Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Απίστευτη ταλαιπωρία στα νοσοκομεία λόγω γρίπης

Δημοσιεύτηκε

στιςΣε έξαρση βρίσκονται οι ιώσεις και στην Κρήτη, με αποτελεσμα πάρα πολλοί πολίτες να ταλαιπωρούνται όλο το χειμώνα!

Στα νοσοκομεία του νησιού η κατάσταση έχει οξυνθεί, αφού η έξαρση των ιώσεων εχει κάνει πολλούς ασθενείς να επισκέπτονται τα νοσηλευτικά ιδρύματα και το ιατρικό προσωπικό να τρέχει για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά και να φροντίσει τους πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου τα περιστατικά σε μια μόνο νύχτα αγγίζουν κατά Μ.Ο τα 700!

Οπως έχει γράψει το CretePlus.gr η ταλαιπωρία των ασθενών ειναι πολύωρη και όλοι πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με… υπομονή.

Η γρίπη έχει στοιχίσει τη ζωή 51 ανθρώπων

Οπως έχει γραφτεί πριν λίγα 24ωρα, ολοένα και μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης, καθώς, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης (30 Ιανουαρίου-5 Φεβρουαρίου) του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), συνολικά 51 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και μόνο το 22% ήταν εμβολιασμένα.

Οι 41 θάνατοι αφορούσαν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), και οι 10 ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 31 άνδρες και 20 γυναίκες, από τεσσάρων έως 92 ετών. Σημειώνεται, ότι τα 49 (96,1%) από τα 51 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη και εξ’ αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 10 (20,4%).

Πηγή:creteplus

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap