Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Αυτό είναι το αρχαιότερο χωριό της Κρήτης! | Drone ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αμέτρητα τα χωριά της Κρήτης από άκρη σε άκρη στο Νησί αλλά λίγα εκείνα που η ιστορία του χάνεται στο βάθος της ιστορίας και εντυπωσιάζουν μέχρι της μέρες μας. Ένα από αυτά τα γραφικά χωριά που ξεχωρίζουν είναι δίχως καμία αμφιβολία η Κριτσά στο Λασίθι!

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Με την παρουσία των ανθρώπων να είναι αδιάκοπη στην ευρύτερη περιοχή του χωριού τουλάχιστον από τα υστερομινωικά χρόνια, η Κριτσά είναι γεμάτη από αρχαιολογικά αξιοθέατα και σε σημαντικό βαθμό διατηρεί ακόμη αναλλοίωτη την παλιά αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της που γοητεύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Η αμφιθεατρική της ομορφιά στις πλαγιές του όρους Κάστελλος σε υψόμετρο περίπου 365 μέτρων και η έντονη διατήρηση του παραδοσιακού της χαρακτήρα, την καθιστούν έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς εκδρομής για όσους επιλέγουν για διακοπές τον Άγιο Νικόλαο. Τα υπέροχα καλντερίμια, οι γεμάτες λουλούδια αυλές των σπιτιών, τα εργαστήρια Κρητικών υφαντών, τα παραδοσιακά καφενεία, οι πλούσιες λαογραφικές συλλογές και οι εντυπωσιακές εκκλησίες μπορούν με ευκολία να προσδώσουν στην κωμόπολη το χαρακτηρισμό ενός ανοικτού λαογραφικού και ιστορικού μουσείου…

Ο Πολυχρόνης, ένας από τους νεαρούς κινηματογραφιστές της Κρήτης που σε κάθε ευκαιρία καταγράφουν μοναδικά πλάνα και διαφημίζουν παντού τις ομορφιές του νησιού, έφτιαξε ένα βίντεο που σούπερ εναέρια πλάνα από τη Κριτσά.

Δείτε το και απολαύστε το αρχαιότερο χωριό της Κρήτης από ψηλά:

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap