Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Ενοχή των τριών για τη δολοφονία Προβιδάκη πρότεινε η εισαγγελέας

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Προβιδάκη

Την ενοχή των κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση της δολοφονίας του 51χρονου συνταξιούχου ναυτικού Κώστα Προβιδάκη, στο Αντισκάρι.
Υπενθυμίζεται ότι για την ανθρωποκτονία του άτυχου άνδρα έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως  σε ισόβια τρεις νεαροί, δύο αδέλφια 38 και 29 ετών από το Αντισκάρι και ένας 30χρονος κτηνοτρόφος από την Γέργερη.
Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των τριών κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας ότι κατά την κρίση της πρόκειται για ξεκάθαρη ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και έκανε λόγο για ειδεχθές έγκλημα. Όπως επίσης ανέφερε κατά την αγόρευσή της και οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συμμετοχή στα χτυπήματα σε βάρος του άτυχου συνταξιούχου ναυτικού.
Κατά την κρίση της,  ο θάνατος του επήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις όμως  – όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά  –  ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν υπήρχαν αυτές οι κακώσεις και ότι πέθανε λόγω της σοβαρής καρδιοπάθειας από την οποία έπασχε, πρέπει να αναρωτηθεί κανείς τί πυροδότησε τη στρεσογόνα κατάσταση που τον οδήγησε στο θάνατο, που δεν ήταν άλλη από την επίθεση που δέχτηκε.
Η εισαγγελέας, υποστήριξε επιπλέον ότι δεν είναι το ζητούμενο αν ο θάνατος του επήλθε από τις κρανιοεγκεφαλικες κακώσεις. Για την ίδια, το ζητούμενο είναι αν είχαν δόλο να τον σκοτώσουν. Άμεσο δόλο δεν είχαν, πρόσθεσε, όμως κατά την κρίση της αποδέχτηκαν ότι τα χτυπήματα που του κατάφεραν θα μπορούσαν να είναι μοιραία και να επιφέρουν το θάνατό του.
Έδωσε επίσης σημασία στη διάρκεια της αγόρευσής της στο πως χτυπήθηκε ο άτυχος. Είναι κανόνας, ανέφερε, ότι αν δεν θέλεις να σκοτώσεις κάποιον δεν τον χτυπάς στο κεφάλι. Σε αυτή την περίπτωση το θύμα δεχόταν επί 15 λεπτά χτυπήματα σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι.
Αυτή την ώρα η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης, ωστόσο λόγω απουσίας ενός εξ αυτών (από την πλευρά της υπεράσπισης) η διαδικασία θα συνεχιστεί και σε επόμενη συνεδρίαση.
Πηγή: cretalive

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ