Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Κρητικός Ιχνηλάτης: Η πανάρχαια ράτσα σκύλου που ζει μόνο στο νησί μας | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ήδη από τα Μινωϊκά χρόνια η αγάπη των Κρητικών για το κυνήγι ήταν δεδομένη. Ο άγριος κι ελεύθερος χαρακτήρας των ντόπιων τους οδηγούσε να επιζητούν τις εξορμήσεις στη φύση. Ιδανικός σύντροφος στα κυνήγια τους; Ο Κρητικός Ιχνηλάτης, μία πανάρχαια ράτσα σκύλων που εμφανίζεται σε τοιχογραφίες τεσσάρων και πλέον χιλιάδων χρόνων.

Μεσαίου μεγέθους με εξαιρετικά επίμονο και νευρικό χαρακτήρα δεν ησυχάζει αν δεν ξετρυπώσει τον λαγό, το αγριοκούνελο και, γενικά, το θήραμά του! Τα αθλητικά του προσόντα είναι εντυπωσιακά και πραγματικά μπορεί να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, επιδεικνύοντας πελώρια αντοχή. Όσο για το έδαφος που τον ευνοεί; Η κρητική αυτή ράτσα δεν χαμπαριάζει από κακοτράχαλα ρουμάνια και απόκρημνες πλαγιές, αφού είναι ικανή να υπερπηδήσει οποιοδήποτε εμπόδιο για να πετύχει τον σκοπό της.

Παρόλο τον δυναμικό όμως χαρακτήρα είναι κι ένα σκυλί που κάνει για το σπίτι: πολύ φιλικό, πολύ ήπιο και συντροφικό θα αγαπηθεί και θα αγαπήσει με πάθος. Χρειάζεται όμως μπόλικη άσκηση, γιατί είναι μέσα στο DNA του. Χωρίς αυτήν θα μαραζώσει.

Φυσικά, αν κάποιος θέλει να αγοράσει έναν αυθεντικό Κρητικό Ιχνηλάτη θα πρέπει να ξοδευτεί. Έχουν καταγραφεί αγοραπωλησίες κουταβιών που πέρασαν ακόμη και τα χίλια ευρώ! Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτή η ράτσα κουβαλά τον αυθεντικό κρητικό χαρακτήρα: ελεύθερη, άγρια κι επίμονη, αγαπά τους φίλους του και κυνηγά τους εχθρούς του!

Ο Κρητικός Ιχνηλάτης εν δράσει

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap