Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Εκατοντάδες πιστοί και φέτος στην Παναγιά της Γωνιάς στο Κολυμπάρι | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στιςΕκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν για άλλη μια χρονιά παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Γωνιάς Κολυμπαρίου, για να προσκυνήσουν στην εικόνα της Παναγιάς.

Οι πιστοί τήρησαν τις αποστάσεις και οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες κατά την διάρκεια της παραμονής τους στον ναό. Φέτος πρόκειται για έναν ιδιαίτερο Δεκαπενταύγουστο δεδομένου της πανδημίας και των μέτρων που βρίσκονται σε εφαρμογή, καθώς η χώρα φαίνεται να βαδίζει στο δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

Η Μονή της Παναγίας Οδηγήτριας, της Γωνιάς, είναι κτισμένη σε μικρή απόσταση βόρεια του οικισμού Κολυμπάρι, όπου το επίμηκες ακρωτήριο Σπάθα σχηματίζει γωνία με το κύριο σώμα της Κρήτης.

Σύμφωνα με την παράδοση, από τον 9ο αιώνα υπήρχε η Μονή του Αγίου Γεωργίου, στο βάθος της χερσονήσου, κοντά στην παραθαλάσσια θέση Μένιες, όπου σώζονται τα ερείπια αρχαίου ναού, αφιερωμένου στην τοπική θεότητα Δίκτυννα.

Εξαιτίας όμως της συχνής παρενόχλησής τους από τους πειρατές, μετακινήθηκαν νοτιότερα και έκτισαν τη Μονή της Θεοτόκου Οδηγήτριας και πάλι σε παραθαλάσσια θέση, σε ένα ύψωμα πάνω από τη σημερινή Μονή, όπου υπάρχει το παλιό καθολικό.

Οι φωτογραφίες του zarpanews.gr, είναι τραβηγμένες το βράδυ της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap