Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: 60 δασοκομάντος στη μάχη για την προστασία του νησιού από πυρκαγιές

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
23 Shares

Στη “μάχη” της πυρόσβεσης είναι έτοιμοι να ριχτούν από σήμερα, Σάββατο 11 Ιουνίου, οι 60 δασοκομάντος της 3ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, της νέας υπηρεσίας που συγκροτήθηκε με έδρα το Ηράκλειο για να ενισχύσει τις υπάρχουσες πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού και να καλύψει επιχειρησιακά, όχι μόνο την Κρήτη, αλλά και τις περιοχές του βορείου και νοτίου Αιγαίου.

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευσή τους, που διήρκεσε ένα μήνα, ολοκληρώθηκε και χθες Παρασκευή, παρέλαβαν τις στολές και τον υπόλοιπο εξοπλισμό τους. Από σήμερα, αναλαμβάνουν κανονικά καθήκοντα και τίθενται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, για την κάλυψη των ενδεχόμενων αναγκών πυρόσβεσης, ιδίως ενόψει της θερινής περιόδου. 

Προς το παρόν, οι δασοκομάντος “στεγάζονται” στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό του Αερολιμένα Ηρακλείου. Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης στο χώρο μόνιμης στέγασής τους, στην πρώην 126 Σμηναρχία Μάχης.

Ικανοποιημένος και αισιόδοξος εμφανίστηκε ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Κρήτης, Γιώργος Τσικαλάς, καθώς εκτός από τη νέα μονάδα, οι υπηρεσίες της Κρήτης έχουν ήδη σε επιχειρησιακή ετοιμότητα δύο ελικόπτερα, ενώ στο νησί έχει φτάσει και ένα τρίτο, για την “ενεργοποίηση” του οποίου “τρέχουν” ήδη οι διαδικασίες. 

“Με την 3η ΕΜΟΔΕ και το νέο ελικόπτερο ενισχύονται σημαντικά οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Κρήτης, ενόψει της θερινής περιόδου. Με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων, της αυτοδιοίκησης και των πολιτών, ελπίζουμε ότι φέτος θα έχουμε λιγότερα προβλήματα. Κάνω έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Αν γλιτώσουμε τις πυρκαγιές από αμέλεια, τότε θα έχουμε κερδίσει το 60% της “μάχης”” δήλωσε ο κ. Τσικαλάς.

πηγή: ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap