Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρητικοί, κάντε λίγο υπομονή και τα χιόνια θα σας περιμένουν στα βουνά!

Δημοσιεύτηκε

στις

Κρητικοί χιόνια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
92 Shares

Με τα θερμόμετρα στην Κρήτη να παραμένουν κολλημένα σε θερμοκρασίες κοντά και κάτω του μηδενός, επικίνδυνες είναι οι καιρικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, γι’ αυτό και πρέπει οπωσδήποτε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Κρήτης και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου μετά και την παράταση της γενικής αργίας από την κυβέρνηση. Αναστέλλεται και η εξεταστική του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ ανοιχτά με συνεχές και πιο σύντομο ωράριο θα είναι μόνο τα πρατήρια, τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Η κακοκαιρία Ελπίς θα επιμείνει στην Κρήτη για ένα με δύο 24ωρα ακόμα, γι’ αυτό μένουμε στα σπίτια μας ασφαλείς και επικοινωνούμε με όσους τυχόν έχουν ανάγκη κάποιας βοήθειας. Δεν είναι τώρα η ώρα να βγούμε έξω και να παίξουμε με το χιόνι, αφού τα μικρά ανοίγματα στον καιρό ξεγελούν και μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθούμε εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης.

Η αστυνομία συνεχώς ενημερώνει για τις συνθήκες του οδοστρώματος, ωστόσο η ολισθηρότητα παραμένει απρόβλεπτη. Ήδη με δημόσια και ιδιωτικά μέσα 30 ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και φορτηγά έλαβαν συνδρομή απεγκλωβισμού από τα χιόνια και τον παγετό. Στον αγώνα έχουν ριχτεί και οι εθελοντές του τμήματος πολιτικής προστασίας για να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή από το ψύχος. Περιφέρεια και δήμοι μαζί με την τροχαία φροντίζουν με το προσωπικό των κοινωνικών δομών για να λάβουν οι ασθενείς τα φάρμακά τους, ενώ σε συνεργασία με το νοσοκομείο γίνεται αγώνας και για τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς.

Μην ρισκάρετε τη ζωή σας και των οικείων σας δρώντας απερίσκεπτα. Η ενημέρωση για την κακοκαιρία ήταν και είναι συνεχής και αδιάλειπτη. Δεν χωρούν δικαιολογίες. Κάντε λίγη υπομονή, μείνετε ασφαλείς. Εξάλλου, η ποσότητα του χιονιού είναι τέτοια, όπως και το κρύο για τις επόμενες μέρες που ο λευκός επισκέπτης θα παραμείνει για μέρες στην ενδοχώρα, όπου και θα δέχεται επισκέψεις, όταν αυτό θα είναι ασφαλές και συνετό.

Κρητικοί χιόνια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap