Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Λεβέντης από την Κρήτη ετών 93: «Εγώ για σας κάνω το εμβόλιο, δεν με φοβίζει ένας βρωμοϊός»

Δημοσιεύτηκε

στιςΣυνηθίζουμε να λέμε οι ανήκοντες σε νεότερες ηλικιακές ομάδες πως θα σπεύσουμε να κάνουμε το εμβόλιο όχι για εμάς προσωπικά, αλλά για να προστατεύσουμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία.
Κι έρχεται ένας παππούς λεβέντης από τα Χανιά, ετών 93 παρακαλώ, να μας βάλει τα γυαλιά και να μας αποδείξει πως το ζήτημα το εμβολιασμού είναι διαγενεακό, μια συλλογική προσπάθεια που αποσκοπεί στο συλλογικό ποθούμενο: την ανοσία έναντι στον Covid-19.
Το περιστατικό, μοιράστηκε μαζί μας ο χειρουργός του νοσοκομείου Χανίων, Μιλτιάδης Καστανάκης, και έλαβε χώρα την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού των υπερηλίκων και έχει να κάνει με έναν διάλογο ανάμεσα σε έναν (αφελή, είναι η αλήθεια) τραυματιοφορέα που ρώτησε τον παππού αν φοβάται τις… παρενέργειες.

Η δημοσίευση του κ. Καστανάκη:

«Ξεκίνημα εμβολιασμών στο Νοσοκομείο μας. Παππούλης 93 Μαΐων προσέρχεται συνοδεία των συγγενών του για να εμβολιαστεί.
Ο τραυματιοφορέας που τον βοηθάει χαριτολογώντας τον ρωτάει «παππούλη δεν φοβάστε τις ενδεχόμενες παρενέργειες».
Και ο παππούλης απαντά «εγώ παιδάκι μου πέρασα δυο παγκόσμιους πολέμους, έναν εμφύλιο, μια χούντα, τι νομίζεις ότι κάνω το εμβόλιο γιατί φοβάμαι έναν βρωμοιό.
Εγώ για σας το κάνω το εμβόλιο, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο 70% του πληθυσμού μπας και αποκτήσουμε ανοσία και η επόμενη γενιά από τη δική μου μπορέσει να ζήσει ελεύθερα.
Άλλωστε έχουμε πόλεμο λεν οι επιστήμονες. Και μείς στον πόλεμο μάθαμε να βάζουμε τον μπέτι μας μπροστά».
Άναυδος ο τραυματιοφορέας σταμάτησε την πλάκα στον παππούλη και ακόμα σκέφτεται τι του είπε ο σοφός γέροντας. Καλημέρα σας…»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap