Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Γιατί «ποντάρουν» στη βιομηχανική κάνναβη; | ΒΙΝΤΕΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

βιομηχανική

Στην πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης, η οποία έχει νομιμοποιηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, έχουν επενδύσει παραγωγοί και στην Κρήτη, ποντάροντας στην ευεργετική χρήση του φυτού, που ολοένα κερδίζει έδαφος στην αγορά.

Σε ακατέργαστη ή όχι μορφή, ως αφέψημα και υπερτραφή μέχρι ύφασμα, χαρτί, καλλυντικό έλαιο ακόμα και κατασκευαστικό υλικό.

Η ΚΡΗΤΗ TV βρέθηκε σε μία από τις ελάχιστες καλλιέργειες βιομηχανικής κάνναβης που υπάρχουν στην Κρήτη. Η σπορά έγινε πριν από περίπου τρεις μήνες και τώρα τα δέντρα βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής.

Οι εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης έχουν περιεκτικότητα της απαγορευμένης ψυχοτρόπου ουσίας THC έως 0,2%. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται προσεκτική καλλιέργεια και συνεχείς παρακολούθηση.

Τα φυτά φτάνουν σε ύψος μέχρι και τα 3,5 μέτρα, πριν όμως γίνει η τελική διάθεση του προϊόντος στο καταναλωτικό κοινό το κράτος διενεργεί πολλούς αυστηρούς ελέγχους.

Παρά τις δυσκολίες, οι παραγωγοί βιομηχανικής κάνναβης είναι πεπεισμένοι ότι η καλλιέργεια του φυτού μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικερδής, εφόσον ιδρυθούν μεταποιητικές μονάδες που θα εκμεταλλεύονται κάθε τμήμα του.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: neakriti

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ