Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Βιασμός ανήλικης αθλήτριας-Με λυγμούς κατέθεσε ο 58χρονος γυμναστής

Δημοσιεύτηκε

στις

βιασμός
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την απολογία του 58χρονου γυμναστή, ο οποίος φέρεται να είχε βιάσει τη 14χρονη αθλήτριά του, πριν από περίπου 18 χρόνια στην Ιεράπετρα, συνεχίστηκε χθες η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε χωρίς να σηκωθεί από το εδώλιο, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της απολογίας του έκλαιγε.

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα χθες κατέθεσαν ως μάρτυρες στην υπόθεση η μητέρα της φερόμενης παθούσας, μια γυμνάστρια – πρώην αθλήτρια του κατηγορούμενου – μια ψυχολόγος, η σύζυγος και ο αδερφός τού 58χρονου, ένας εκπαιδευτικός, αλλά και ο εν διαστάσει σύζυγος της 32χρονης φερόμενης παθούσας.

Μετά το πέρας της απολογίας τού 58χρονου, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για την επόμενη Παρασκευή 12 Ιουλίου: Εκείνη τη μέρα, η δίκη θα συνεχιστεί με την εισαγγελική πρόταση, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και κατά πάσα πιθανότητα την έκδοση της απόφασης.

Όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο 58χρονος άνδρας υποστήριξε χθες στην απολογία του ότι ουδέποτε βίασε την 32χρονη – σήμερα – γυναίκα, παρά ότι διατηρούσαν σχέση.

«Ανάρμοστη μεν, σχέση δε», ανέφερε ο γυμναστής, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι κατηγορήθηκε για τον βιασμό της ανήλικης λόγω πλεκτάνης που στήθηκε σε βάρος του εξαιτίας της συμμετοχής της συζύγου του, παλαιότερα, στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

Εξάλλου, ο 58χρονος κατέθεσε ότι το κορίτσι ήταν πολύ ερωτευμένο μαζί του, τονίζοντας πως οι δυο τους είχαν σχέση και πως ό,τι συνέβαινε, γινόταν με τη συναίνεσή της. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος απολογήθηκε καθιστός στο εδώλιο, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς πάσχει από τη νόσο των δυτών.

 

Η «συγγνώμη»

Επισημαίνεται ακόμη ότι ο 58χρονος ζήτησε συγνώμη από τη γυναίκα του και την οικογένειά του, συμπληρώνοντας ότι από αυτήν την υπόθεση η ζωή του έχει καταστραφεί σε οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. «Σας παρακαλώ, λυτρώστε με από την ισόβια καταδίκη μου», ανέφερε με λυγμούς ενώπιον των εφετών και των ενόρκων ο 58χρονος κατηγορούμενος.

Μεταξύ των μαρτύρων του κατηγορητηρίου, που κατέθεσαν χθες, ήταν και μια γυμνάστρια, πρώην αθλήτρια του κατηγορουμένου. Η εν λόγω μάρτυρας είπε ότι ο 58χρονος την παρενοχλούσε, ωστόσο εκείνη στάθηκε τυχερή, καθώς συνοδευόταν συνεχώς από τη μητέρα της. Υποστήριξε, εξάλλου, ότι σε μεταγενέστερο χρόνο, η 32χρονη της εκμυστηρεύτηκε το τι φέρεται να της έκανε ο κατηγορούμενος.

Την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης προκάλεσε, πάντως, και ο ισχυρισμός της γυμνάστριας ότι ο κατηγορούμενος έρχεται στο δικαστήριο με μπαστουνάκι, ενώ στην Ιεράπετρα κυκλοφορεί κανονικά.

 

Τι κατέθεσε ο εν διαστάσει σύζυγος του θύματος

Εντύπωση προκάλεσε και η κατάθεση του εν διαστάσει συζύγου της φερόμενης παθούσας, τα λεγόμενα του οποίου κινήθηκαν σε διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Η κατάθεσή του υπήρξε αρκετά υποστηρικτική προς τον κατηγορούμενο, εν αντιθέσει με την κατάθεσή του σε πρώτο βαθμό.

Ως αποτέλεσμα, την ώρα που οι συνήγοροι υπεράσπισης τον εξέταζαν, ο πρόεδρος της Έδρας τούς ζήτησε να μην επαναλαμβάνουν τις ίδιες ερωτήσεις, προκειμένου να μην κινδυνεύσει ο συγκεκριμένος μάρτυρας να βρεθεί σε άλλη θέση. Το εν λόγω γεγονός δεν ήταν το μοναδικό που προξένησε εντύπωση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση: Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης που κατέθεσαν χθες στο δικαστήριο βρέθηκε κι ένας εκπαιδευτικός. Η κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα προκάλεσε την απορία του εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος αναρωτήθηκε πώς γίνεται ένας εν ενεργεία εκπαιδευτικός να καταθέτει υπέρ ενός ανθρώπου που – σύμφωνα με τα ίδια του τα λεγόμενα – είχε σχέση με μια ανήλικη.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε χθες και η σύζυγος του 58χρονου, η οποία είπε ότι είναι ένας θαυμάσιος πατέρας. Ανέφερε, ακόμη, ότι ο ίδιος της είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε ανάρμοστη σχέση με την ανήλικη σε μεταγενέστερο χρόνο. Επισήμανε, εξάλλου, ότι αποκλείεται ο άνδρας της να βίασε μια ανήλικη, τονίζοντας πως, εάν πίστευε ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο, δε θα τον στήριζε, όπως συμβαίνει τώρα.

Από την πλευρά της, καταθέτοντας στο δικαστήριο, η μητέρα της 32χρονης είπε ότι η ίδια και ο σύζυγός της εμπιστεύονταν απόλυτα τον κατηγορούμενο, καθώς γνώριζαν τον ίδιο και την οικογένειά του. Πρόσθεσε, εξάλλου, πως όταν άλλαξαν προπονητή στην κόρη της, ο κατηγορούμενος ήταν πιεστικός απέναντί τους, λέγοντας ότι πρέπει να επιστρέψει σ’ αυτόν γιατί θα καταστραφεί το μέλλον της ως αθλήτρια.

Πηγή: neakriti

βιασμός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap