Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρητικός βοσκός «μιλάει» στα πρόβατα και μιμείται τη φωνή του αετού | ΒΙΝΤΕΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

κρητικος κτηνοτροφος

Ο Γιάννης Χατζηδάκης παράγει ήχους με το στόμα που εντυπωσιάζουν ενώ μιμείται τέλεια τις φωνές ζώων με σκοπό να μπορεί να οδηγεί το κοπάδι του σε μια “γλώσσα” που την καταλαβαίνουν τα ζώα.

Ένας κτηνοτρόφος από τη Μεσαρά, ο Γιάννης Χατζηδάκης έχει μάθει να μιμείται το κρώξιμο του αετού προκειμένου να μπορεί να καθοδηγεί το κοπάδι του! Ο κτηνοτρόφος έχει αναπτύξει τη δική του «γλώσσα» με τα ζωντανά του όπως γράφει η σελίδα στο facebook Δια-SOS-τε τη Μεσαρά και πραγματικά το βίντεο με τους ήχους που κάνει με το στόμα εντυπωσιάζει. Η ανάρτηση αναφέρει: «Ο κτηνοτρόφος που μιμείται τέλεια το σφύριγμα του αετού!

Ο “κώδικας επικοινωνίας” που έχει αναπτύξει ο κτηνοτρόφος Γιάννης Χατζηδάκης με τα αιγοπρόβατα του, περιλαμβάνει ένα διαπεραστικό σφύριγμα που θυμίζει κρώξιμο αετού, όπως διαπιστώσαμε -εντυπωσιασμένοι- ακούγοντας τον απόγευμα Παρασκευής 4 Νοεμβρίου, έξω από το χωριό Κλήμα Δήμου Φαιστού, στο δρόμο που οδηγεί προς Αμάρι, όπου τον συναντήσαμε να “ξωλαλεί” το κοπάδι του.
Με…εμπειρία 60 χρόνων στην κτηνοτροφία, όπως μας είπε ο ίδιος, ο Μ. Χατζηδάκης μιλάει τη δική του “γλώσσα” με τα ζωντανά του, την οποία έχει εμπνευστεί ολοφάνερα από τον βασιλέα των άγριων πτηνών, τον αετό»!

Δείτε το βίντεο εδώ:

Πηγή: neakriti.gr


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ