Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Αυξήθηκαν οι νοσηλείες στο Νοσοκομείο Χανίων – Σχέδιο για μεταφορά ασθενών στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
7 Shares

Η μετάλλαξη Όμικρον καλπάζει στην Κρήτη και μέσα σε λίγες ώρες καλύφθηκαν οι διαθέσιμες κλίνες στο παιδιατρικό Covid του Νοσοκομείου Χανίων και αναγκαστικά προστέθηκαν και άλλες.

Μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής νοσηλεύονταν με κορονοϊό τρία μικρά παιδιά, το πρωί του Σαββάτου προστέθηκε ένα ακόμη και άλλο ένα το μεσημέρι, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός μέχρι αυτή την ώρα να είναι πέντε παιδιά εκ των οποίων τα τρία βρέφη.

Παράλληλα το πρωί εισήχθη για νοσηλεία στην κλινική Covid 1, ένας ακόμη ασθενής, ενώ ένας άλλος μεταφέρθηκε από την κλινική στην ΜΕΘ Covid.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η κατάσταση στο Νοσοκομείο Χανίων είχε ως εξής:

Κλινική Covid 1: Νοσηλευόμενοι 33 – Κλίνες 36

Κλινική Covid 2: Νοσηλευόμενοι 37 – Κλίνες 36

Παιδιατρική Covid: Νοσηλευόμενοι 5 – Κλίνες 8

ΜΕΘ Covid: Νοσηλευόμενοι 8 – Κλίνες 12

Με δεδομένο το ότι έχουν απομείνει μόνο δύο κενές κλίνες στις κλινικές Covid, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ήδη επικοινωνήσει με το Νοσοκομείο Ρεθύμνου προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα – αν χρειαστεί – να μεταφερθούν εκεί ασθενείς από τα Χανιά.

Να σημειωθεί πως η διακομιδή σε Νοσοκομεία του Ηρακλείου αποτελεί την ύστατη λύση, λόγω της απόστασης και το μεγάλου χρονικού διαστήματος που απαιτεί η μεταφορά με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Όπως είχε δημοσιεύσει νωρίτερα το Flashnews.gr το χειρότερο σενάριο προβλέπει πως σε περίπτωση μαζικής συρροής ασθενών, τότε θα πρέπει να δημιουργηθεί τρίτη κλινική Covid στο Νοσοκομείο Χανίων, κάτι που για να γίνει θα πρέπει να «επιστρατευθούν» ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να παραλάβουν νοσηλευόμενους από άλλες κλινικές και ειδικά από τις παθολογικές στις οποίες υπάρχει ήδη πολύ μεγάλη πληρότητα.

κορονοϊός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap