Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΗΤΗ

Κορονοϊός: Ερευνητές και από την Κρήτη κρατούν τον πήχη ψηλά

Δημοσιεύτηκε

στις

τεστ κορονοιου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι διεθνείς διακρίσεις Ελλήνων πανεπιστημιακών που δραστηριοποιούνται εντός της Ελλάδας έρχεται να δείξει ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες, που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, μικρά «κέντρα αριστείας» ανθούν.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με τρεις από τους έντεκα πανεπιστημιακούς που εντάχθηκαν πρόσφατα στη λίστα «The Highly Cited Researchers» του Clarivate Analytics (Thomson Reuters), με τους 6.400 επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, όπως αυτή προκύπτει από την απήχηση του έργου τους την τελευταία δεκαετία.

Ομαδική και όχι προσωπική επιτυχία, που πιστώνεται και στα ΑΕΙ

Ο Αθανάσιος Δημόπουλος, καθηγητής Ιατρικής και πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γιώργος Καραγιαννίδης, καθηγητής Ψηφιακών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Κωνσταντίνος Στούμπος, αναπληρωτής καθηγητής Νανοϋλικών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την αναγνώριση του έργου τους, αλλά και το επίπεδο της Έρευνας στην Ελλάδα.
«Η συμπερίληψή μου στη λίστα των επιστημόνων με τις περισσότερες αναφορές διεθνώς, αναμφίβολα, αποτελεί μεγάλη τιμή», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος. «Αντικατοπτρίζει το προσωπικό στίγμα στη διεθνή βιβλιογραφία και τη συνεισφορά στην ιατρική πρόοδο, κυρίως στον τομέα των πλασματοκυτταρικών δυσκρασιών και πιο συγκεκριμένα στο πολλαπλούν μυέλωμα, στη μακροσφαιριναιμία Waldenstrom και στην αμυλοείδωση», συμπλήρωσε.
Η διεθνής αναγνώριση, ωστόσο, είναι για τον κ. Δημόπουλο αποτέλεσμα συνδυασμού της συνεχούς επαγρύπνησης και σχολαστικής ενασχόλησης με τους ασθενείς, μιας δραστήριας ερευνητικής ομάδας και διεθνών συνεργασιών.
Έρχεται, μάλιστα, να επιβεβαιώσει ότι η Μονάδα Αιματολογίας-Ογκολογίας της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», «μετά από προσπάθειες πολλών ετών έχει τις απαραίτητες υποδομές και την επαρκή στελέχωση για τη λειτουργία της, ώστε να πληροί τις διεθνείς προϋποθέσεις». «Επομένως, κάθε αναγνώριση του έργου μας έχει πολλαπλή σημασία και για τη Σχολή μας και για το Πανεπιστήμιό μας», επεσήμανε ο κ. Δημόπουλος.
Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας αποτελεί και για τον Γιώργο Καραγιαννίδη, η διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο. «Αντανακλά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην ερευνητική μου ομάδα τα τελευταία 15 χρόνια και μας δίνει θάρρος και δύναμη να συνεχίσουμε. Προσωπικά, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος αφού βλέπω ότι έχω συμβάλλει έστω και ελάχιστα στη πρόοδο της επιστήμης που θεραπεύω», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι η διάκριση αναφέρεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη δεκαετία εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του ΑΠΘ, στο οποίο ανήκει ο κ. Καραγιαννίδης. Μάλιστα, όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ερευνητική του ομάδα (Wireless Communications and Information Processing (WCIP) Group), αναγνωρίζεται ως μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη στο τομέα των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής.
«Η διάκριση προσδίδει επίσης μεγάλο κύρος και στο ΑΠΘ, βοηθώντας σημαντικά στη βελτίωση της θέσης του στις διεθνείς κατατάξεις», επεσήμανε ο κ. Καραγιαννίδης.
Τα τελευταία χρόνια, ο καθηγητής και η ερευνητική του ομάδα ασχολούνται σε θεωρητικό επίπεδο με τη σύνδεση περιοχών στα μαθηματικά, όπως η Στοχαστική Γεωμετρία και η Θεωρία Αριθμών με προβλήματα που προκύπτουν στις Τηλεπικοινωνίες. «Στο πεδίο της εφαρμοσμένης έρευνας, η ομάδα μου δραστηριοποιείται σε τρεις κυρίως ερευνητικές περιοχές: Τα δίκτυα ασύρματης επικοινωνίας 5G και μετά το 5G, επεξεργασία σήματος για βιοϊατρικές εφαρμογές και ασύρματη φόρτιση τερματικών συσκευών», εξήγησε ο κ. Καραγιαννίδης.
Για τον Κωνσταντίνο Στούμπο, αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας των Υλικών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, η διάκριση έρχεται περισσότερο να αναδείξει τη σπουδαιότητα της Χημείας και της Επιστήμης των Υλικών, ως επιστήμες αιχμής και ταυτόχρονα τη σημασία της διεπιστημονικότητας στις Φυσικές Επιστήμες. «Στην Επιστήμη των Υλικών δραστηριοποιούνται παράλληλα Χημικοί, Φυσικοί και Μηχανικοί και έχει σαν σκοπό τη διεπιστημονική συνεργασία που μπορεί να φέρει ερευνητικά αποτελέσματα με προστιθέμενη αξία», επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στούμπος.
Η συνθετική διεπιστημονική προσέγγιση της Επιστήμης των Υλικών αποτελεί τα τελευταία χρόνια σημείο αναφοράς στην παγκόσμια πανεπιστημιακή πρακτική, όμως, όπως τόνισε ο κ. Στούμπος, στον ελλαδικό χώρο δεν έχει βρει ακόμα πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί.
«Για εμένα, έχει σημασία η καθημερινή αναγνώριση που λαμβάνω εξαιτίας της απήχησης του ερευνητικού μου έργου, μια αναγνώριση η οποία μου επιτρέπει να συνδιαλέγομαι επί ίσοις όροις με εξέχοντες επιστήμονες του ερευνητικού πεδίου και ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για νέες συνεργασίες και νέες ερευνητικές δραστηριότητες προς καινοτόμες κατευθύνσεις», σημείωσε.
Ακόμη, όπως ανέφερε, η διάκριση έρχεται να επιβεβαιώσει το πολύ καλό επίπεδο του Πανεπιστημίου Κρήτης. «Είναι με διαφορά το καλύτερο πανεπιστήμιο στον ελλαδικό χώρο ως προς την ερευνητική του δραστηριότητα, τουλάχιστον όσον αφορά τις φυσικές επιστήμες. Οι ερευνητικές διαδικασίες και τα πρότυπα διαχείρισής του είναι πολύ πιο κοντά στα πρότυπα που έχω συναντήσει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού παρά σε αυτά άλλων ελληνικών πανεπιστημίων στα οποία έχω εργαστεί», επεσήμανε.
Δείγμα της ποιοτικής δουλειάς του εν λόγω Ιδρύματος και της αναγνωρισιμότητάς του στο εξωτερικό είναι, όπως πρόσθεσε ο κ. Στούμπος, το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης «ήταν και είναι σε θέση να προσελκύσει ερευνητές πολύ υψηλού επιπέδου και να προωθήσει τους απόφοιτούς του σε κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως».

Οι Έλληνες στον διεθνή χάρτη της Έρευνας

Πέραν της δικής τους δουλειάς, όμως, πώς σχολιάζουν οι τρεις πανεπιστημιακοί την συμπερίληψη συνολικά 11 Ελλήνων στη διεθνή κατάταξη «The Highly Cited Researchers»;
Από τα λεγόμενά τους, φαίνεται πως στην υποχρηματοδότηση που «υπαγόρευσε» η οικονομική κρίση, μέλη ΔΕΠ και ερευνητές απάντησαν και απαντούν με εξωστρέφεια και δυναμισμό.
«Παρά την κρίση, το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και τα ερευνητικά μας ιδρύματα διαθέτουν σήμερα υψηλό ποιοτικά διεθνές στίγμα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημόπουλος. «Η Ανώτατη Εκπαίδευση, και η Έρευνα που διεξάγεται, είναι σήμερα, ίσως, από τους λίγους τομείς στη χώρα μας, όπου υπάρχουν ήδη οι προϋποθέσεις ―οι υποδομές και το ικανό επιστημονικό δυναμικό― για να δημιουργηθούν ταχύτερα από άλλους τομείς χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για νέους επιστήμονες και ερευνητές. Είναι τομείς που συγκριτικά με άλλους στη χώρα μας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο», τόνισε.
Από την πλευρά του, ο κ. Στούμπος επεσήμανε ότι η εν λόγω λίστα αναδεικνύει κυρίως την ποιότητα του ερευνητικού έργου και όχι τόσο την ποσότητά του. «Το γεγονός ότι υπάρχουν Έλληνες ερευνητές μέσα σε αυτή, αναδεικνύει τη μεγάλη δυναμική που έχει η έρευνα στην Ελλάδα, η οποία είναι τουλάχιστον ισάξια (κατά στατιστική αναλογία) με την ποιότητα του ερευνητικού έργου που γίνεται στο εξωτερικό. Επίσης τονίζει ότι υπάρχει στην Ελλάδα το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να πρωτοστατήσει στην έρευνα πρώτης γραμμής και να αναδείξει την Ελλάδα σε ένα σημαντικό παίκτη στο παγκόσμιο ερευνητικό γίγνεσθαι.
Εξίσου σημαντικό, για τον κ. Στούμπο, είναι και το ότι στη λίστα συμπεριλαμβάνονται νέοι ερευνητές με εμπειρίες από το εξωτερικό, οι οποίοι δραστηριοποιούνται πλέον στην Ελλάδα και είναι στη θέση να εκπαιδεύσουν νέους Έλληνες ερευνητές που θα αποτελέσουν τις επόμενες γενιές των επιστημόνων στην Ελλάδα. «Η παρουσία τέτοιων προσωπικοτήτων στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει εχέγγυο για την περαιτέρω εξέλιξη της ερευνητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη της έρευνας και της τεχνολογίας που τη δεδομένη χρονική στιγμή λείπει από την Ελλάδα», ανέφερε.
Ο κ. Καραγιαννίδης σημείωσε και εκείνος τη μεγάλη σημασία της διάκρισης και ότι αυτή σχετίζεται με την ποιότητα της έρευνας. Όμως, όπως επεσήμανε, ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοιο ή μικρότερο πληθυσμό από την Ελλάδα έχουν πολύ περισσότερα ονόματα στη λίστα. «Για παράδειγμα, η Αυστρία έχει 40, το Ισραήλ 40, η Δανία 60, ενώ η Ολλανδία πάνω από 180 ερευνητές. Επομένως, ο αριθμός 11 για την χώρα μας είναι σχετικά μικρός και αντανακλά στη περιορισμένη υψηλού επιπέδου ερευνητική δραστηριότητα, η οποία οφείλεται κυρίως στις δυσκολίες κάθε είδους που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ερευνητικές ομάδες, όπως υποχρηματοδότηση και γραφειοκρατία, καθώς και στη μεγάλη αιμορραγία επιστημονικού δυναμικού προς το εξωτερικό, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία», υπογράμμισε.

Η ποιότητα της έρευνας στην Ελλάδα

Εύλογα, λοιπόν, με δεδομένη τη μεγάλη φυγή Ελλήνων επιστημόνων από τη χώρα και την διεθνή αναγνώριση ορισμένων «νησίδων αριστείας» στη χώρα, έρχεται το ερώτημα «εάν αξίζει κανείς να κάνει έρευνα στην Ελλάδα».
Όπως σημείωσε ο κ. Δημόπουλος, το επίπεδο της έρευνας που διεξάγεται στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει επιλογή «για νέους και ανήσυχους ερευνητές, οι οποίοι παραμένοντας στην Ελλάδα δεν θα αποκοπούν από τις διεθνείς εξελίξεις στο αντικείμενό τους».
«Βασικό για κάθε άνθρωπο και κυρίως για ένα νέο είναι να έχει επιμονή και συνέχεια ως προς την επιδίωξη των στόχων του, παρά τις αντιξοότητες. Τους στόχους μας και τα όνειρά μας δεν σταματούμε να τα επιδιώκουμε. Η έρευνα, ειδικότερα στον τομέα της Ιατρικής, απαιτεί συνεχή μελέτη, παρατήρηση, μεγάλη υπομονή, προσήλωση, επιμονή και δυνατότητα συνεργασίας σε ομάδες. Αυτού του επιπέδου έρευνα διεξάγεται και στη χώρα μας», κατέληξε.
«Στην Ελλάδα υπάρχουν ερευνητικές ομάδες “νησίδες αριστείας” πολύ υψηλού επιπέδου, αντίστοιχου με αυτές σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού», επιβεβαίωσε και από τη μεριά του ο κ. Καραγιαννίδης. Γι’ αυτό θα συμβούλευε όσους σκέπτονται να συνεχίσουν με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό, πριν φύγουν στο εξωτερικό να κάνουν πρώτα μια έρευνα στα ελληνικά πανεπιστήμια.
Ο κ. Στούμπος είναι της άποψης ότι οι νέοι ερευνητές «θα πρέπει σίγουρα να φύγουν στο εξωτερικό σε κάποιο σημείο της ερευνητικής τους σταδιοδρομίας», προτιμότερα σε επίπεδο μεταδιδακτορικών σπουδών. «Οι εμπειρίες που αποκτούν οι νέοι που εργάζονται ερευνητικά στο εξωτερικό είναι ανεκτίμητες. Προσωπικά, δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου σαν ερευνητή εάν δεν θα είχα φύγει στο εξωτερικό. Δεν θα είχα ούτε τις ιδέες ούτε τις αντιλήψεις που μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια κουλτούρα έρευνας και τεχνολογίας», τόνισε.
Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να τονίσει ότι «η εκπαίδευση στο διδακτορικό κύκλο σπουδών στην Ελλάδα είναι εξαιρετική, συγκρίσιμη και ίσως καλύτερη από το εξωτερικό».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

τεστ κορονοιου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίσημο: Ισόβια στον Μανώλη Καλομοίρη για τη δολοφονία του Ξυλούρη

Δημοσιεύτηκε

στις

μανωλης καλομοιρης ανωγεια

Κατά πλειοψηφία (5 – 2) τρεις Δικαστές και τέσσερις ένορκοι έστειλαν στη φυλακή ισόβια τον Μανώλη Καλομοίρη για την δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη.

Το Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα τον κατηγορούμενο για την δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη, Μανώλη Καλομοίρη, γιό του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη, ένοχο ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση.

Ο εισαγγελέας αρχικά πρότεινε 15 χρόνια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 4 χρόνια για την οπλοφορία, την οπλοχρησία και την οπλοκατοχή, χωρίς να γίνει δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο τραγικά περιστατικά συνέβησαν τον Μάιο του 2020.
Συγκεκριμένα ο 30χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Ξυλούρης κατά την διάρκεια επεισοδίου, γρονθοκόπησε άγρια τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει από το να μπει στο σπίτι για να βρει τον γιο του, Μανώλη.

Ο 63χρονος σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψει τον Ξυλούρη πρόβαλε σθεναρή αντίδραση, παρά τα χτυπήματα που του είχε καταφέρει ο κτηνοτρόφος, ο οποίος προκειμένου να πάρει το αίμα του πίσω, δεν δίστασε να βγάλει το πιστόλι και να εκτελέσει εν ψυχρώ τον άτυχο Λευτέρη Καλομοίρη.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος πρώην τερματοφύλακας, νυν πυγμάχος Μανώλης Καλομοίρης φέρεται να χτύπησε με τις γροθιές του τον συνομήλικο του, τον κτηνοτρόφο, Γιώργο Ξυλούρη, σε καυγά που ξέσπασε με αφορμή οικογενειακές διαφορές .

Όμως η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο κτηνοτρόφος επέλεξε να λύσει τις διαφορές τους με τα όπλα. Πήγε στο σπίτι του, πήρε το όπλο του και επέστρεψε στη κατοικία της οικογένειας Καλομοίρη.
Έξω από το σπίτι συνάντησε τον 63χρονο, ο οποίος του ζήτησε να δώσει τόπο στην οργή και να φύγει. Όμως εκείνος ήταν ανένδοτος.

«Τι θες εδώ, πάλι εδώ είσαι;» ήταν οι πρώτες κουβέντες του 63χρονου προς τον 30χρονο. Εκείνη τη στιγμή , ο Μανώλης Καλομοίρης ήταν μέσα στο σπίτι και έκανε μπάνιο. Ο Γιώργος Ξυλούρης ζήτησε από τον Καλομοίρη να κάνει στην άκρη, όμως ο τελευταίος προκειμένου να αποτρέψει το φονικό, αντιστάθηκε. Τότε άρχισε να δέχεται απανωτά χτυπήματα στο πρόσωπο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση «φέρει πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και στα δόντια του».

Στη συνέχεια, βλέποντας ότι ο 63χρονος είχε πέσει στα πόδια του, συγκρατώντας τον με όλη τη δύναμη του για να μην μπει μέσα στο σπίτι, έβγαλε το όπλο και τον σκότωσε εν ψυχρώ.
Τότε βγήκε έξω ο Μανώλης Καλομοίρης και βλέποντας τον πατέρα του να κείτεται νεκρός, άδειασε τις σφαίρες από το πιστόλι των 9mm στο σώμα του 30χρονου κτηνοτρόφου.

Πηγή: zarpanews.gr

μανωλης καλομοιρης ανωγεια
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Τροχαίο στο Μπαλί: Συγκλονίζει νέα μαρτυρία «Άκουσα μια φωνή…»

Δημοσιεύτηκε

στις

ιωαννινα ηλικιωμενη πτωση απο σκαλα λεκανη χορτα
7 Shares

Νέα μαρτυρία από υπάλληλο του δήμου σοκάρει με το πόσο κοντά πέρασαν από την άτυχη 32χρονη που χαροπάλευε στον γκρεμό.

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο συνέβη τέσσερις με πέντε ημέρες πριν εντοπιστεί ο ίδιος νεκρός στον γκρεμό και η σύζυγός του βαριά τραυματισμένη, δίπλα του.

Τρία εφιαλτικά 24ωρα η γυναίκα πίστεψε ότι η βοήθεια δεν θα έρθει ποτέ ώσπου άκουσε τον δυνατό ήχο ενός μηχανήματος και κατάλαβε ότι κάποιοι άνθρωποι βρίσκονταν κοντά της. Τότε, η 32χρονη προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια.

Ο δημοτικός υπάλληλος Χαράλαμπος Τσαρλιώτης, που βρισκόταν στο σημείο συγκλονίζει με την περιγραφή του για τα όσα συνέβησαν εκείνη τη στιγμή. «Κάποια στιγμή που σταματήσαμε ακούσαμε ένα κάλεσμα, σαν βέλασμα μου φάνηκε εκείνη τη στιγμή από ζώο. Φώναξε μία φορά ένα σαν βέλασμα σαν να ζήταγε βοήθεια κάτι αλλά δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη. Να πει βοήθεια».

Ο ίδιος κοίταξε από τον γκρεμό αλλά από το σημείο που βρισκόταν δεν μπόρεσε να δει ούτε τη μοτοσικλέτα ούτε την τραυματισμένη γυναίκα. Όταν άκουσε από τις ειδήσεις τι συμβαίνει, κατέρρευσε. «Σε εμένα έτυχε αυτό; Να είμαστε εκεί την Πέμπτη, να δουλεύουμε και η φουκαριάρα να καλεί βοήθεια και να μην μπορούμε να βοηθήσουμε. Κι εγώ έχω παιδιά κι είμαι συνέχεια στον δρόμο. Να μην μπορεί κάποιος να τα βοηθήσει; Ακούς ένα ‘εεεε’ ξεψυχισμένο. Δεν σου πάει ο νους ότι μπορεί να είναι άνθρωπος από πάνω».

Η 32χρονη γυναίκα συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων. «Φάνηκε ότι η γυναίκα που φορούσε κράνος και κουνούσε έτσι το χέρι της άρα ήταν ζωντανή, ενώ σε μικρή απόσταση απ’ αυτήν σε άλλο σημείο υπήρχε ένα πτώμα ανδρός σε προχωρημένη σήψη» δήλωσε ο διοικητής ΒΟΑΚ Χρήστος Παπαδάκης. Στο μεταξύ, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 42χρονο Νάθαν.

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha:

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 42χρονο Νάθαν

Το θανατηφόρο τροχαίο έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, που έγινε πριν από μερικές ημέρες, ο θάνατος του 42χρονου Νάθαν προήλθε από γενική καταπληξία οφειλούμενη σε κακώσεις σπλάχνων κοιλίας. Κάτι που σημαίνει ότι ο θάνατός του δεν ήταν ακαριαίος και ενισχύει το σενάριο που θέλει τον 42χρονο να έχει βγάλει μόνος του το κράνος που φόραγε, το οποίο βρέθηκε ακριβώς δίπλα του. Η σύζυγός του, κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή για τουλάχιστον 100 ώρες, όπως εκτιμάται. Η 32χρονη φέρει κακώσεις σε όλο της το σώμα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως και κατάγματα στα άκρα.

 

Πηγή: newsbomb

ιωαννινα ηλικιωμενη πτωση απο σκαλα λεκανη χορτα
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Ομόφωνα ένοχος ο Μανώλης Καλομοίρης για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη

Δημοσιεύτηκε

στις

μανωλης-καλομοιρης-δικογραφια
26 Shares

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο Μανώλης Καλομοίρης για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη τον Μάιο του 2020 στα Ανώγεια.

Μάλιστα το δικαστήριο έκρινε πως ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Το μόνο που μένει τώρα από το δικαστήριο είναι να αποφασίσει αν αναγνωρίζει ελαφρυντικά, με τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορούμενου να ζητούν να αναγνωριστεί μεταξύ άλλων και αυτό του πρότερου έντιμου βίου.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας στην πρόταση του πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και πως ο Ξυλούρης από την αρχή δεν είχε σκοπό να πυροβολήσει τον Λ. Καλομοίρη.

μανωλης-καλομοιρης-δικογραφια
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο παλμός του Ρεθύμνου μέσα από ένα ανεπανάληπτο βίντεο!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

ρέθυμνο
79 Shares

Οι ντόπιοι ξέρουν, οι συχνοί επισκέπτες γνωρίζουν και όσοι δεν έχουν έρθει στο Ρέθυμνο είναι αδύνατο να «νιώσουν» τι μπορεί να προσφέρει η μοναδική αυτή πόλη μέσα από φωτογραφίες και βίντεο.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Ωστόσο, βρήκαμε ένα βίντεο το οποίο μπορεί να βοηθήσει κάπως την κατάσταση…

Σε αυτό, οι ομορφιές και οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές του Ρεθύμνου αποτυπώνονται εξαιρετικά σε μία παραγωγή τουριστικής σελίδας που με βεβαιότητα εντυπωσιάζει κάθε θεατή…

Σε ένα βίντεο μόλις δυο λεπτών, έστω και νοερά μπορεί ένας τρίτος να «νιώσει» για λίγο τι σημαίνει να ζεις στο Ρέθυμνο ή να το απολαμβάνεις ως τουρίστας οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Είτε καλοκαίρι, είτε χειμώνα, η πόλη έχει να προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις και άμεσα σε φέρνει πιο κοντά στην Κρητική παράδοση, την μεσογειακή ομορφιά των τοπίων και φυσικά την φιλοξενία των ντόπιων.

Όσο δύσκολο και αν είναι μια, μια τόσο προσεγμένη παραγωγή καταφέρνει να αναδείξει τα υπέροχα τοπία του Ρεθύμνου, τις στιγμές επαφής με την παράδοση του τόπου και βεβαίως την πολύπλευρη χαλάρωση που μπορεί να βρει ο επισκέπτης της πόλης.

Εμείς, πάντως, το λατρέψαμε 🙂

ρέθυμνο
συνεχεια αναγνωσης

XANIA

Έκαναν εκταφή νεκρής για να ρίξουν «φως» στο μυστήριο

Δημοσιεύτηκε

στις

νεκροταφείο
5 Shares

Στην εκταφή σορού μιας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αποβιώσει σε ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων, προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι Αρχές στα Χανιά, στο πλαίσιο έρευνας που έχει παραγγελθεί από τον Εισαγγελέα Χανίων και η οποία αναμένεται να ρίξει φως στο αν ο θάνατος της συγκεκριμένης γυναίκας, ενδεχομένως όμως και άλλων τρόφιμων του  ιδρύματος, προήλθε πράγματι από τα αίτια που αναφέρονται στη ληξιαρχική πράξη θανάτου της.

Με λίγα λόγια, οι αρχές ερευνούν αν κάποιοι από τους ηλικιωμένους που έχουν πεθάνει στο  ίδρυμα αυτό, υπήρξαν θύματα εγκληματικών ενεργειών.

Η σοβαρότητα της υπόθεσης μπορεί να κριθεί από το γεγονός ότι έφτασε σε εκταφή σορού, πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά και χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι.

Η έρευνα επικεντρώνεται στους θανάτους που έχουν σημειωθεί το τελευταίο έτος στον οίκο ευγηρίας. Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι ευκαταφρόνητος, καθώς συνολικά 68 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέσα σε ένα έτος στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Μάλιστα, με εισαγγελική εντολή, από όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης έχουν ήδη αναζητηθεί οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου αυτών των 68 νεκρών. Αποκλειστικές πληροφορίες του zarpanews.gr αναφέρουν ότι σχεδόν όλες καταγράφουν ως αιτία θανάτου καρδιακή ανακοπή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία και σκοπός της είναι να δείξει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών ακόμα και η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και η ανθρωποκτονία με δόλο, δια παράλειψης και κατά συρροή. Ερευνάται αν έχουν τελεστεί και άλλα αδικήματα.

Είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για κατηγορίες, καθώς η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και η εκταφή που έγινε την Πέμπτη, αποτελεί ένα μονάχα – αλλά πολύ σημαντικό – μέρος της.

Δείτε ΕΔΩ τις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το zarpanews.gr από την εκταφή

νεκροταφείο
συνεχεια αναγνωσης

ΚΡΗΤΗ

Βροχές, ισχυροί άνεμοι και σκόνη στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

καιρός
17 Shares

Αλλάζει ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα από αύριο, Παρασκευή.

Σύμφωνα με το meteo.gr, ένα αβαθές βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τη χώρα μας και θα προκαλέσει αλλαγή του καιρού, με τις βροχές, τη σκόνη και στη συνέχεια τους ισχυρούς ανέμους να συνθέτουν το καιρικό σκηνικό του επόμενου τριημέρου.

Ειδικότερα, την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ το Σάββατο οι βροχές θα είναι περισσότερες και θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας. Βαθμαιία όμως και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και την Κυριακή θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα.

Παράλληλα, ισχυροί άνεμοι ανατολικών-νοτιοανατολικών διευθύνσων προβλέπονται την Παρασκευή στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, ενώ από το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά.

Αυξημένες, όμως, θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια, το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο.

(Η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού από την Πέμπτη έως και την Κυριακή. Στο χάρτη επισημαίνονται με βέλη η διεύθυνση και η ένταση των ανέμων.)

Τι θα γίνει στην Κρήτη

Στην Κρήτη, η σκόνη θα κάνει την επέλασή της, ήδη από την Παρασκευή και αναμένεται να επιμείνει μέχρι και το Σάββατο.

Και μπορεί το Σάββατο ο καιρός να είναι σχετικά καλός, ωστόσο, την Κυριακή αναμένεται να σημειωθούν βροχές – κατά τόπους έντονες – σχεδόν σε ολόκληρο το νησί.

Παράλληλα, σε ορισμένες περιοχές, ισχυροί άνεμοι έως και 8 Μποφόρ θα «χτυπήσουν» το νησί την Κυριακή και θα διαρκέσουν μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά

Πού θα βρέξει την Κυριακή στην Κρήτη:

 • Αγία Βαρβάρα
 • Άγιος Νικόλαος
 • Αμάρι
 • Άνω Βιάννος
 • Ανώγεια
 • Αρκαλοχώρι
 • Αρχάνες
 • Βρύσες
 • Γάζι
 • Γαύδος
 • Γέργερη
 • Ζάκρος
 • Ηράκλειο
 • Κάνδανος
 • Καστέλλι
 • Κίσσαμος
 • Κρουσώνας
 • Μάλια
 • Μουρνιές
 • Νέα Αλικαρνασσός
 • Νεάπολη
 • Παλαιόχωρα
 • Πάνορμο
 • Πρέβελη
 • Ρέθυμνο
 • Σητεία
 • Σπήλι
 • Σταυράκια
 • Σφακιά
 • Τζερμιάδο
 • Φαλάσαρνα
 • Χανιά

Ισχυροί άνεμοι, έως και 8 Μποφόρ, Κυριακή και Δευτέρα σε:

 • Αγία Βαρβάρα
 • Αμάρι
 • Άνω Βιάννος
 • Γέργερη
 • Ζάκρος
 • Πρέβελη
 • Σητεία
 • Σφακιά
 • Τζερμιάδο

Πηγή: neakriti

καιρός
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap