Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Βρέθηκαν Μινωικά σύμβολα στο Στόουνχετζ! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη σχέση του Κριτομινωικού πολιτισμού με Υπερβόρειους πολιτισμούς επιβεβαιώνει η ανεύρεση 27 πλινθωμάτων κασσίτερου LBA (1530 – 1300 π.Χ.) από πέντε τοποθεσίες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο καθηγητής και μελετητής των Αιγαιακών Γραφών, Δρ. Μηνάς Τρικριτζής, «πρόσφατα δημοσιεύτηκε μια μελέτη για αρχαιομεταλλουργική εξέταση των 27 πλινθωμάτων κασσίτερου LBA (1530 – 1300 π.Χ.) από πέντε τοποθεσίες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου που καθιστά δυνατή την τοπική εγκατάσταση των δυνητικών προμηθευτών των μεταλλευμάτων με χημικές και ισοτοπικές αναλύσεις για πρώτη φορά».

Η παραπάνω μελέτη (την οποία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ), επιβεβαιώνει την πιθανή άποψη του καθηγητή σε σχέση με τα σύμβολα στο Στόουνχετζ.

«Η Πρόσφατη ανάλυση των χάλκινων αντικειμένων από την ανατολική Κρήτη, τη νότια Τουρκία και το παράκτιο Ισραήλ επιβεβαιώνει ότι η πηγή κασσίτερου ήταν η Κορνουάλη στη νοτιοδυτική Αγγλία (περίπου 1.300 π.Χ.),  του ποταμού Avon που απέχει λιγότερο από μία ημέρα δρόμο από το Στόουνχετζ», συμπληρώνει ο Δρ. Τσικριτζής.

Όπως συνεχίζει ο ίδιος: «Συμπερασματικά από τη συγκεκριμένη έρευνα, που δημοσιεύτηκε Ιούλιο 2019, φαίνεται κατά τον 14ο αι. π.Χ ερχόταν στην Μεσόγειο ο κασσίτερος από την Κορνουάλη άρα έχουμε μια σοβαρή απόδειξη της σχέσης του Κρητομυκηναικού πολιτισμού με του Υπερβόρειους όπως αναφέρει και ο Διόδωρος ο Σικελιώτης».

Πηγή: neakriti

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap