Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Γιατρός στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε γιατρός παθολόγος στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Όπως έγινε γνωστό, ο γιατρός είχε πάει για διακοπές στη Μύλο και επιστρέφοντας υποβλήθηκε σε τεστ για κορονοϊό.

Χθες βράδυ που είχε εφημερία στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, ένιωσε μυαλγία και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το νοσοκομείο.

Σήμερα τα αποτελέσματα του τέστ, έδειξαν ότι ο γιατρός είναι θετικός στον  κορονοϊό.

Από την διαδικασία ιχνηλάτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει προκύψει ότι ήρθε σε επαφή με 9 γιατρούς και νοσηλευτές, των οποίων οι επαφές ιχνηλατούνται.

Η διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, έχει θέσει σε εφαρμογή όλα  τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ έχει δοθεί εντολή και έχει ξεκινήσει ήδη από απόψε, διαδικασία απολύμανσης του συγκεκριμένου χώρου.

Να σημειωθεί ότι ο έμπειρος γιατρός δεν ήρθε σε επαφή με ασθενείς κατά την διάρκεια που εκείνος  το βράδυ της Πέμπτης, βρισκόταν στους χώρους του νοσοκομείου.

Τα πρωτοκόλλα στα νοσοκομεία σε περίπτωση εμφάνισης θετικού κρούσματος στο προσωπικό      

Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  που εφαρμόζονται στα νοσοκομεία σε περίπτωση εμφάνισης θετικού κρούσματος στο προσωπικό για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

«Δεν κλείνουν νοσοκομεία, δεν κλείνουν κλινικές, οι δομές συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους», ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

 

Οι γενικές αρχές που εφαρμόζονται είναι:

Προσωπικό με θετικό test και συμπτώματα, παραμένει σε καραντ

Όπως έγινε γνωστό, ο γιατρός είχε πάει για διακοπές στη Μύλο και επιστρέφοντας υποβλήθηκε σε τεστ για κορονοϊό.

ίνα στο σπίτι για 14 μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, κάνει νέο test την 14η μέρα, και εάν είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.

 

  • Προσωπικό με θετικό test, αλλά εξ αρχής χωρίς συμπτώματα, παραμένει σε καραντίνα 7 μέρες, κάνει νέο test την 7η μέρα, και εάν είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.

 

  • Προσωπικό με αρνητικό test, αλλά με συμπτώματα συμβατά με COVID-19 στη συγκεκριμένη περίοδο, παραμένει σε καραντίνα, κάνει νέο test 2 μέρες μετά την εξάλειψη των συμπτωμάτων, και εάν το test είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap