Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρητικός έχασε το κοινωνικό μέρισμα για μόλις 3 ευρώ!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Aντιμέτωποι με απίστευτες καταστάσεις έρχονται οι φοροτεχνικοί σε όλη την Κρήτη οι οποίοι βοηθούν τους πολίτες να καταθέσουν τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, αλλά καταλήγουν να τους βλέπουν να «τρίβουν» τα μάτια τους καθώς οι αιτήσεις απορρίπτονται. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συνταξιούχου ο οποίος έχασε τα χρήματα για λιγότερο από 5 ευρώ!

Όπως περιγράφει μιλώντας στο neakriti.gr ο φοροτεχνικός κ.Καφτάκης  «εκείνος και η σύζυγός του είναι συνταξιούχοι που μένουν στο Ηράκλειο και κατέθεσαν αίτηση για το μέρισμα. Η ακίνητη περιουσία του πολίτη ξεπερνάει τις 180.000 ευρώ και για 2-3 ευρώ δεν πήρε το μέρισμα αφού η αίτηση απορρίφθηκε! Όπως διαπίστωσε έκπληκτος ξεπερνούσε το όριο αντικειμενικής αξίας ακινήτων για λίγα ευρώ».

 

Το  κομπόδεμα μπλόκαρε το μέρισμα

Μια ακόμη περίπτωση αφορά σε συνταξιούχο που είχε το δικό του κομπόδεμα το οποίο τον εμπόδισε τελικά να εισπράξει το πολυπόθητο μέρισμα. Μπορεί να συγκέντρωνε τα χρήματα με κόπο, το ποσό όμως στάθηκε τελικά εμπόδιο στην αίτησή του.

Σύμφωνα με τον κ.Καφτάκη « πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχο ο οποίος όμως όλα τα τελευταία χρόνια έβαζε χρήματα στην άκρη. Συνολικά διέθετε 10.000 ευρώ και ξεπερνούσε κατά 1.000 ευρώ το όριο με αποτέλεσμα να χάσει το μέρισμα».  

 

Μπέρδεμα με τους φιλοξενούμενους

Η πλειοψηφία πάντως των πολιτών που βλέπουν να χάνουν το μέρισμα μέσα από τα χέρια τους είναι οι περιπτώσεις ενηλίκων που φιλοξενούνται από τους γονείς τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις χάνουν το ποσό και  σε ιστορίες καθημερινής τρέλας διαδραματίζονται στα λογιστικά γραφεία. Όπως σημειώνει ο κ.Καφτάκης «το σύνηθες πρόβλημα είναι η φιλοξενία από τους γονείς καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις αμέσως το σύστημα τους πετάξει τους ενδιαφερόμενους «έξω». Το πρόσωπο που φιλοξενεί άτομα πρέπει να υποβάλλει την αίτηση και να συμπεριλάβει το εισόδημα του φιλοξενούμενου. Έτσι υπολογίζεται  το συνολικό εισόδημα που προκύπτει που συνήθως ξεπερνάει τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί».

Πάντως όπως συμβαίνει πάντα στις περιπτώσεις επιδομάτων και οικονομικών βοηθημάτων του κράτους, οι πολίτες απευθύνονται στο λογιστή και όχι στις κρατικές υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να επικρατεί το αδιαχώρητο. Το ενδιαφέρον είναι κάτι παραπάνω από έντονο αφού όλοι σπεύδουν να δουν εάν μπορούν ,εν μέσω οικονομικών δυσκολιών, να λάβουν το πολυπόθητο ποσό που θα «μπαλώσει» τρύπες  και θα δώσει ανάσα .

Υπενθυμίζεται ότι 6 στις 10 αιτήσεις μέχρι στιγμής απορρίπτονται και  ότι τα χρήματα θα καταβληθούν στις  15 Δεκεμβρίου.

ΡεπορτάζΦιλία Σαριδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ