Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Το ελαιόλαδο μπορεί να ξεπεράσει τα 4 ευρώ!

Δημοσιεύτηκε

στις

ελαιόλαδο
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια μεγάλη προσπάθεια από το φορέα προώθησης του Κρητικού ελαιολάδου που συγκροτήθηκε με την ονομασία “Κρητών Ένωσις” ώστε την ερχόμενη ελαιοκομική περίοδο να είναι σε θέση να ανακοινώσει τιμές για τον παραγωγό.

Ο νέος αυτός φορέας στον οποίο μετέχουν όλες σχεδόν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού έχει βασικό στόχο όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, η πρόεδρος του Φορέα κ. Θεανώ Βρέντζου, το κρητικό ελαιόλαδο να διατίθεται στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά ως ένα ασφαλές και ποιοτικό προϊόν, το οποίο θα πληροί όλες τις ποιοτικές προδιαγραφές και βεβαίως τις συνθήκες υγιεινής και διασφάλισης των τροφίμων κάτω από ένα ενιαίο brand.

“Περιμένουμε, είπε, την τελική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να πάρουμε τη σφραγίδα της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) του Κρητικού ελαιολάδου ώστε να προχωρήσουμε το στρατηγικό μας σχεδιασμό”.

Το ελαιόλαδο μπορεί να ξεπεράσει και τα 4 ευρώ για τον παραγωγό

Οι παραγωγοί στην Κρήτη επεσήμανε η κ. Βρέντζου πρέπει να εισπράξουν την υπεραξία του ελαιολάδου με την τιμή στόχο να ξεκινά από τα 3,80 ευρώ και φτάνει τα 4 ή και να τα ξεπερνά.

“Αυτό όμως για να γίνει πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε ώστε το προιόν που τελικά θα παραλαμβάνουν οι Ενώσεις – φέτος θα φτάσει τους 1000 τόνους – που μετέχουν στο φορέα και θα διαχειρίζονται το 70% της παραγωγής και θα το τυποποιούν να είναι και ποιοτικό. Βασικός στόχος οι ελαιώνες της Κρήτης για γίνουν βιολογικοί” όπως τόνισε.

Ξεκίνησαν οι επαφές με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους

“Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε η πρόεδρος του φορέα, πραγματοποιούνται επαφές με μεγάλους ομίλους σε Ελλάδα και εξωτερικό ώστε να επιτευχθούν συμφωνίες που όμως δεν θα επικυρωθούν τώρα αλλά μόλις ξεκινήσει η παραγωγή και είμαστε σίγουροι ότι θα παραδώσουμε ένα ποιοτικό προιόν έξτρα παρθένου ελαιολάδου”.

“Η προσπάθεια, τόνισε, τώρα ξεκινά και σταδιακά θα δούμε και τις τιμές που προανέφερα”

Επίσης ανέφερε ότι θα αξιοποιηθεί η Γεωργική σχολή της Μεσαράς για την εκπαίδευση των παραγωγών να παράγουν ποιοτικό ελαιόλαδο ενώ μέσα στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η δημιουργία Μουσείου Γαστρονομίας.

Ο φορέας θα προωθεί το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και δεν θα δέχεται την οποιαδήποτε νοθεία διεμήνυσε η κ. Βρέντζου.

πηγή: ekriti.gr

ελαιόλαδο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap