Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Ανεκτίμητη κίνηση: Η Κρητική διάλεκτος γίνεται μάθημα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης!

Δημοσιεύτηκε

στις

Κρητική διάλεκτος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κρητικη διάλεκτος  θα είναι επίσημο μάθημα για πρώτη φορά στα χρονικά σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο και δη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ύστερα από πρωτοβουλία του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνιων Αττικής «Το Αρκάδι» όπως αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση του παιδαγωγικού τμήματος ,με εισήγηση της αναπληρώτριας καθηγήτριας κ.Μαρινας Τζακωστα –Θεοδωράκη.

Έτσι, ένα διαφορετικό μάθημα μπαίνει στη ζωή των φοιτητών του Παν. Κρήτης , στο προσεχές εαρινό πρόγραμμα, με τίτλο «οι νεοελληνικές διάλεκτοι στην εκπαίδευση, η περίπτωση της κρητικής διαλέκτου». Η εκμάθηση της κρητικής διαλέκτου , για πρώτη φορά, προσφέρεται ως αυτοδύναμο πανεπιστημιακό μάθημα , με στόχο την εκμάθηση της συμβάλλοντας στην μελέτη, στη καλλιέργεια και την διάδοση της ώστε να μην χαθεί.

Ο Συλλογος Ρεθυμνιων Αττικης «Το Αρκαδι» εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή «τρανή απόδειξη ότι επι της ουσίας κατορθώνει να αναδεικνύει ότι το Ρεθυμνο είναι ο τόπος των γραμμάτων και των τεχνών».

Επισημαίνεται ακόμη: “Ο Συλλογος μας όμως δεν εφησυχάζει και δηλώνει ότι θα πριμοδοτήσει με χρηματικό ποσό τον φοιτητή/τρία που θα παρουσιάσει την καλύτερη μελέτη πάνω στη Κρητικη διάλεκτο. Επισης ανακοινώνει την ίδρυση μουσείου διατήρησης & διάσωσης της κρητικής διαλέκτου και την ίδρυση ενός είδους φροντιστηρίου για την εκμάθηση της τοπικής Ιστορίας της Κρητης. Σύντομα θα σας ανακοινώσουμε το χώρο και τον φορέα της συνεργασίας των άνω πρωτοβουλιών μας».

Κρητική διάλεκτος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap