Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

«Σφακοπιστόλα»: Δείτε πώς φτιάχνεται το παιχνίδι που λάτρεψαμε ως παιδιά οι Κρητικοί! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Σφακοπιστόλα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα παιδικά παιγνίδια αλλοτινών χρόνων είναι τόσο διαφορετικά και τόσο γοητευτικά, μέσα στην απλότητα τους. Απλότητα όμως ως προς τα υλικά τους όχι ως προς την έμπνευση τους.

Ένα τέτοιο παιγνίδι θυμήθηκαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου από το Μαλάκι Ρεθύμνου Μάρκος Βαγιωνάκης και παλιός συμμαθητής του και μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Ανω Βαρσαμόνερου Πέτρος Γαβαλάκης.

Αφορμή η πεζοπορία του Ορειβατικού Συλλόγου Ηρακλείου από τον Άγιο Στέφανο ως το Κάτω Μαλάκι.

Στην πρώτη στάση της ομάδας στη θέση «Ζάρας Βρύση», κάτω από τα πλατάνια και τις ανθηρές σφάκες, ο Πέτρος θυμήθηκε πως ως μικρά παιδιά, τότε που τα πλαστικά παιγνίδια δεν ήταν καθόλου διαδεδομένα, χρησιμοποιούσαν κλαδιά σφάκας για να φτιάξουν τη λεγόμενη Σφακοπιστόλα.

Ήταν ένα αυτοσχέδιο όπλο για να παίζουν μεταξύ τους, ακίνδυνο αφού η ταχύτητα του «βλήματος» που εκτόξευε ήταν μικρή και πολύ έξυπνο στην κατασκευή του όπως, εντέλει, αποδείχθηκε.

Ο Μάρκος άρπαξε την ευκαιρία, βλέποντας πως στο σημείο υπήρχαν αρκετές σφάκες, και μ’ ένα ψαλίδι κλαδέματος που κρατούσε έκοψε ένα κομμάτι σφάκας και έφτιαξε μια τέτοια Σφακοπιστόλα, για να θυμηθούν με τον πάλαι ποτέ συμμαθητή του τα παιδικά τους χρόνια αλλά και για να μάθουν τα μέλη του Ορειβατικού, που δεν ήξεραν, αυτό το παλιό παιγνίδι που κατασκεύαζαν σε αυτό το σημείο του Ρεθύμνου.

Δείτε πώς φτιάχνεται η περίφημη Σφακοπιστόλα στο βίντεο του e-storieskritis

Σφακοπιστόλα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap