Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: «Βεντέτα» κτηνοτρόφων με εμπρησμούς, αρπαγές και ζωοκτονίες

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Θα έχουμε νεκρό»

, προειδοποιούν όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στον «πόλεμο» που μαίνεται ανεξέλεγκτος το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάμεσα σε κτηνοτρόφους σε διάφορες περιοχές στο δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Τα ονόματα των δραστών είναι κοινό μυστικό στις τοπικές κοινωνίες που παρακολουθούν με ανησυχία τα όσα εκτυλίσσονται με κλιμακούμενα επεισόδια που δυναμιτίζουν ακόμα περισσότερο το διαταραγμένο κλίμα: ζωοκλοπές, ζωοκτονίες, εμπρησμοί και αρπαγές κτηνοτρόφων ως κινήσεις αντεκδίκησης.

Το ένα περιστατικό οδηγεί αναπόφευκτα στο επόμενο και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος διχόνοιας και μίσους με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τον «κάλυψε» στην Αστυνομία και τον έκαναν «τουλούμι» στο ξύλο

Η αρπαγή των ζώων γνωστού κτηνοτρόφου της περιοχής οδήγησε στον εμπρησμό της μάντρας άλλου κτηνοτρόφου.

Τα ίχνη των κλεμμένων ζώων σταματούσαν έξω από την μάντρα του υπόπτου. Και η απάντηση ήρθε δια …πυρός προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση.

Λίγες ημέρες αργότερα ακολούθησε άλλο σοβαρό περιστατικό με αφορμή έναν τυχαίο έλεγχο της Αστυνομίας στο ποιμνιοστάσιο κτηνοτρόφου σε άλλο χωριό, κοντά στο Καστέλι. Ανάμεσα στα ζώα που κατείχε, αστυνομικοί εντόπισαν και δύο από τα κλεμμένα του προαναφερόμενου κτηνοτρόφου.

Ο ελεγχόμενος οδηγείται στο Αστυνομικό Τμήμα αλλά ως από μηχανής Θεός εμφανίζεται ο ιδιοκτήτης των κλεμμένων ζώων.

«Παρεξήγηση έγινε. Ο άνθρωπος δεν είναι κλέφτης, εγώ του είχα χαρίσει τα δύο πρόβατα» διαβεβαίωσε τους αστυνομικούς. Και έτσι ο ελεγχόμενος κτηνοτρόφος αφέθηκε σαν κύριος αλλά δεν πήγε μακριά.

Όπως μετέφεραν στο Cretalive ντόπιοι, ο ιδιοκτήτης των κλεμμένων είχε τον λόγο του που τον «κάλυψε» στην Αστυνομία. Ήθελε να τον περιποιηθεί ο ίδιος δεόντως.

«Τον έκαναν μαύρο στο ξύλο» λένε κάτοικοι που συμπληρώνουν ότι το μάθημα είχε και συνέχεια με τον νεαρό κτηνοτρόφο να κρατείται υπό συνθήκες ομηρείας για δύο μέρες σε πολύ γνωστή ορεινή κτηνοτροφική τοποθεσία….

Όταν αφέθηκε, φυσικά και δεν κατέφυγε στην Αστυνομία. Σε τέτοιες υποθέσεις η Αστυνομία μένει εκτός

Σε αυτό το ομιχλώδες τοπίο προστίθενται και δύο απανωτές ζωοκτονίες δεκάδων ζώων, σε Θραψανό και Αρκαλοχώρι αντίστοιχα.

Με διαφορά μίας ημέρας. Την Πέμπτη (29/3) αποκαλύφθηκε μία ακόμα ζωοκτονία 100 αιγοπροβάτων κτηνοτρόφου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος κτηνοτρόφος μέσα στο καλοκαίρι είχε πέσει και θύμα ζωοκλοπής. Οι δράστες του άρπαξαν 60 αιγοπρόβατα ενώ άλλα 120 έκλεψαν από στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Αυτή τη φορά ο παθών προσέφυγε στην Αστυνομία και κατονόμασε ως δράστες έναν 44χρονο συγχωριανό του με τον οποίο έχουν διαφορές αλλά και δύο αδέλφια, τα οποία προ δεκαπενθημέρου είχαν πέσει και αυτά θύματα ζωοκτονίας.

Ο 44χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος ενώ οι Αρχές αναζητούν και τα άλλα δύο πρόσωπα που φέρονται ως εμπλεκόμενα.

Άνθρωποι της περιοχής που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα υπογραμμίζουν ότι όλα ξεκίνησαν από κάποιες ζωοκλοπές, οι οποίες δεν καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία.

Τα πρόσωπα αυτών των υποθέσεων επέλεξαν να βρουν την άκρη με τον δικό τους τρόπο και αυτό οδήγησε σε ένα ντόμινο βίαιων ενεργειών που κλιμακώνεται ημέρα με την ημέρα.

Πέντε με έξι είναι τα ονόματα των εμπλεκομένων, όλοι κτηνοτρόφοι, οι περισσότεροι με ποινικό παρελθόν και για άλλα αδικήματα.

Πηγή: cretalive.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap