Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Πόσα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.329 νέα κρούσματα σήμερα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, 333 διασωληνωμένους και 26 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Από αυτά, τα 96 εντοπίστηκαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα 58 στο Ηράκλειο, 2 στο Λασίθι, 23 στο Ρέθυμνο και 12 στα Χανιά.

Η Αττική καταγράφει 451 κρούσματα, η Θεσσαλονίκη 356, ενώ η Λάρισα 103.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

 

Λασίθι: Ζευγάρι ηλικιωμένων «έφυγε» από κορονοϊό με τρεις ημέρες διαφορά

Τίτλοι τέλους μπήκαν την Τρίτη σε ένα γεγονός που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Καλαμαύκας Λασιθίου.

Συγκεκριμένα, έγινε η ταφή μιας 94χρονης γυναίκα η οποία έχασε τη ζωή του από κορoνοϊό, τρεις μόλις μέρες μετά το θάνατο του συζύγου της ετών 97, επίσης από κορoνοϊό.

Οι δύο ηλικιωμένοι δυστυχώς ήταν από τους ελάχιστους της κοινότητας που σε τέτοια ηλικία δεν είχαν κάνει το εμβόλιο, ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Κρασσάς, και παραμένει άγνωστο το πως ήρθαν σε επαφή με τον ιό.

O κ. Κρασσάς ανέφερε πως σήμερα πρόκειται να γίνει απολύμανση στο σπίτι τους και στη γύρω περιοχή, ενώ μετά τη σχετική ιχνηλάτηση που έχει γίνει στην ευρύτερη οικογένεια και σε κοντινά πρόσωπα των ηλικιωμένων δεν έχει βρεθεί άλλο κρούσμα, ενώ δεν υπάρχει άλλο γνωστό κρούσμα στο χωριό.

Ο πρόεδρος της κοινότητας έστειλε ένα δυνατό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού ειδικά σε άτομα τέτοιων ηλικιών, στους οποίους ο κορoνοϊός προκαλεί πολύ μεγαλύτερες επιπλοκές απ’ ότι σε νεότερα άτομα, αναφέροντας και ο ίδιος πως αν οι δύο κάτοικοι είχαν εμβολιαστεί είναι πολύ πιθανό να ζούσαν ακόμα, κάτι που βέβαια αποδεικνύεται καθημερινά από τα στατιστικά νόσησης και θανάτων στην Ελλάδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ