Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρητικός δούλευε 40 χρόνια και του μέτρησαν στη σύνταξη τα… μισά!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

σύνταξη

Την αναλγησία του κράτους και το αλαλούμ που επικρατεί στις υπηρεσίες του και ειδικά στην απονομή των συντάξεων βίωσε ένας παλαίμαχος της ζωής από το Ηράκλειο.

Το θέμα ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη και όπως ο ίδιος είπε εργαζόταν 40 χρόνια και το 2016 κατέθεσε αίτηση για σύνταξη.

Μετά από αναμονή 3,5 ετών, όπως γίνεται συνήθως για την έκδοση της σύνταξης λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρούνται, τον Απρίλιο του 2019 ήρθε το πολυπόθητο χαρτί.

 

“Χάθηκαν” τα χρόνια…

Όμως έπεσε από τα σύννεφα όταν διάβασε ότι η σύνταξη που θα ελάμβανε αφορούσε μόνο τα 18 χρόνια και όχι τα 40 που είχε δουλέψει.

Με λίγα λόγια είχαν εξαφανισθεί δύο δεκαετίες εργασίας.Από τότε ξεκίνησε ένα μαραθώνιο για να αναγνωριστούν και τα υπόλοιπα χρόνια και να λάβει ολόκληρη τη σύνταξη που δικαιούται στέλνοντας επιστολές από τον υπουργό εργασίας μέχρι το διοικητή του ΕΦΚΑ.

Περιμένουμε το “λογισμικό”…

Πάνω από ένα χρόνο ο συνταξιούχος πηγαίνει από υπηρεσία σε υπηρεσία και έπειτα από πολλές προσπάθειες του είπαν από τον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) ότι αναγνωρίζουν το λάθος αλλά θα πρέπει να περιμένει το “νέο λογισμικό” για να υπολογιστούν τα χαμένα χρόνια.

Στην εκπομπή παρενέβη και ο πρώην υφυπουργός εργασίας και βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου που τόνισε ότι δεν γνωρίζει για ποιο λογισμικό κάνουν λόγο τα ταμεία ωστόσο η σύνταξη από ΙΚΑ και ΤΕΒΕ έπρεπε να είχε εκδοθεί ενιαία. Ωστόσο δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στη βουλή όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και για άλλες που σίγουρα υπάρχουν ώστε να δοθεί εναία λύση.

Πηγή: vimakritis
Φωτό αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ