Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Βγαίνουν θετικοί στον κορονοϊό και δεν το δηλώνουν!

Δημοσιεύτηκε

στις

τεστ κορονοϊού
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
22 Shares

Πονοκέφαλο προκαλεί στον ΕΟΔΥ η τακτική πολλών πολιτών να υποβάλλονται πλέον μόνο σε self test. Πολλοί είναι εκείνοι που βγαίνουν «θετικοί» και δεν το δηλώνουν κάνοντας και ένα «επίσημο» έλεγχο και αρκούνται στο να απομονωθούν.

Το πρόβλημα ανέδειξε μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA και τη Μαρία Μπινιχάκη ο καθηγητής κλινικής ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και και Διευθυντής του Ιολογικού Εργαστηρίου του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Σουρβίνος.

«Παρατηρείται κατά μεγάλο ποσοστό ότι τα τεστ υποδηλώνονται», ανέφερε ο κ. Σουρβίνος τονίζοντας πως είναι πολλοί οι πολίτες που κάνουν self test, αλλά δεν προχωρούν στην επιβεβαίωσή του μέσω rapid ή PCR, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα.

«Αυτό δεν μας δίνει την πραγματική επιδημιολογική εικόνα της κοινότητας και έτσι δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ποια είναι η διασπορά του ιού και ποια είναι η διασπορά των νέων υποπαραλλαγών Όμικρον 4 και Όμικρον 5», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες όταν κάνουν τεστ και βγαίνει θετικό να μην απομονώνονται απλά αλλά να κάνουν rapid ή PCR test. «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια πολύ σαφέστερη εικόνα από αυτή που φαίνεται στα στοιχεία που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ καθημερινά», κατέληξε ο καθηγητής.

τεστ κορονοϊού
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap