Βρειτε μας στα Social Media

ΛΑΣΙΘΙ

Το Κρητικό χωριό με τον βραχώδη ναό και τις υπέροχες καλλιτεχνίες!

Δημοσιεύτηκε

στις

Μαρία Μελιδόνη | facebook
Διαφήμιση
Διαφήμιση
370 Shares

Γεμάτη όμορφα διαμαντάκια είναι η Κρήτη που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις! Ένα από αυτά είναι και η Μίλατος στον νομό Λασιθίου και ανάμεσα στον Άγιο Νικόλαο και τη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα χωριό που σου εμπνέει την καλλιτεχνική δημιουργία, κάτι που και οι ίδιοι οι κάτοικοί του το έχουν αποδείξει στην πράξη, διακοσμώντας το χωριό με όμορφες ζωγραφιές που το ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο! Οι όμορφες αυτές πινελιές είναι δημιουργικά εναρμονισμένες με το φυσικό και ανθρωπογενές τοπίο του χωριού και αποδίδουν μια ευφορία στον επισκέπτη.

Δε θα σταθούμε όμως μόνο σε αυτό, καθώς αξίζει μια επίσκεψη και στο σπήλαιο της Μιλάτου με τον βραχώδη ναό του Αγίου Θωμά στο εσωτερικό του. Εδώ είχαν βρει καταφύγιο 2.000 κρητικοί που όμως δεν γλίτωσαν από την μανία των Τούρκων, ούτε όμως και ο αρχηγός τους από το αφηνιασμένο του άλογο που τον έριξε στο θάνατο.

Σήμερα μόνο κατάνυξη και ηρεμία νιώθεις στον βραχώδη ναό και το γραφικό σπήλαιο, το όμορφο χωριό με τις δημιουργικές πινελιές. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι στη Μίλατο είχε βρει καταφύγιο και η Ελληνίδα συγγραφέας Λιλή Ζωγράφου που έγραψε πολλά εκ των μυθιστορημάτων της επιτόπου. Δεν την αδικούμε! Ο τόπος αυτός σου εμπνέει την καλλιτεχνική δημιουργία, παρά το πολυτάραχο παρελθόν της, αφού εκτός από την σφαγή επί Τουρκορκατίας, η Μίλατος αναφέρεται ακόμα και στην Ιλιάδα του Ομήρου, ως πόλη που απέστειλε πολεμιστές με αρχηγό τον Ιδομενέα.

Επιλέγουμε την τέχνη, την καλλιτεχνική δημιουργία και ευχόμαστε να μην δούμε ξανά τον πόλεμο από τόσο κοντά.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap