Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Η οικογένεια του Μανώλη Αφράτη ζητά δικαίωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
12 Νοεμβρίου 2025 - 10:00

Η υπόθεση θανάτου του Μανώλη Αφράτη αναβιώνει στα δικαστήρια Χανίων. Η οικογένεια ζητά δικαίωση και μιλά για εργοδοτικό έγκλημα

Η υπόθεση του θανάτου του 38χρονου Μανώλη Αφράτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 2020 οδηγώντας ένα επαγγελματικό φορτηγό σε κακή κατάσταση, αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε σε επαρχιακό δρόμο του Ρεθύμνου τον Μάιο του 2020, την ώρα που ο άτυχος άνδρας πραγματοποιούσε δρομολόγιο ως οδηγός φορτηγού ψυγείου.

Η οικογένεια του εκλιπόντος ζητά δικαίωση και παραδειγματική τιμωρία του εργοδότη. Τόσο η μητέρα του, κυρία Χρυσούλα Αφράτη, όσο και ο αδελφός του, παρευρέθηκαν στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στα δικαστήρια Χανίων. Επανέλαβαν ότι ο δικός τους άνθρωπος οδηγούσε ένα φονικό φορτηγό, με αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη του. Στο πλευρό τους βρέθηκαν τα εργατικά κέντρα του νησιού και διάφορες συλλογικότητες, κάνοντας λόγο για ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο.

Η εικόνα του οχήματος

Πρωτόδικα, ο εργοδότης του Μανώλη Αφράτη είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι κατά τη διάρκεια της οδήγησης έσπασαν τα φρένα του οχήματος, με αποτέλεσμα ο 38χρονος να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η μητέρα του, πεντέμιση χρόνια μετά το δυστύχημα, ζητά απόδοση δικαιοσύνης. Τόνισε πως είναι προκλητικό ο κατηγορούμενος να περιμένει μία αθωωτική απόφαση. Η ίδια είπε ότι ο γιος της τής είχε επανειλημμένα αναφέρει πως τα οχήματα της επιχείρησής του ήταν σε άσχημη κατάσταση. «Χαλασμένα ήταν τα φορτηγά. Τους είχε πει μάλιστα ο εργοδότης πως ότι χαλάει θα το φτιάχνουν οι ίδιοι οδηγοί. Τα σαράβαλα. Τις νεκροφόρες, όπως είπε ο εισαγγελέας. Βάλανε το παιδί σε μία νεκροφόρα. Αυτός έπρεπε να είναι μέσα εκεί, όχι το παιδί μου», δήλωσε φανερά οργισμένη.

Ο αδελφός του Μανώλη Αφράτη, Στέλιος, στάθηκε στο γεγονός ότι το επαγγελματικό όχημα ήταν σε τραγική κατάσταση και δεν πληρούσε στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφάλειας. «Είμαι σήμερα εδώ για άλλη μία φορά για δικαίωση της μνήμης του αδελφού μου που τον έβαλαν σε ένα σαράβαλο φορτηγό, έσπασαν τα φρένα και έχασε τη ζωή του», τόνισε. «Ελαστικά δεν είχε, στη θέση του οδηγού είχε ένα καδρόνι, για να κρατάει τη θέση οδήγησης. Τα καθίσματα ήταν ξεβίδωτα».

Πηγή:neakriti.gr

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vikos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ