Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρητικός Ιχνηλάτης: Η πανάρχαια ράτσα σκύλου που ζει μόνο στο νησί μας | ΦΩΤΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ήδη από τα Μινωϊκά χρόνια η αγάπη των Κρητικών για το κυνήγι ήταν δεδομένη. Ο άγριος κι ελεύθερος χαρακτήρας των ντόπιων τους οδηγούσε να επιζητούν τις εξορμήσεις στη φύση. Ιδανικός σύντροφος στα κυνήγια τους; Ο Κρητικός Ιχνηλάτης, μία πανάρχαια ράτσα σκύλων που εμφανίζεται σε τοιχογραφίες τεσσάρων και πλέον χιλιάδων χρόνων.

Μεσαίου μεγέθους με εξαιρετικά επίμονο και νευρικό χαρακτήρα δεν ησυχάζει αν δεν ξετρυπώσει τον λαγό, το αγριοκούνελο και, γενικά, το θήραμά του! Τα αθλητικά του προσόντα είναι εντυπωσιακά και πραγματικά μπορεί να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, επιδεικνύοντας πελώρια αντοχή. Όσο για το έδαφος που τον ευνοεί; Η κρητική αυτή ράτσα δεν χαμπαριάζει από κακοτράχαλα ρουμάνια και απόκρημνες πλαγιές, αφού είναι ικανή να υπερπηδήσει οποιοδήποτε εμπόδιο για να πετύχει τον σκοπό της.

Παρόλο τον δυναμικό όμως χαρακτήρα είναι κι ένα σκυλί που κάνει για το σπίτι: πολύ φιλικό, πολύ ήπιο και συντροφικό θα αγαπηθεί και θα αγαπήσει με πάθος. Χρειάζεται όμως μπόλικη άσκηση, γιατί είναι μέσα στο DNA του. Χωρίς αυτήν θα μαραζώσει.

Φυσικά, αν κάποιος θέλει να αγοράσει έναν αυθεντικό Κρητικό Ιχνηλάτη θα πρέπει να ξοδευτεί. Έχουν καταγραφεί αγοραπωλησίες κουταβιών που πέρασαν ακόμη και τα χίλια ευρώ! Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτή η ράτσα κουβαλά τον αυθεντικό κρητικό χαρακτήρα: ελεύθερη, άγρια κι επίμονη, αγαπά τους φίλους του και κυνηγά τους εχθρούς του!

Ο Κρητικός Ιχνηλάτης εν δράσει

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ