Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Κατάφεραν να κουρέψουν το 77% του δανείου τους!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ζευγάρι από την Ιεράπετρα, ηλικίας 61 ετών ο σύζυγος και 57 η σύζυγος, με παιδιά, που στην παρούσα φάση φιλοξενεί στο σπίτι την 39χρονη άνεργη κόρη του με τα δύο παιδιά της όφειλε 99.300,28 ευρώ και η σύζυγος 89.664,03 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών, ο δανειολήπτης οικογενειάρχης απασχολείται εποχιακά σε αγροτικές δουλειές μολονότι συνταξιούχος του ΟΓΑ με αναπηρική σύνταξη ενώ η σύζυγός του διατηρεί ως μικροεπαγγελματίας παραδοσιακό καφενείο.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, όσον αφορά στα εισοδήματά τους, το ζευγάρι διαθέτει 380,47 ευρώ που λαμβάνει μηνιαίως ο σύζυγος από τη σύνταξη του ΟΓΑ, ποσό 531 ευρώ από την επιδότηση ελαιολάδου, ενώ το ετήσιο εισόδημα της συζύγου ανέρχεται σε 845,06 ευρώ.

Τα περιουσιακά στοιχεία των δανειοληπτών ήταν συνολικά πέντε αγροτεμάχια, τρία ΙΧ αυτοκίνητα και μια ισόγεια κατοικία 35 τ.μ.

Τι αποφάσισαν τα δικαστήρια σχετικά με το θέμα του δανείου

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, παρά τις αιτιάσεις και ενστάσεις των τραπεζών αποδέχθηκε την αίτηση υπαγωγής στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από το ζευγάρι των δανειοληπτών και ρύθμισε τα χρέη τους με μηνιαίες καταβολές επί μια πενταετία, 300 ευρώ για τον σύζυγό και 200 ευρώ για τη σύζυγο.

Παράλληλα, εξαίρεσε από την εκποίηση το μοναδικό σπίτι της οικογένειας, χορήγησε περίοδο χάριτος μιας διετίας και επέβαλε στη δανειολήπτρια να καταβάλει το ποσό των 75 ευρώ το μήνα για διάστημα 180 μηνών προκειμένου να σώσει το σπίτι της.

Πηγή: Newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap