Βρειτε μας στα Social Media
 

GOOD NEWS

Μπράβο Άνθρωποι! Κρητικοί έσωσαν θαλάσσια χελώνα που μπλέχτηκε σε δίχτυα 🙂 | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Χελώνα
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Αν έχεις ανθρωπιά, διάβαινε… Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να παραφράσουμε το γνωστό γνωμικό. Διάβαινε και κάποτε θα το βρεις το καλό μπροστά σου!

Αυτό ισχύει για τους εθελοντές στη Σητεία οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα για να διασώσουν μία θαλάσσια χελώνα caretta – caretta η οποία εντοπίστηκε στην περιοχή της Χιώνας.

Η συγκεκριμένη χελώνα είχε παγιδευτεί σε δίχτυα, ωστόσο η ανταπόκριση των εθελοντών ήταν άμεση και κατάφεραν να την απελευθερώσουν και να την «επιστρέψουν» υγιή στο φυσικό της περιβάλλον.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Νίκος Μαράκης

Η ανάρτηση του κ. Μαράκη:

«Εθελοντές προστασίας θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα Σητείας. Κάνε το καλό… και ρίξτο στο γυαλό!!! Παντού και πάντ, εδώ και χρόνια όταν μιλούσαμε για το περιβάλλον τονίζαμε τη ιδιαιτερότητα της περιοχής μας όσον αφορά τη σχέση του ανθρώπου με  τη φύση..
Είναι η ποιότητα των ανθρώπων; Είναι η ’’τρέλα’’ που κουβαλάμε; Είναι ότι βάζουμε πιο πάνω την ψυχική μας ηρεμία και όχι το χρήμα;

Η χελώνα που βλέπετε στις φωτογραφίες βρέθηκε χθες μπλεγμένη σε δίχτυα στην περιοχή της Χιώνας. Την περισυνέλλεξαν, ειδοποίησαν  το Λιμεναρχείο και την ομάδα μας και κατάφεραν να την  ελευθερώσουν στο φυσικό της περιβάλλον. Και να λοιπόν , που αποδεικνύεται ότι η περιοχή μας κάνει τη διαφορά.

Ευχαριστούμε τον Μάνο Σαββιδάκη  και όλους όσους βοήθησαν στη διάσωση της χελώνας Caretta caretta».

Χελώνα
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap