Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Εγκατέλειψε τη νύχτα και ξόδεψε 180.000 ευρώ περιουσία για τα αδέσποτα | ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

«Υποφέρουν πάρα πολύ τα ζώα. Και φταίει ο άνθρωπος», ήταν τα πρώτα λόγια του Τάκη Προεστάκη κατά το ξεκίνημα της συνέντευξής μας.

Το όνομά του, είναι πλέον γνωστό όχι μόνο στη γενέτειρά του την Κρήτη, μα και σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς αυτή τη στιγμή θεωρείται ο πιο δημοφιλής Έλληνας ζωόφιλος με ενεργή δράση υπέρ των αδέσποτων.

Ένα αφιέρωμα της βρετανικής Daily Mail ήταν αρκετό για τον κάνει γνωστό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και να οδηγεί εκατοντάδες ανθρώπους κάθε εθνικότητας στην Ιεράπετρα με σκοπό να υιοθετήσουν ένα ή και περισσότερα από τα ζώα που φιλοξενεί και φροντίζει στο καταφύγιο που εκείνος έχτισε πέντε χρόνια πριν σε μια πλαγιά πάνω από τη χωματερή, 10 περίπου λεπτά από το κέντρο της πόλης.

Αφήνοντας τον κόσμο της νύχτας και αφιερώνοντας τη ζωή του στα αδέσποτα και τα κακοποιημένα ζώα, ο Τάκης σήμερα ουδεμία σχέση έχει με τον άνθρωπο που ήταν παλαιότερα.

Τάκης Προεστάκης: Εγκατέλειψε τη νύχτα, ξόδεψε 180.000 ευρώ περιουσία για τα αδέσποτα και αποθεώθηκε από τη Daily Mail

Πλέον, η ζωή του είναι αφιερωμένη στα τετράποδα και παρά τα λεγόμενα των συντοπιτών του περί… τρέλας, εκείνος έχει συνειδητά επιλέξει να ζει σε ένα βουνό, απομονωμένος από τον κόσμο, με μοναδική του ασχολία τη φροντίδα των ζώων που ζουν μαζί του.

Ο ίδιος, μιλά στο Menshouse.gr, κρατώντας με το ένα χέρι το κινητό του τηλέφωνο και με το άλλο έναν κουβά με τροφή, γυρνώντας από σπιτάκι του καταφυγίου σε σπιτάκι, ταΐζοντας τα σκυλάκια που περιθάλπει.

«Σιχάθηκα τα πάντα, τα παράτησα όλα»

«Έφτιαξα μόνος μου αυτό εδώ το καταφύγιο. Παράτησα ύστερα από 20 χρόνια στη νύχτα το night club που είχα και αποφάσισα να ζήσω αλλιώς. Αρχικά ήμουν DJ –από 17 ετών- και μετά, στα τελειώματα, είχα δική μου επιχείρηση.

Σιχάθηκα τα πάντα, τα παράτησα όλα. Μετά ξεκίνησα να βοηθάω τα ζώα. Όλα ξεκίνησαν όταν πήγα στη χωματερή της Ιεράπετρας και αντίκρισα σκυλιά σε άθλια κατάσταση. Αποφάσισα να βοηθήσω έναν σκύλο που είχε σπασμένο το πόδι του και το ένα έφερε το άλλο. Κατέληξα τότε να έχω υπό την προστασία μου 50 – 100 σκυλιά», λέει και συνεχίζει:

«Περνώ 20 ώρες την ημέρα εδώ σίγουρα. Μέρα – νύχτα είμαι στο καταφύγιο, στο βουνό, εδώ κοιμάμαι. Μαζί με τα 300 περίπου σκυλιά μου».

Τάκης Προεστάκης: Εγκατέλειψε τη νύχτα, ξόδεψε 180.000 ευρώ περιουσία για τα αδέσποτα και αποθεώθηκε από τη Daily Mail

Ο Τάκης δεν εργάζεται κάπου αλλού, παρά μόνο εθελοντικά βοηθώντας τα ζώα που το έχουν ανάγκη. «Αυτή είναι η ζωή μου, δεν μπορώ να φύγω να δω ούτε τη μητέρα μου στην Ιεράπετρα αν δεν υπάρχει κάποιος εδώ», μας λέει, τολμώντας να παραδεχτεί πως πέρασε δύσκολα οικονομικά λόγω της δράσης του υπέρ των ζώων.

Ξόδεψε όλη του την περιουσία για τα αδέσποτα και τα κακοποιημένα ζώα

Μια περιουσία ύψους 180.000 ευρώ. Και δεν το μετάνιωσε στο ελάχιστο, ακόμα και όταν αναγκάστηκε να δανειστεί σημαντικά ποσά για να επιβιώσει με τους σκύλους του.

«Όταν έφυγα από τη δουλειά μου, είχα στην άκρη 180.000 ευρώ. Έφυγαν όλα χωρίς να το καταλάβω για να βοηθήσω τα σκυλιά. Δε με ενδιαφέρει η περιουσία, όμως, εγώ έχω δώσει τη ζωή μου ολόκληρη. Κάποια στιγμή τα χρήματα τελείωσαν και μετά δανειζόμουν για να συντηρήσω τα ζώα που φρόντιζα. Έφτασα να χρωστάω 48 – 50 χιλιάδες ευρώ σε φίλους μου.

Είχα πουλήσει μέχρι και το αυτοκίνητό μου και μετακινούμουν με το παπάκι. Όταν χρωστούσα όλα αυτά τα χρήματα ήμουν τελειωμένος. Οι γονείς μου με πήγαιναν στον ψυχολόγο για να δουν αν είμαι τρελός με τη ζωή που έκανα», θυμάται, μη παραλείποντας να τονίσει πως όσα έχει καταφέρει σήμερα τα οφείλει σε μία Βρετανή δημοσιογράφο που είχε φίλη στο Facebook, η οποία παρακολουθώντας τις αναρτήσεις του τον προσέγγισε με σκοπό να του κάνει ένα αφιέρωμα στη Daily Mail.

Τάκης Προεστάκης: Εγκατέλειψε τη νύχτα, ξόδεψε 180.000 ευρώ περιουσία για τα αδέσποτα και αποθεώθηκε από τη Daily Mail

«Δεν την πήρα στα σοβαρά, να σου πως την αλήθεια. Αλλά ήμουν απελπισμένος, δεν είχα τίποτα να χάσω.

Μια μέρα, λοιπόν, άλλαξαν όλα. Είχε δημοσιευτεί το άρθρο της και ο κόσμος άρχισε να με αναζητά για να μου προσφέρει βοήθεια. Σήμερα, δεν θυμάμαι ούτε το όνομά της. Με ξέχασε τελείως μετά, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, μου άλλαξε τη ζωή και απλά… χάθηκε!

Λίγο αφότου το δημοσίευμα είχε κυκλοφορήσει, επικοινώνησε ξανά μαζί μου, με ρώτησε αν είμαι καλύτερα μετά τα όσα έγραψε, της είπα πως ναι και με άφησε πια, ήσυχη πως με είχε βοηθήσει όσο μπορούσε. Της χρωστάω πολλά και την ευχαριστώ. Μου υποσχέθηκε πως αν κάποια στιγμή έρθει στην Ελλάδα θα έρθει να με βρει», καταλήγει.

«Κάπως έτσι, ενώ τα είχα χάσει όλα, αναστήθηκα. Ξεχρέωσα όλα μου τα χρέη, έχτισα ξανά τη ζωή μου από το μηδέν. Βρέθηκαν άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο να επικοινωνούν μαζί μου για να με βοηθήσουν. Με βρήκαν στο Facebook, ήθελαν να συνεισφέρουν. Μου πήραν μέχρι και αυτοκίνητο!», μας λέει, ευχαριστημένος με την τροπή που πήραν τα πράγματα, χωρίς ωστόσο να παραβλέπει πως μέχρι σήμερα υπάρχουν συντοπίτες το, που βρίσκουν πάντα κάτι κακό να πουν για εκείνον.

Τάκης Προεστάκης: Εγκατέλειψε τη νύχτα, ξόδεψε 180.000 ευρώ περιουσία για τα αδέσποτα και αποθεώθηκε από τη Daily Mail

«Δεν το καταλαβαίνουν αυτό που κάνω. Τα πάντα τα μετράνε με το χρήμα. Για να καταλάβεις τη νοοτροπία και την παιδεία του κόσμου, όταν εγώ χρωστούσα τόσα λεφτά και έδινα ό,τι είχα και δεν είχα για να ζήσω τα αδέσποτα που φρόντιζα, έλεγαν ‘αυτός είναι τρελός, τον έφαγαν τα σκυλιά. Ο Τάκης είναι το καλύτερο παιδί, ευαίσθητος πολύ, αλλά τον κατέστρεψαν τα σκυλιά’. Αν τους ρωτήσεις τώρα που βρέθηκαν άνθρωποι από όλον τον κόσμο να με βοηθήσουν οικονομικά, θα σου πουν ‘αυτός κάνει business’».

Μετά τη Daily Mail, το βίντεο των 90.000.000 views στο «The Dodo»

Το ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων για τον Τάκη Προεστάκη και το καταφύγιό του δεν σταμάτησε στη Daily Mail. Ακολούθησαν δημοσιεύματα και σε άλλες εφημερίδες και ιστοσελίδες –όπως στην Telegraph- με αποκορύφωμα ένα βίντεο διάρκειας μικρότερης των τεσσάρων λεπτών που δημιούργησε το δημοφιλέστατο «The Dodo» μερικούς μήνες πριν.

«Χάρη σ’ αυτό το βίντεο αγόρασα ένα χωράφι 20 στρέμματα. Το καταφύγιο που έχω φτιάξει, αρχικά είχε έκταση 5 στρέμματα. Και δες το τώρα! Έχει φτάσει στα 33 στρέμματα», δηλώνει ο Τάκης, ο οποίος με απέραντη χαρά δεν σταματά να μιλά για το ότι το σημαντικότερο «δώρο» όλης αυτής της δημοσιότητας είναι το γεγονός πως εκατοντάδες ζώα υιοθετήθηκαν από καλές οικογένειες που τους χάρισαν ένα ζεστό σπιτικό και μία ζωή που είχαν στερηθεί περιπλανώμενα στους δρόμους, χτυπημένα και πεινασμένα.

Τάκης Προεστάκης: Εγκατέλειψε τη νύχτα, ξόδεψε 180.000 ευρώ περιουσία για τα αδέσποτα και αποθεώθηκε από τη Daily Mail

«Έχουν υιοθετηθεί ζώα από ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο. Ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά που αντιμετώπισα, ήταν ένας σκύλος που βρήκα γδαρμένο ζωντανό και όλοι μου έλεγαν να του κάνω ευθανασία. Τον φρόντισα, τον έκαναν καλά και υιοθετήθηκε στη Νορβηγία.

Σήμερα είναι υγιέστατος και οι άνθρωποι που τον υιοθέτησαν εκεί έκαναν γνωστή τη δράση μου στη χώρα τους. Σιγά – σιγά με γνώρισε ο κόσμος», λέει με υπερηφάνεια.

Τάκης Προεστάκης: Εγκατέλειψε τη νύχτα, ξόδεψε 180.000 ευρώ περιουσία για τα αδέσποτα και αποθεώθηκε από τη Daily Mail

Μέχρι σήμερα, εξακολουθούν να τον προσεγγίζουν δημοσιογράφοι από ξένα Μέσα, ωστόσο ο χρόνος του είναι αρκετά περιορισμένος για όλα αυτά. «Θα ήθελα, μα δεν έχω χρόνο», σχολιάζει.

Γνωρίστε τη «Στέγη Προστασίας Αδέσποτων Ζώων»

Χάρη στη δημοσιότητα που του χάρισαν τα διεθνή Μέσα, ο άνθρωπος αυτός κατέληξε να δέχεται βοήθεια από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Βοήθεια που δεν μεταφράζεται μόνο σε χρήματα αλλά και σε υιοθεσίες ζώων που σήμερα χάρη στον Τάκη έχουν αποκτήσει τη δική τους παντοτινή οικογένεια.

Τάκης Προεστάκης: Εγκατέλειψε τη νύχτα, ξόδεψε 180.000 ευρώ περιουσία για τα αδέσποτα και αποθεώθηκε από τη Daily Mail

Τι συμβαίνει, όμως, με τα ζώα που βρίσκονται σε αναμονή υιοθεσίας;

Ο ιδρυτής του καταφυγίου της Ιεράπετρας έχει δημιουργήσει τον δικό του μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος έχει τον δικό του τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου οι ζωόφιλοι να βοηθούν στην σίτιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αδέσποτων.

«Για να είμαι κατοχυρωμένος δημιούργησα έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, μια φιλοζωική οργάνωση ονόματι ‘Στέγη Προστασίας Αδέσποτων Ζώων’ και μέσω Paypal ο κόσμος που επιθυμεί στέλνει χρήματα για τις τροφές και τα φάρμακα των ζώων που ζουν μαζί μου. Έχοντας γνωρίσει τη δουλειά μου, οι επιχειρήσεις πλέον μου κάνουν σημαντικές εκπτώσεις κι έτσι μπορώ να αγοράζω μπόλικη τροφή σε χαμηλότερη τιμή.

Οι γιατροί, όμως, θέλουν τα λεφτά τους. Θα σου κάνουν μια μικρή έκπτωση λόγω συνεχών επισκέψεων και μεγάλου αριθμού ζώων αλλά μέχρι εκεί. Δωρεάν δεν υπάρχει εδώ πέρα.

Το ευχάριστο είναι πως ύστερα από πολλούς αγώνες που δώσαμε στην πόλη μας όλοι εμείς στην ‘Επιτροπή για τη Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων’, καταφέραμε να έρχονται ξένοι κτηνίατροι και να στειρώνουν δωρεάν τρεις μέρες κάθε μήνα περίπου 80 αδέσποτα της πόλης. Νιώθω την ανάγκη να τονίσω πως το γεγονός πως το 80% των ζώων με ή χωρίς ιδιοκτήτη είναι αστείρωτα, είναι τουλάχιστον εγκληματικό».

«Πέντε Έλληνες υιοθέτησαν σκύλο μου, οι τέσσερις μου τα γύρισαν πίσω»

Καθημερινά, στο καταφύγιο του Τάκη φτάνουν άνθρωποι από διάφορες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης με σκοπό να υιοθετήσουν κάποιο από τα 300 σκυλάκια που φιλοξενεί. Ο αριθμός των υιοθεσιών από ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας για να τον επισκεφτούν τον ανέρχεται στις 170.

Τάκης Προεστάκης: Εγκατέλειψε τη νύχτα, ξόδεψε 180.000 ευρώ περιουσία για τα αδέσποτα και αποθεώθηκε από τη Daily Mail

«170 σκυλάκια  υιοθετήθηκαν από ξένους. Σήμερα ζουν στο εξωτερικό και περνούν καταπληκτικά. Έχουν μια υπέροχη ζωή, τα βλέπω και χαίρομαι. Μόλις πέντε υιοθετήθηκαν από Έλληνες, τα τέσσερα μου τα γύρισαν πίσω.

Από Ελλάδα, άντε να ‘χουν έρθει πρόσφατα δύο άτομα, την ώρα που ξένοι φτάνουν καθημερινά εδώ. Κι αυτό διότι εγώ τα σκυλιά μου δεν τα στέλνω πουθενά. Μόνο αν έρθει κάποιος εδώ να τα δει και τον γνωρίσω κι εγώ προσωπικά θα τα δώσω. Να τον τσεκάρω πρώτα. Πάντα κρατάω επικοινωνία με τους ανθρώπους που υιοθετούν τα ‘παιδιά’ μου. Δημοσιεύω τα πάντα στο Facebook, όλοι ξέρουν ποιος πήρε το κάθε σκυλάκι και πού ζει σήμερα».

Τελικά η Κρήτη «γεννά» εγκληματίες;

Είναι μια φράση που την ακούς και τη διαβάζεις συχνά. Ο λόγος; Τα πιο σκληρά περιστατικά κακοποίησης ζώων έχουν λάβει χώρα στην Κρήτη.

Τι έχει να πει ο Κρητικός Τάκης Προεστάκης γι’ αυτό;

«Στην Κρήτη πάντα υπήρχε εγκληματικότητα, απλά δεν είχε βγει ποτέ στην επιφάνεια. Αυτή τη στιγμή, ανά 50 – 100 μέτρα θα δεις σκυλιά δεμένα σε βαρέλια. Η βαρβαρότητα αυτή κατά των ζώων δεν είναι κάτι καινούργιο, απλά παλαιότερα είχαν δεδομένο πως τα σκυλιά είναι ένα αντικείμενο και θα υποφέρουν μια ζωή για να υπηρετούν τα αφεντικά τους. Τώρα –και λόγωsocial media– οι νεότεροι άνθρωποι αλλάζουν τα δεδομένα, με τη ζωοφιλία να έχει αναπτυχθεί πολύ.

Όταν εγώ ήμουν 10 ετών και ζούσα στο χωριό, έβαζαν τα νεογέννητα σκυλάκια σε ένα τσουβάλι και τα πετούσαν στη θάλασσα. Ήταν δεδομένο αυτό. Πλέον, οι πράξεις αυτές βγαίνουν στη δημοσιότητα . Ευτυχώς η νέα γενιά είναι ευαισθητοποιημένη στο θέμα των ζώων. Θέλω να καταλήξω στο ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για έξαρση στην Κρήτη, καθώς αυτά τα περιστατικά τα είχαμε πάντα, αλλά όχι από νέους ανθρώπους. Όσοι βασανίζουν ζώα –με ελάχιστες εξαιρέσεις- είναι ηλικίας 50 ετών και άνω».

Τάκης Προεστάκης: Εγκατέλειψε τη νύχτα, ξόδεψε 180.000 ευρώ περιουσία για τα αδέσποτα και αποθεώθηκε από τη Daily Mail

«Τι έχεις να πεις σε όσους θεωρούν τα ζώα υποδεέστερα όντα;», τον ρωτάω.

«Να τα παρατήσουν στην ησυχία τους και να μην ασχολούνται μαζί τους. Έχουν κι αυτά δικαιώματα στην κοινωνία, ακόμα κι αν κάποιοι δεν τα αγαπούν. Να τηρούν τους νόμους και να μην τα βλάπτουν. Οι νόμοι, βλέπεις, είναι υπεραρκετοί. Το κακό είναι ότι δεν εφαρμόζονται.

Αν επιτέλους στους νόμους αυτούς προστεθεί η υποχρεωτική στείρωση, τότε θα βελτιωθεί πολύ η κατάσταση. Είμαστε πάρα πολύ πίσω σαν λαός. Παντού δεμένα σκυλιά, παρατημένα σε μια αυλή ή –ακόμα χειρότερα- στους δρόμους. Μέχρι να πεθάνουν. Και σε άλλες χώρες τα βρίσκεις αυτά, αλλά όχι κι έτσι. 

Επιπλέον, η Αστυνομία πρέπει να μάθει να κάνει τη δουλειά της σωστά. Υπάρχει νόμος που πρέπει να τηρηθεί σχετικά με την οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης ζώου. Ο νόμος αυτός ορίζει και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα σε όσους βλάπτουν τα ζώα αλλά και αφαίρεση του ζώου του ίδιου. Δεν αρκεί να πας να βάλεις ένα πρόστιμο, πρέπει να σώσεις και το πλάσμα αυτό από την κακοποίηση», μου απαντά.

Τάκης Προεστάκης: Εγκατέλειψε τη νύχτα, ξόδεψε 180.000 ευρώ περιουσία για τα αδέσποτα και αποθεώθηκε από τη Daily Mail

Μετά από όλα αυτά δεν θα μπορούσα να μην τον ρωτήσω πώς είναι η ζωή σε ένα βουνό με 300 πλάσματα που αποζητούν όλη σου την προσοχή, την αγάπη και τη φροντίδα. Ο Τάκης μοιάζει πλήρης με τη ζωή που κάνει στο καταφύγιό που φέρει την υπογραφή του, ωστόσο παραδέχεται πως… κάτι λείπει.

«Έχω κάνει πολλά στη ζωή μου τόσα χρόνια στη νύχτα. Έχω δει πολλά. Τα χόρτασα, δεν μου λείπει τίποτα παρά μόνο ένας άνθρωπος, μια κοπέλα με την ίδια αγάπη για τα αδέσποτα. Να μένουμε εδώ μαζί και να φροντίζουμε τα ζώα μέχρι να βρουν την οικογένειά τους. Αν είχα μια σύντροφο που να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις θα ήταν ό,τι καλύτερο για μένα. Αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο. Μην ξεχνάς, ζω σε ένα βουνό με 300 σκύλους!», λέει γελώντας.

Στην παρούσα φάση, πάντως, ο ίδιος τονίζει πως πρωταρχικός του στόχος είναι να ολοκληρώσει τον ξενώνα για τα αδέσποτα που ετοιμάζει. «Αν όλα πάνε καλά, σε έναν χρόνο θα είναι έτοιμος», δηλώνει ικανοποιημένος καλώντας τον κόσμο να τον επισκεφτεί στην Κρήτη και να γνωρίσει από κοντά τόσο τον ίδιο όσο και τους τετράποδους φίλους του.

«Να  έρθετε να δείτε από κοντά τα ζώα του καταφυγίου, τη δουλειά μου και να υιοθετήσετε αν το επιθυμείτε και νιώθετε ικανοί να αντεπεξέλθετε», καλεί όλους μας.

Τάκης Προεστάκης: Εγκατέλειψε τη νύχτα, ξόδεψε 180.000 ευρώ περιουσία για τα αδέσποτα και αποθεώθηκε από τη Daily Mail

Τρόποι επικοινωνίας:

Facebook/Takis Shelter non profit organisation

Facebook/Takis Proestakis

*Στις σελίδες αυτές θα βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό τόσο από τις εγκαταστάσεις του καταφυγίου όσο και από τα τετράποδα που αναζητούν την παντοτινή τους οικογένεια.

menshouse.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

σχολια αναγνωστων

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

21χρονη άφησε την τελευταία της πνοή από πνευμονική εμβολή

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Βενιζέλειο
1 Share

Μία 21χρονη κοπέλα, κατέληξε την Παρασκευή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η 21χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το σπίτι της στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί πνευμονική εμβολή.

Δυστυχώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η κοπέλα εξέπνευσε λίγο αργότερα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του cretapot, η τραγική αυτή εξέλιξη δε σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Βενιζέλειο
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΉΤΗ

Από την Κρήτη οι τρεις κατηγορούμενοι για τον βιασμό φαντάρου

Δημοσιεύτηκε

στις

από

στρατός
1 Share

Σοκάρουν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την καταγγελία 32χρονου ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού καθ’ εντολήν του αξιωματικού του.

Υπενθυμίζεται ότι ο άντρας στη μήνυση που υπέβαλλε στον εισαγγελέα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης στα τέλη του περασμένου Μαρτίου όταν φούντωναν οι αποκαλύψεις του ελληνικού #Metoo, ισχυρίζεται ότι όταν ήταν στρατιώτης στο Μεγάλο Πεύκο, μετά από διαπληκτισμό που είχε με τον λοχαγό του, ο αξιωματικός έδωσε εντολή σε τρεις στρατιώτες να τον οδηγήσουν στον ιατρείο, όπου έπεσε θύμα βιασμού.

Ο μηνυτής δεν γνωρίζει τα στοιχεία των φερόμενων ως δραστών αλλά στην κατάθεσή του, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται, εμφανίζεται να έχει δώσει πληροφορίες από τις οποίες μπορεί να διαπιστωθεί η ταυτότητα των φερόμενων δραστών.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στο OnAlert ο δικηγόρος του 32χρονου, οι τρεις στρατιώτες, οι οποίοι στις 21 Μάιου του 2009 συνέργησαν στον βιασμό του καταγγέλλοντος, είχαν καταγωγή από την Κρήτη. Επίσης, δύο ημέρες μετά το συμβάν τόσο το θύμα όσο και οι τρεις στρατιώτες έλαβαν αναβολή των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

Τον νάρκωσαν και τον βίασαν

Ο δικηγόρος του φερόμενου θύματος φέρνει στο «φως» νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις.

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Πλάτσκος που εκπροσωπεί τον 32χρονο, στην σεξουαλική κακοποίηση πήραν μέρος 3 στρατιώτες οι οποίοι προηγουμένως τον είχαν ναρκώσει ενώ μάρτυρες ήταν δύο ψυχολόγοι της μονάδας που δεν απέτρεψαν τον βιασμό αν και μπορούσαν, όπως ισχυρίζεται.

Ο νεαρός έσπασε τη σιωπή του στην κάμερα της ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας πως το φρικτό συμβάν πήρε μέρος πριν από δέκα χρόνια όταν ξεκινούσε τη θητεία του. Ως τον υποκινητή της εγκληματικής πράξης, κατέδειξε λοχαγό του στρατοπέδου, ενώ διευκρίνισε ταυτόχρονα πως τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται δεν εκπροσωπούν τον στρατό οι υπηρεσίες του οποίου τον βοήθησαν, όπως ξεκαθάρισε.

Ο 32χρονος υποστηρίζει ότι ένας λοχαγός ήθελε να τον εκδικηθεί γιατί τον έβρισε, διατάσσοντας στρατιώτες να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά. «Μετά από προσβολές που δέχτηκα, απάντησα με ύβρεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθώ στο ιατρείο χωρίς την θέλησή μου. Τον βιασμό τον εκτέλεσε ένας αδειούχος στο ιατρείο, κατ’ εντολή του λοχαγού που ήταν από πίσω», περιγράφει ο 32χρονος για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

Οι ταυτότητες των ατόμων και η μήνυση

Σε ό,τι αφορά στη ταυτότητα του Λοχαγού  υπάρχει το στοιχείο ότι η μητέρα του Λοχαγού, την οποία έβρισε ο 32χρονος εξοργίζοντας τον αξιωματικό, είχε αποβιώσει λίγες ημέρες νωρίτερα της ημέρας του περιστατικού. Βάσει αυτών τον πληροφοριών ο συνήγορος θεωρεί ότι μπορεί να ταυτοποιηθούν οι δράστες. Μάλιστα, όπως εκτιμά, η  προκαταρκτική έρευνα της στρατιωτικής δικαιοσύνης εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και ο εντολέας του εκλήθη για συμπληρωματική κατάθεση.

 Η μήνυση στρέφεται συνολικά εναντίον 6 προσώπων:

  • του Λοχαγού (για ηθική αυτουργία στον βιασμό, καθώς αυτός ήταν που έδωσε την διαταγή)
  • τριών στρατιωτών που πήραν μέρος στην σεξουαλική κακοποίηση (ένας φυσικός αυτουργός και οι άλλοι δύο συνεργοί) και
  • δύο ψυχολόγων, οι οποίοι αν και μπορούσαν να αποτρέψουν τον βιασμό, δεν το έπραξαν.

Σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης

Για τους δύο ψυχολόγους δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα τους. Μέχρι στιγμής στον εισαγγελέα έχουν καταθέσει μόνο ο άνδρας 32 ετών και η μητέρα του που φέρεται να στηρίζει το παιδί της το οποίο αποφάσισε να αποκαλύψει την προσωπική του ιστορία έπειτα από 12 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο καταγγέλλων επικαλείται ως μάρτυρες τη στιγμή του διαπληκτισμού δύο γυναίκες ΕΠΟΠ,  οι οποίες όμως δεν έχουν εντοπιστεί καθώς και εκείνων τα στοιχεία δεν είναι γνωστά.

Η προκαταρκτική έρευνα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης συνεχίζεται, ενώ ο συνήγορος του 32χρονου εκτιμά ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Οι στρατιωτικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής το Γενικό Επιτελείο δεν έχει καμία γνώση για την υπόθεση και πως το θέμα το χειρίζεται αποκλειστικά η Στρατιωτική Δικαιοσύνη, ενώ επίσης προσθέτουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο αίτημα συνδρομής από τη αυτή. Υπενθυμίζεται ότι όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές το 2009 δεν υπήρξε καμία καταγγελία για βιασμό και το περιστατικό έγινε γνωστό μετά την υποβολή μήνυσης και τη δημοσιότητα που ακολούθησε.

Πηγή: tanea.gr 

στρατός
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΉΤΗ

Η μουσική σε beach bar έφερε «ουρανόκατεβατο» πρόστιμο!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

beach bar
φωτογραφία αρχείου

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. και στην Κρήτη για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε beach bar στο Ηράκλειο, το οποίο λειτουργούσε με μουσική (πριν την επαναφορά της) και επιβλήθηκε το πρόστιμο των 1.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη. Μάλιστα, η επιχείρηση λειτουργούσε και χωρίς άδεια. 

Επίσης, επιβλήθηκε το πρόστιμο των 3.000 ευρώ σε καφενείο στο Ηράκλειο για υπέρβαση του ωραρίου λειτουργίας.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας (10 στο Ηράκλειο, 1 στα Χανιά, 3 στο Ρέθυμνο και 3 στο Λασίθι) αλλά και 15 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις όλες στο Ηράκλειο.

Πηγή: creta24

beach bar
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΉΤΗ

Νέο σοβαρό τροχαίο – Στην Εντατική νεαρός άνδρας

Δημοσιεύτηκε

στις

από

ΠΑΓΝΗ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Κριτσά του Αγίου Νικολάου με έναν νεαρό άνδρα να τραυματίζεται σοβαρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το δίκυκλο που οδηγούσε ο 22χρονος, εξετεράπη της πορείας του με συνέπεια ο νεαρός να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος υπεστή κρανιοεγκεφακικές κακώσεις. Διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και από εκεί στο ΠΑΓΝΗ όπου οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να εισαχθεί στη ΜΕΘ λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, δύο άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο στη διασταύρωση των Λιμνών – Αγίου Νικολάου όταν τα τετράτροχα που επέβαιναν συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Πηγή: ekriti

ΠΑΓΝΗ
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Διασωληνώθηκε 54χρονη με κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε

στις

από

κορονοϊός

Διασωληνώθηκε η 54χρονη γυναίκα με κορονοϊό που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, καθώς η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε.

Την ίδια στιγμή στην κλινική covid του νοσοκομείου νοσηλεύονται δύο ασθενείς θετικοί σε κορονοϊό και τρεις ακόμα με ύποπτα συμπτώματα που περιμένουν τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια των τεστ ταχείας ανίχνευσης που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στο Σπίτι του Πολιτισμού από τα 100 που έγιναν βρέθηκαν δυο θετικά ενώ σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη έγιναν 112 rapid test  από το οποία το ένα θετικό.

Πηγή: rethnea.gr

κορονοϊός
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΉΤΗ

Έτσι θα «αδειάσεις» το μυαλό σου το καλοκαίρι στην Κρήτη!

Δημοσιεύτηκε

στις

let's ferry
Photo: cretanbeaches.com

Η ορειβασία κάνει έναν προορισμό περιζήτητο ανεξαρτήτως εποχής. Ειδικά η Κρήτη λόγω της μορφολογίας του εδάφους της σου προσφέρει αναρίθμητες διαδρομές με θέα στα καταγάλανα νερά των θαλασσών. Μάλιστα σε κάποιες εποχές του χρόνου μπορείς πέρα από το απέραντο γαλάζιο να δεις τις λευκές κορφές των βουνών, της Μαδάρας και του Ψηλορείτη.

Ιδανικές εποχές είναι το φθινόπωρο και η άνοιξη, ενώ το καλοκαίρι το σπορ απευθύνεται μόνο σε πολύ πρωινούς τύπους, μιας και η ζέστη δεν είναι σύμμαχος. Στα νησιά θα βρεις διαδρομές τόσο για αρχάριους και φυσιολάτρες που απολαμβάνουν βόλτες στη φύση όσο και για επαγγελματίες. 

Το πρώτο βήμα είναι να κλείσεις φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια γρήγορα και εύκολα στους κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς για περιπέτεια, μέσω της Let’s Ferry.

Let's Ferry: Νέες υπηρεσίες για την ασφάλεια των ταξιδιωτών

Για ορειβασία στην Κρήτη

Η ανάβαση στον Ψηλορείτη είναι ένα σπουδαίο μετάλλιο εμπειρίας και ικανοτήτων στο «ταξιδιωτικό» βιογραφικό σου. Η οροσειρά  Ίδης βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Ρεθύμνου και Ηρακλείου και θα τον προσεγγίσεις από το Μυλοπόταμο. Διαθέτει αρκετές κορυφές με τέσσερις από αυτές να ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα ύψος. Η μεγαλύτερη κορυφή είναι ο Τίμιος Σταυρός και στις 14 Σεπτεμβρίου ανεβαίνουν οι πιστοί στο εκκλησάκι για τη μεγάλη γιορτή. Ενώ ανεβαίνεις θα ανακαλύψεις σπήλαια, λίμνες, ποτάμια, δάση, φαράγγια, ενώ σε κάποια σημεία διοργανώνονται συναυλίες. Την άνοιξη σίγουρα θα πετύχεις και λίγο χιόνι. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχεις μαζί σου σνακ, κατάλληλα παπούτσια, αντηλιακό, νερό και καπέλο. 

Το διάσημο φαράγγι της Σαμαριάς περικλείεται από εντυπωσιακά βουνά που φιλοξενούν άγρια ζώα και πουλιά. Η Σαμαριά και η Μελινταού είναι μερικές από τις κορυφές που μπορείς να εξερευνήσεις και να χορτάσεις θέα στο Κρητικό και Λιβυκό Πέλαγος, πριν επιδοθείς στο πέρασμα του φαραγγιού. 

Ποιος είπε ότι διακοπές σημαίνουν μόνο χαλάρωση; Η δράση αλλά και η νοητική απόδραση μπορούν να ισορροπήσουν το αγχωτικό σκηνικό της πόλης στο οποίο έμεινες περισσότερο από ποτέ φέτος τον χειμώνα.

Πέτα όλα όσα σε βαραίνουν και όξυνε όλες σου τις αισθήσεις.

Όλα ξεκινούν με ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο από τη Let’s Ferry!

let's ferry
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap