Βρειτε μας στα Social Media
 

ΛΑΣΙΘΙ

Θλιβερές εικόνες στην Κρήτη: Χελωνάκια καρέτα – καρέτα πατήθηκαν από αυτοκίνητα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
66 Shares

Μεγάλος αριθμός από χελωνάκια καρέτα – καρέτα δεν έφτασαν ποτέ στη θάλασσα στην περιοχή της Καραβόπετρας Σητείας, καθώς έχασαν τον προσανατολισμό τους, με αποτέλεσμα να πατηθούν από περαστικά οχήματα.

Σύμφωνα με τους εθελοντές προστασίας θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα Σητείας, αιτία του θλιβερού περιστατικού αποτελούν «τα φώτα που έχουν τοποθετηθεί στο δρόμο, διότι είναι πολύ έντονα και επηρεάζουν αρνητικά τις χελώνες».

Παρά το γεγονός ότι οι εθελοντές είχαν τοποθετήσει σκίαστρο στη μοναδική φωλιά στην περιοχή, ώστε να τα κατευθύνουν προς τη θάλασσα, «όπως επισημαίνουμε εδώ και 2 χρόνια, τα φώτα που έχουν τοποθετηθεί στο δρόμο είναι πολύ έντονα. Επηρεάζουν αρνητικά τις χελώνες οι οποίες δεν ήρθαν φέτος να γεννήσουν στην παραλία μας αλλά και τα χελωνάκια τα οποία είναι φωτοτροπικά. Ακολουθούν δηλαδή την πιο φωτεινή πηγή, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα φώτα των στύλων και όχι το στραφτάλισμα του φεγγαριού στη θάλασσα».

«Στις 11 το βράδυ περίπου μας ενημέρωσαν συμπολίτες μας ότι τα χελωνάκια έχουν φτάσει στον δρόμο και τα πατάνε τα αυτοκίνητα. Το αποτέλεσμα ήταν, να πατηθούν αρκετά, να χαθούν στους θάμνους αρκετά και να φτάσουν στη θάλασσα όσα καταφέραμε να βοηθήσουμε».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap