Διαφήμιση

ΚΡΉΤΗ

Ηράκλειο: Δείτε τα σπάνια εναέρια πλάνα από τον Πύργο Καβάλου | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Στην Κρήτη, όπως και ευρύτερα σε ολόκληρη την Ελλάδα, υπάρχουν πάρα πολλοί πύργοι και κάστρα. Κάθε κτίσμα έχει την δική του ιστορία, ενδιαφέρον και χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν. Ένα από τα παραπάνω είναι ο (μάλλον) ενετικός «Πύργος Καβάλου» ο οποίος βρίσκεται σε μικρό ύψωμα νότια του χωριού Λαράνι και βόρεια από το εγκαταλελειμμένο χωριό Βόρρος στο Νομό Ηρακλείου. Σήμερα, αυτό που μπορεί να αντικρίσει κανείς είναι ουσιαστικά μόνο τα θεμέλιά του αλλά σίγουρα γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του Φρούριου και η κάποτε επιβλητική του θέση στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με τα πιο πιθανά σενάρια που υποστηρίζουν Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι, ο πύργος άνηκε σε κάποιον άρχοντα της περιοχής που ήθελε κυρίως να ελέγχει την κυριαρχία του στην εκτεταμένη αγροτική περιουσία του. Όπως μπορείτε να δείτε, γύρω από τα ερείπια βρίσκονται εκατοντάδες στρέμματα εύφορης γης.

Το πρόσφατο βίντεο που δημοσίευσε κρητικός κινηματογραφιστής, μας προσφέρει σπάνια πλάνα του Πύργου Καβάλου από drone:

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version