Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΗΤΗ

ΚΡΗΤΗ: Ξενοδόχος πληρώθηκε από το κράτος της Ελβετίας για την φροντίδα τουρίστριας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις διαφορές λειτουργίας ενός σοβαρού και ενός μη σοβαρού κράτους διαπίστωσε κατά τον καλύτερο τρόπο μια οικογένεια Χανιωτών επαγγελματιών τουρισμού!

H οικογένεια Βολικάκη φιλοξένησε για πάνω από 65 ημέρες μια Ελβετίδα υπήκοο με ψυχολογικά προβλήματα, με το κράτος της να πληρώνει όλες τις οφειλές και να φροντίζει για τον επαναπατρισμό της ευχαριστώντας παράλληλα της οικογένεια των Χανιωτών για τη στήριξη και τη συνεργασία!
Είναι η ίδια οικογένεια που είχε διαθέσει το ξενοδοχείο της για τη φιλοξενία 155 Σύριων προσφύγων από το 2014 χωρίς όμως να λάβει ούτε ένα ευρώ αλλά ούτε και ένα ευχαριστώ από τις ελληνικές αρχές για την προσφορά της!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Μια Ελβετίδα υπήκοος ήλθε για διακοπές στα Χανιά στις αρχές του περασμένου Ιουνίου κλείνοντας δωμάτιο από διαδικτυακή πλατφόρμα στο ξενοδοχείο της οικογένειας Βολικάκη. Η γυναίκα  είχε πληρώσει για παραμονή 20 ημερών. «Ήταν μια συνηθισμένη πελάτης, ευγενέστατη. Επρόκειτο να φύγει στις 26 Ιουνίου» εξηγεί ο Μανώλης Βολικάκης και συνεχίζει: «Τις τελευταίες ημέρες λίγο πριν φύγει διαπιστώσαμε μια αλλαγή στη συμπεριφορά της. Μάθαμε εκ των υστέρων ότι η γυναίκα βρίσκονταν σε φαρμακευτική αγωγή καθώς αντιμετώπιζε ψυχική νόσο χωρίς να είναι επικίνδυνη. Είχε φύγει από τη Ελβετία χωρίς να ενημερώσει τους γιατρούς της και τον Επίτροπό της (τον αρμόδιο κρατικό υπάλληλο που είναι επιφορτισμένος με τη στήριξή της προκειμένου να μην πέσει θύμα απάτης κ.ά.) ώστε να τις δώσουν την ανάλογη φαρμακευτική αγωγή! Κάποια στιγμή καθώς δεν έπαιρνε τα φάρμακά της, άρχισε να έχει μια αποκλίνουσα συμπεριφορά. Έχασε το αεροπλάνο της στις 26 Ιουνίου, έλεγε ότι ήθελε να παραμείνει στο ξενοδοχείο, δεν είχε χρήματα, άρχισε να κτυπάει τις πόρτες των άλλων δωματίων, να ενοχλεί τους άλλους πελάτες, να έχει παραισθήσεις…».
Η οικογένεια Βολικάκη ανησύχησε από αυτές τις εξελίξεις. Πρώτα για τη γυναίκα που η κατάσταση της υγείας της δεν ήταν καλή, αλλά έπειτα και για το ότι έμενε στο ξενοδοχείο της, έτρωγε σε αυτό και δεν υπήρχαν εγγυήσεις ότι για τις υπηρεσίες αυτές θα πληρώνονταν.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Επικοινώνησε με την Πρεσβεία της Ελβετίας που την ενημέρωσε για το συμβάν. «Μέσα σε 5 λεπτά μας είχαν καλέσει πίσω, είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Ειδοποίησαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης από όπου μας κάλεσε ψυχίατρος, Έλληνας μάλιστα ο κ. Αναστασάκης, που μας εξήγησε  ότι η γυναίκα είναι υπό παρακολούθηση και ότι δεν γνώριζαν για την απουσία της. Μας είπε ότι δεν είναι επικίνδυνη, μας είπε ότι το ιδανικό θα ήταν να ξεκινήσει άμεσα τη φαρμακευτική της αγωγή, ώστε να επανέλθει και στη συνέχεια να αναχωρήσει πίσω για την Ελβετία. Μας ζήτησε να τον φέρουμε σε επαφή με ψυχίατρο στα Χανιά και βρήκαμε την κ. Μ. Τζανακάκη που έχει τη σχετική εμπειρία. Δόθηκε η αγωγή, αγοράσαμε εμείς με δικά μας έξοδα τα φάρμακα και φροντίσαμε ώστε καθημερινά να παίρνει πρωί, μεσημέρι, βράδυ για να φτάσει σε ένα επίπεδο ώστε να μπορέσει να επιστρέψει πίσω! Παράλληλα εξασφαλίσθηκε η παρακολούθηση της Ελβετίδας από την ψυχίατρο κάθε 3-4 ημέρες. Το Ελβετικό κράτος μέσω του αρμόδιου Επίτροπου επικοινώνησε μαζί μας και μας διαβεβαίωσε ότι θα καλύψει όλα τα έξοδα τις επιπλέον διανομής της, του φαγητού, των φαρμάκων και της ιατρικής παρακολούθησης! Όλα αυτά με έγγραφα! H γυναίκα άρχισε να επανέρχεται και στις 10 Αυγούστου στις 4 τα ξημερώματα συνοδεία της γιατρού την πήγαμε στο αεροδρόμιο. Την ημέρα που αναχώρησε το Ελβετικό κράτος μας είχε εξοφλήσει για τα πάντα!», αφηγείται ο κ. Βολικάκης.
Πέρα από τα παραπάνω ο κ. Βολικάκης έλαβε επιστολή από την Ελβετική Πρεσβεία  με τις θερμές ευχαριστίες για τη φιλοξενία της γυναίκας  και την άψογη συνεργασία με τις αρχές μαζί με ένα συμβολικό δώρο! «Είδαμε πως λειτουργεί ένα σοβαρό κράτος», επισημαίνει.

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ
Μετά από αυτήν την εμπειρία ο κ. Βολικάκης δεν μπορεί να αποφύγει τις συγκρίσεις με το Ελληνικό κράτος. Στο ξενοδοχείο της οικογένειας είχαν φιλοξενηθεί τον Απρίλη του 2014, περίπου 155 Σύριοι πρόσφυγες που είχαν φτάσει στην Παλιόχωρα. Οι πρόσφυγες θα έμεναν για 3 ημέρες στο ξενοδοχείο του κ. Βολικάκη μετά και από αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Τελικά έμειναν για σχεδόν δύο χρόνια στο ξενοδοχείο! Όμως ο κ. Βολικάκης δεν πληρώθηκε ποτέ για το ξενοδοχείο του, ούτε για τους δύο μήνες που με δικούς τους πόρους εξασφάλιζε τη διατροφή των προσφύγων!
Όπως τονίζει ο κ. Βολικάκης, τότε ο κ. Σταθάκης ως βουλευτής της αντιπολίτευσης είχε κάνει και ερωτήσεις στη Βουλή αλλά  μετά που ανέλαβε υπουργός, δεν ενδιαφέρθηκε. Ούτε τα τηλέφωνα δεν σηκώνει!».
Ο κ. Βολικάκης που έχει στείλει εκατοντάδες επιστολές προς κάθε αρμόδιο, διερωτάται: «Έχουμε 2 υπουργούς και 2 βουλευτές από τα Χανιά. Τι κάνουν για να βοηθήσουν έναν συντοπίτη τους;».
Εξαιτίας της περιπέτειας αυτής η επιχείριση του αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας, αφού έχασε συμβόλαια με τουριστικά γραφεία, επιβαρύνθηκε κόστη και δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ!
«Και για όλα αυτά δεν έλαβα ένα έγγραφο να μου λέει ότι “σε ευχαριστούμε για αυτά που πρόσφερες και θα δούμε τι θα κάνουμε”».

 

 

Πηγή: haniotika-nea

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΚΡΗΤΗ

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Μάρτυρας είδε τη δολοφονική επίθεση

Δημοσιεύτηκε

στις

από

βαλυράκης
17 Shares

Νέα στοιχεία προκύπτουν στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη μετά από την κατάθεση ενός μάρτυρα.

Αυτόπτης μάρτυρας της «δολοφονικής επίθεσης» σε βάρος του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, παραμέρισε το φόβο του, έσπασε τη σιωπή του και αποκάλυψε στην εκπομπή όλα όσα είδε στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα anikolouli.gr.

Ο ίδιος βρισκόταν στο Νησί των Ονείρων και είδε ένα επαγγελματικό αλιευτικό να πλησιάζει το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη.

«Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε κω**γερε”, του φώναζαν. Τότε απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε», ανέφερε σοκαρισμένος ο μάρτυρας.

«Αναγνώρισα τους δράστες…»

Ο μάρτυρας ανέφερε πως βρισκόταν περίπου εκατόν πενήντα μέτρα μακριά από το σημείο που εκτυλίχθηκε το περιστατικό και όπως είπε, αναγνώρισε τους δράστες.

«Η κίνηση είναι δολοφονική. Είναι δολοφονία», τόνισε.

«Είχαν χτυπήσει στο παρελθόν κι έναν άλλο ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι γιατί είχε βάλει παραγάδια», πρόσθεσε. Αποκάλυψε ακόμα πως τον φούρναρη που είναι επίσης μάρτυρας της επίθεσης, απείλησαν ότι θα τον καταστρέψουν οικονομικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αλιευτικό με τους δράστες δεν είχε μηχάνημα στίγματος, αλλά από το λιμάνι γνώριζαν τι ώρα μπήκε μέσα και τι ώρα βγήκε.

Ο μάρτυρας ανέφερε στο «Τούνελ» πως είναι διατεθειμένος να καταθέσει στις Αρχές, αλλά όχι στο Λιμενικό της περιοχής.

Το φουσκωτό σκάφος του Βαλυράκη βρέθηκε σε αφύλαχτο οικόπεδο, παρατημένο, σε σημείο που θα μπορούσε ο καθένας να έχει πρόσβαση, ενώ θα έπρεπε να φυλάσσεται μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Μέσα σε αυτό παραμένουν τα προσωπικά του αντικείμενα, η στολή και τα ψαροντούφεκά του.

Οι δικηγόροι της οικογένειας έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος του Λιμενικού.

O Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας Σήφη Βαλυράκη, από το στούντιο της εκπομπής είπε:

«Είναι συγκλονιστική η κατάθεση του μάρτυρα. Η νομική ομάδα μας θα διασφαλίσει την ασφάλειά του. Με τη μαρτυρία του επιβεβαιώθηκαν τα όσα ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή, ότι ο θάνατος του Σήφη, δεν ήταν ατύχημα όπως έλεγαν, αλλά δολοφονία.»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή ο κουνιάδος του άτυχου πρώην υπουργού, Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, τόνισε:

«Είναι σοκαριστική αυτή η μαρτυρία και μπράβο στον άνθρωπο που βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει την αλήθεια. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με απίστευτες καταστάσεις στην Ερέτρια, γιατί οι Αρχές εκεί ήθελαν να υποβαθμίσουν την υπόθεση.»

Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Η καθηγήτρια ιατροδικαστικής, Χαρά Σπηλιοπούλου, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, μίλησε για πολλαπλές κακώσεις στο σώμα του. Ανέφερε και ένα αιμάτωμα στο κεφάλι που θα μπορούσε να είχε προκληθεί από κάποιο κουπί, χτύπημα που ταιριάζει με αυτά που ανέφερε ο μάρτυρας.

βαλυράκης
17 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Καιρός: 30άρια και μπόλικη σκόνη σήμερα στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

από

σκόνη
53 Shares

Υψηλές θερμοκρασίες και μεταφορά αφρικανικής σκόνης αναμένονται στην βόρεια Κρήτη το Σάββατο 17/04.  Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει τις αναμενόμενες θερμοκρασίες το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Παρατηρητήριο Κρήτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Σε περιοχές της βόρειας Κρήτης σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κ. Λαγουβάρδο αναμένεται ότι η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30-31 βαθμούς.

καιρός

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, σημαντικές ποσότητες Αφρικανικής σκόνης αναμένεται να μεταφερθούν προς τη χώρα μας το Σάββατο και οι  συγκεντρώσεις σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες έως και τη Δευτέρα 19/04.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 17/04 σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

*κεντρική φωτογραφία αρχείου

σκόνη
53 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

53χρονος πέθανε περιμένοντας να μπει στο πλοίο

Δημοσιεύτηκε

στις

από

εκαβ
29 Shares

Δραματική προσπάθεια για να επαναφέρουν στη ζωή έναν 53χρονο κατέβαλαν λιμενικοί και αμέσως μετά διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στην προβλήτα του Ηρακλείου.

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στην προβλήματα με το όχημα του περιμένοντας στη σειρά για να επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής.

Αφού περπάτησε για αρκετή ώρα στην προβλήτα μπήκε στο αυτοκίνητο και περίμενε το σήμα των λιμενικών για να προχωρήσει.

Το όχημα παρέμεινε για ώρα ακινητοποιημένο μέχρι που λιμενικοί πλησίασαν για να του υποδείξουν να προχωρήσει και κατάλαβαν πως είχε χάσει τις αισθήσεις του. Χωρίς να χάσουν χρόνο ξεκίνησαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να καταβάλουν κάθε προσπάθεια να τον επαναφέρουν, χωρίς όμως ο 53χρονος να ανταποκριθεί, καθώς μεταφέρθηκε νεκρός στο ΠΑΓΝΗ.

Τραγική ειρωνεία όπως προέκυψε το γεγονός ότι ο 53χρονος είχε έρθει στην Κρήτη με τη σύζυγό του για να βοηθήσουν την κόρη τους που σπουδάζει στην Κρήτη. Νωρίτερα τις είχε αφήσει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και εκείνες ταξίδευαν αεροπορικώς για την Αθήνα την ώρα που ο ίδιος άφηνε την τελευταία του πνοή στο λιμάνι.

Απαντήσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου του 53χρονου θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Πηγή: neakriti.gr 

εκαβ
29 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Μια μονοήμερη εξόρμηση από το Μαριδάκι μέχρι τον Τσούτσουρο

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Μαριδάκι

Η Κρήτη καθόλη τη διάρκεια του έτους “αποκαλύπτει” σε όσους τολμούν, το άγριο αλλά εξίσου γοητευτικό πρόσωπό της. Σε κάθε μεριά του νησιού υπάρχουν μοναδικά τοπία για εξερεύνηση που προσφέρουν υπέροχες εικόνες.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Ιδιαίτερα η λιγότερο κατοικημένη Νότια Κρήτη, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όποιον θέλει να ξεφύγει από την καθημερινότητα των πόλεων και να ανακαλύψει λιγότερο γνωστούς οικισμούς όπως το Μαριδάκι και ο Τσούτσουρος.

Μια μονοήμερη εξόρμηση λοιπόν στο νότο του νησιού είναι ιδανική επιλογή, παρά τις δυσκολίες που έχουν οι δρόμοι.

Σε κάθε περίπτωση η μοναδική θέα στο πέλαγος, τα άγρια ορεινά περάσματα και η ηρεμία της θάλασσας αυτή την περίοδο, σίγουρα θα ικανοποιήσουν όσους δεν είναι φτιαγμένοι μόνο για εύκολες καταστάσεις!

 

Μαριδάκι
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Τροχαίο στη Γαύδο: Μίλησε ο ιατροδικαστής για τα τραύματα της Κορίνας

Δημοσιεύτηκε

στις

34 Shares

Παρόμοια τραύματα με αυτά της 27χρονης Κορίνας που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο στη Γαύδο είχε ο 40χρονος οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, σύμφωνα με όσα έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που έγινε σήμερα Παρασκευή (16/4) στον τραυματία.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή, όπως αναφέρει το flashnews.gr, επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του 40χρονου πως ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν αυτό κατρακύλησε στον γκρεμό. Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Κρήτης Σταμάτη Μπελιβάνη, ο 40χρονος είχε «κάταγμα δεξιού ημιθωρακίου, αιμοπνευμοθώρακα και στο υπόλοιπο σώμα λιγότερες εκδορές από εκείνες της κοπέλας, αλλά είχε και αυτός».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπελιβάνης, που είχε διενεργήσει την νεκροψία – νεκροτομή στην 27χρονη – ο 40χρονος είχε τις ίδιες κακώσεις που είχε η κοπέλα, με την διαφορά πως δεν του τρύπησε ο πνεύμονας, όπως συνέβη στην άτυχη Κορίνα.

Δικηγόρος οικογένειας: Το αυτοκίνητο ήταν σε κίνηση

Στο μεταξύ η προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Χανίων και το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου για τις συνθήκες υπο τις οποίες συνέβη το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα συνεχίζεται, σε μια προσπάθεια να διαλευκανθούν οι συνθήκες υπο τις οποίες βρέθηκε το αυτοκίνητο στον γκρεμό τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο 40χρονος έχει ισχυριστεί πως είχαν βάλει μπροστά την μηχανή του αυτοκινήτου για να λειτουργήσει το καλοριφέρ και να ζεσταθούν και άγνωστο πως λύθηκε το χειρόφρενο.

Τον ισχυρισμό αυτόν με τελευταίες δηλώσεις του, αμφισβητεί ο δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, ο οποίος αναφέρει πως στα συντρίμμια του αυτοκινήτου βρέθηκε «κουμπωμένη» η δεύτερη ταχύτητα κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Σκαμπαρδών, σημαίνει πως το αυτοκίνητο ήταν σε κίνηση «διότι ακόμα και σταματημένο να ήταν το αμάξι, ακόμα και αν λυνόταν, δεν θα μπορούσε να τσουλήσει».

 

Πηγή: newsbeast.gr

34 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Σκέψεις να μπει σε «βαθύ κόκκινο» ο δήμος Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

ξενοδοχείο καραντίνας
69 Shares

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων, στο επίκεντρο της οποίας εξετάστηκε το ενδεχόμενο να δοθεί το «πράσινο» φως για το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων αλλά και το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας και κατ ΄επέκταση στοχευμένες αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις των ειδικών επικεντρώθηκαν και σε περιοχές της Κρήτης, ενώ σήμερα το απόγευμα – εκτός απροόπτου- αναμένεται να ενταχθούν 2 ακόμη Δήμοι του νησιού στο «βαθύ κόκκινο», πέρα από τους Δήμους Ανωγείων και Χανίων που ήδη συγκαταλέγονται στο αυστηρότερο επίπεδο επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, με το «βαθύ κόκκινο» «φλερτάρουν» οι Δήμοι Ρεθύμνου και Φαιστού, στους οποίους καταγράφεται επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα τις τελευταίες 15 ημέρες.

Στο «βαθύ κόκκινο» αναμένεται να ενταχθούν και άλλες περιοχές της χώρας όπως η Θάσος, το Διδυμότειχο, η Καβάλα, η Πιερία και η Κύθνος.

Παράλληλα, από την ερχόμενη Δευτέρα πιθανότατα θα «ανοίξουν» οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης που αφορούν χιλιάδες πολίτες, τα οργανωμένα κάμπινγκ ενώ αναμένεται να δοθεί «πράσινο φως» πιλοτικά για τον τουρισμό από αρκετές χώρες, με τις απαραίτητες προϋποθέσεις (αρνητικό μοριακό τεστ ή εμβολιασμός).

Υπενθυμίζεται πως οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν αρνητικά σε ένα ενδεχόμενο άνοιγμα εμπορικών κέντρων (Mall) αλλά και κέντρων αισθητικής από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου και το θέμα θα επαναξιολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης θα γίνουν αργότερα σήμερα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: neakriti

ξενοδοχείο καραντίνας
69 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap