Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Γιατί οι Κρητικοί κολλάνε ΑΥΤΑ τα αυτοκόλλητα στα αμάξια τους;

Δημοσιεύτηκε

στις

αυτοκόλλητα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
682 Shares

Ένα αυτοκόλλητο στο πίσω παρμπρίζ αυτοκινήτου “κίνησε” την περιέργεια αναγνώστριας του neakriti.gr η οποία βλέποντας τις δύο λέξεις “S.O.S ΒΟΑΚ” κατάλαβε ότι δημιουργείται μια κίνηση με σκοπό την επαγρύπνηση και την αφύπνιση για τα δεκάδες τροχαία που σημειώνονται στο οδικό άξονα της Κρήτης.

Το βλέπουμε…Ξέρουμε όμως τι είναι, τι σημαίνει ή τι μπορεί να συμβολίζει;

Πριν μερικές μέρες κινούμενη στο κέντρο του Ηρακλείου, σε ένα προπορευόμενο όχημα είδα το αντίστοιχο αυτοκόλλητο. Με ξάφνιασε, απόρησα και επιστρέφοντας στο σπίτι έψαξα.  Στην πρόχειρη αναζήτησή μου δεν βρήκα πολλά-ίσως και τίποτα που να μιλάει για αυτό-, συνειδητοποίησα όμως, ότι ήμουν  μέλος της ομάδας (S.O.S ΒΟΑΚ) που το εφηύρε και το διαμοιράζει, αλλά αμελώς δεν είχα δώσει και τόση σημασία.

Μια ομάδα ανθρώπων, γνωστοί-άγνωστοι που τους ενώνει μια κοινή ανησυχία, ένας μεγάλος προβληματισμός, ένα συνειδησιακό “βάρος” για συνεχή επαγρύπνηση με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων συνανθρώπων μας στην Πρόληψη και Αποφυγή των Τροχαίων ατυχημάτων.

Αυτής της μάστιγας που βαραίνει το νησί μας, αυτού του μακάβριου πέπλου της παρανομίας, της ασυδοσίας, του φόβου, του θανάτου που επιτρέπουμε να μας συνοδεύει -αιωρούμενο ελεύθερα-στις όποιες εξορμήσεις στο όμορφο νησί μας.

Eπί του θέματος…

Το παραπάνω αυτοκόλλητο δεν αποτελεί απλώς μια επιγραφή, ένα πρόσθετο στο αυτοκίνητό μας, αλλά είναι ένα σημάδι με τεράστια σημασία και νόημα.

Η σκέψη της δημιουργίας του προήλθε από την κοινή αντίληψη του Οδηγούμε με ασφάλεια

Από την αγανάκτηση, την στεναχώρια, τον πόνο για την μεγάλη «Μαύρη Λίστα» της ασφάλτου που συνεχώς διογκώνεται…

Από το συναίσθημα και την αγάπη για την ζωή

Γιατί ζητούμενο είναι να παραμένουμε στην ζωή και όχι στην μνήμη!

Αν τύχει λοιπόν και το δούμε (“κυκλοφορεί” σε όλους τους νομούς της Κρήτης), καλό θα ήταν να προσφέρουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας, να κάνουμε έναν εσωτερικό διάλογο, να δώσουμε σκέψη πάνω στην σκέψη και λόγο στο νόημα πίσω από την εικόνα…

Σίγουρα, η θέαση ενός σήματος δεν θα μας προσφέρει πολλά αν οι ίδιοι δεν θελήσουμε να αλλάξουμε νοοτροπία και τρόπο οδηγικής συμπεριφοράς, αναμφισβήτητα όμως θα αποτελέσει μια υπενθύμιση που μπορεί να βοηθήσει στο να σκεφτούμε διπλά και τριπλά το πώς θα συνεχίσουμε την οδήγησή μας…

αυτοκόλλητα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap