Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Η καθημερινή μάχη παιδιών με αυτισμό και των γονιών τους

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Συγκλονιστικές οι καταθέσεις ψυχής από γονείς παιδιών που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού αναφερόμενοι στην σημαντική απόφαση να κρατηθούν ανοικτά τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης μιας και το lockdown κάνει ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητα τους.
Στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της «ΚΡΗΤΗ TV», η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη αναφέρθηκε στο πρότυπο κέντρο αυτισμού που σχεδιάζεται για το Ηράκλειο με την διοικήτρια της υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη να αναφέρεται στην διασύνδεση του με όλες τις αντίστοιχες δομές της Κρήτης και τους γονείς να ζητούν να έχουν ενεργή συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια.
Συγκινητικές και γεμάτες ανθρωπιά οι προσωπικές ιστορίες γονέων που έχουν παιδία στο φάσμα του αυτισμού.
Με τον Χρήστο Τζαμούση αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία να μιλά για την ζωή του με τον Σταύρο, τονίζοντας ότι από αυτό το παιδί λαμβάνει μόνο αγάπη καλώντας τους ίδιους τους συγγενείς να βοηθήσουν τις οικογένειες σε αυτή την προσπάθεια ουσίας που κάνουν.
Ο πρόεδρος από το Δικαίωμα στη Ζωή Παύλος Σημαντηράκης αναφέρθηκε στην καθημερινή μάχη των οικογενειών να πετύχουν το αυτονόητο τονίζοντας πως από την πολιτεία η βοήθεια είναι ελάχιστη, ενώ το κόστος για τις οικογένειες δυσβάσταχτο.
Συγκλονιστικοί και σπουδαίοι οι γονείς από το Ρέθυμνο Ειρήνη Κλάδου ,Γαβριήλ Τσουντάνης και Παύλος Μελισσινός που μίλησαν για τα παιδιά τους και την δική τους καθημερινή μάχη για το αυτονόητο που δεν είναι δεδομένο.
Οι ιστορίες του Γιαννάκη, του Γιώργου και της Στυλιάνας άγγιξαν τις ψυχές των τηλεθεατών στην «Ώρα Αιχμής» υπογραμμίζοντας ότι τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού διεκδικούν με αξιοπρέπεια την ίδια τους την ζωή δίνοντας μόνο τεράστια αγάπη.
Το έργο μάλιστα που έχει γίνει από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό στο Ρέθυμνο είναι κάτι παραπάνω από σπουδαίο δείχνοντας το δρόμο για αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ