrian εντόπισε ποιοι προορισμοί στον κόσμο πληρούν τα κριτήρια για να είναι στη μόδα το 2023 χάρη στο μείγμα τουριστικών προϊόντων, την αεροπορική συνδεσιμότητα και την προσφορά ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Για να γίνει αυτό, έχει αναλύσει περισσότερους από 700 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, προσδιορίζοντας τους 10 κορυφαίους προορισμούς που προσφέρουν την καλύτερη ισορροπία μεταξύ πολλών παραγόντων: Τη σημασία του τουρισμού δραστηριοτήτων, τη φύση και την προσφορά προϊόντων ευεξίας, την ανάπτυξη νέων αεροπορικών δρομολογίων και τις εισερχόμενες αεροπορικές θέσεις για το επόμενο έτος και τη μέση τιμή της διαμονής σε ξενοδοχείο για τους επόμενους μήνες.

Το Μπαλί στην κορυφή

Μπαλί
Μπαλί

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Μπαλί της Ινδονησίας. Αυτός ο νησιωτικός παράδεισος ξεχωρίζει για την προσφορά ενός ευρέος φάσματος δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον τουρισμό, τη φύση και την ευεξία, καθώς και την εξαιρετική εξέλιξη της αεροπορικής συνδεσιμότητας για το 2023: 45% περισσότερες νέες αεροπορικές συνδέσεις και αύξηση 115% στις εισερχόμενες θέσεις. Επιπλέον, το Μπαλί προσφέρει μια πολύ ανταγωνιστική μέση τιμή διαμονής σε ξενοδοχείο για τους επόμενους μήνες.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κρήτη, «που είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας», όπως αναφέρει η πλατφόρμα.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει σπάσει ρεκόρ τουρισμού το 2022, παρά την απουσία Ρώσων τουριστών, που στο παρελθόν ήταν μια από τις κύριες αγορές της. Παρά το γεγονός ότι είναι ένας κυρίως καλοκαιρινός προορισμός με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων ήλιου και παραλίας, η Κρήτη βλέπει το 57% των σχολίων των τουριστών να αφορά δραστηριότητες, φύση ή τουρισμό ευεξίας. Επιπλέον, ο προορισμός παρουσιάζει αύξηση δυναμικότητας 17% σε σχέση με πέρυσι, τόσο για τα δρομολόγια εσωτερικού όσο και εξωτερικού. Όσον αφορά την προσφορά διαμονής, είναι ο προορισμός με τις δεύτερες πιο ανταγωνιστικές μέσες τιμές ξενοδοχείων για τους επόμενους μήνες.

Τρίτο το Algarve

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Algarve, που βρίσκεται στα νότια της Πορτογαλίας, με ένα ενδιαφέρον μείγμα τουριστικού προϊόντος, πολύ ανταγωνιστικές τιμές διαμονής και σημαντική αύξηση της αεροπορικής συνδεσιμότητας. Το Algarve είναι γνωστό για την πανέμορφη ακτογραμμή του, τις περιβόητες φυσικές καμάρες, τους γραφικούς οικισμούς και τις πλούσιες δραστηριότητες.

Algarve
Algarve

Ο προορισμός της Αττάλειας, στη νότια Τουρκία, αναφέρει η Mabrian Technologies, ξεχωρίζει γιατί έχει τις χαμηλότερες τιμές διαμονής από όλους τους επιλεγμένους προορισμούς, καθώς και γιατί παρουσιάζει αύξηση άνω του 20% στην αεροπορική συνδεσιμότητα για το 2023, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η Αττάλεια κατατάσσεται στην 8η θέση των κορυφαίων προορισμών για το 2023.

Δείτε στη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί, τους δέκα top προορισμούς στον τομέα της ευεξίας και της περιπέτειας για το 2023

Πηγή: newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ