Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Αγωνία για τα πρώτα κρουαζιερόπλοια-Πότε φτάνουν

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις


Η αλλαγή πορείας για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην Κρήτη για το υπόλοιπο του 2020, η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών και προτάσεων για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, και μια αισιοδοξία υπό προϋποθέσεις αποτέλεσαν τα θέματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουλίου στη συνεδριακή αίθουσα του ΟΛΗ Α.Ε., από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μηνά Παπαδάκη με τον σύμβουλο σε θέματα κρουαζιέρας κ. Πυθαγόρα Νάγο και την κ. Δήμητρα Βλάχου, που βρίσκονται στο Ηράκλειο ενόψει του 3ήμερου συνεδρίου που πραγματοποίησε ο ΟΛΗ Α.Ε. σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και αφορά τις σύγχρονες προσεγγίσεις διοίκησης και ανάπτυξης λιμένων.

Τα βασικά ερωτήματα της συνάντησης κυμάνθηκαν σχετικά με το τι θα συμβεί στους επόμενους μήνες, πότε και πώς θα ξεκινήσει η κρουαζιέρα, τι θα χρειαστεί προκειμένου να πειστεί ο υποψήφιος επιβάτης να κλείσει μια κρουαζιέρα και εάν κρουαζιερόπλοια θα έρθουν στο Ηράκλειο. Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι προσκεκλημένοι ο κ. Γεώργιος Σισαμάκης, αντιδήμαρχος Ηρακλείου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Κουμαντάκης, ο γενικός γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου κ. Εφραίμογλου, η πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου κ. Αντωνακάκη, από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου η κ. Διαλυνά, και ο κ. Ζερβάκης, μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Α.Ε. κ. Μηνάς Παπαδάκης αναφέρθηκε στα ζητήματα της κρουαζιέρας, με στόχο να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο σχεδιασμού που θα έχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα για την τοπική οικονομία. Ο κ. Πυθαγόρας Νάγος αναφέρθηκε στη γενικότερη εικόνα του κλάδου της κρουαζιέρας και για τις αλλαγές που έρχονται, ενώ έκανε ειδική αναφορά για την επόμενη μέρα στην Κρήτη.

Έρχονται τα πρώτα κρουαζιερόπλοια

Το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου έως το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη αναμένεται τα έρθουν τα πρώτα κρουαζιερόπλοια στη χώρα, η οποία από την 1η Αυγούστου ανοίγει έξι ελληνικά λιμάνια, Πειραιά, Ρόδου, Ηρακλείου, Βόλου, Κέρκυρας και Κατάκολου. Μάλιστα, όπως τονίστηκε, μπορεί να ανακοινώθηκε η 1η Αυγούστου από το υπουργείο Τουρισμού, ωστόσο οι εταιρείες του κλάδου θέλουν χρόνο για να εξετάσουν τόσο τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουμε θέσει ως χώρα, όσο και τα εσωτερικά δικά τους, να προσλάβουν τα πληρώματά τους και να τα θέσουν σε 15νθήμερη καραντίνα στα πλοία πριν αρχίσουν τα ταξίδια.

Στο Ηράκλειο θα έρθουν μεγάλα πλοία αλλά με αυστηρώς υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και η ευλαβική τήρηση του social distancing θα έχει επιπτώσεις τόσο στις αεροπορικές εταιρείες όσο και στα πλοία-κρουαζιερόπλοια. Ωστόσο, οι άνθρωποι που θέλουν να ταξιδέψουν – και, όπως διαμορφώνεται η εικόνα, θα είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία – ενώ περνούν τη διαδικασία ελέγχου, είναι χαρούμενοι με ευχάριστη διάθεση να απολαύσουν το ταξίδι κρουαζιέρας.

Στο επίκεντρο η εμπορικότητα

Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον των τοπικών εκπροσώπων των φορέων του Ηρακλείου αναπτύχθηκε και εστιάστηκε στο Ηράκλειο ως τόπος προορισμού των επισκεπτών κρουαζιέρας και πώς και με ποιον τρόπο μέσα από τους 4 πυλώνες, δηλ. του Προορισμού, του Πολιτισμού της Γαστρονομίας και της Διασκέδασης, θα σχεδιαστούν και θα μελετηθούν από τους τοπικούς φορείς και παράγοντες της πόλης, ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο η εμπορικότητα της αγοράς του Ηρακλείου. Η επόμενη συνάντηση ανανεώθηκε αρχές Σεπτεμβρίου, στην οποία θα υπάρχουν από τους τοπικούς φορείς συγκεκριμένες προτάσεις ανασχεδιασμού κινήτρων, ώστε οι επισκέπτες κρουαζιέρας να έχουν περισσότερες βιωματικές εμπειρίες και κατ’ επέκταση ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Α.Ε. κ. Μηνάς Παπαδάκης τόνισε την έμφαση που δίνουμε στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και για άλλη μια φορά τη σημασία για τη συνεργασία και συστράτευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Ηρακλείου, ώστε με τις προτάσεις τους να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και να μεγιστοποιηθεί το όφελος που θα έχει η αγορά της πόλης του Ηρακλείου.

Πηγή: neakriti


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ