Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Πώς θα επηρεάσει την Κρήτη η 3η φάση της;

Δημοσιεύτηκε

στις

κακοκαιρία
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην 3η φάση της οδεύει η κακοκαιρία «Γηρυόνης» που πλήττει την Ελλάδα, από αργά το απόγευμα της Κυριακής, έχοντας ήδη αφήσει πίσω της 4 νεκρούς και αμέτρητες ζημιές.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr), ο «Γηρυόνης» οδεύει από τη νύχτα της Δευτέρας προς την 3η φάση του η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως και τις πρώτες ώρες της Τετάρτης.

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν – κατά κύριο λόγο – στο Αιγαίο στο Νότιο Ιόνιο, στη Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη.

Ενώ και οι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο με ριπές που φτάνουν τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το μεσημέρι και από Νότο προς Βορρά.

Επισημαίνεται και πάλι ότι η μεγάλη ένταση των φαινομένων, ο κορεσμός του εδάφους σε νερό και οι σημαντικές ποσότητες βροχής που θα πέσουν κατά το υπόλοιπο της κακοκαιρίας, καθιστούν την κακοκαιρία δυνητικά επικίνδυνη και ικανή να δημιουργήσει νέα προβλήματα και να εντείνει τα ήδη υπάρχοντα.

Στο σχήμα που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται ανά τρίωρο από τις 11:00 έως τις 23:00 ώρα Ελλάδας της Τρίτης:

Σημειώνεται πως, τη Δευτέρα, το Σπήλι Ρεθύμνου βρέθηκε μεταξύ των 8 περιοχών της χώρας, όπου σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

κακοκαιρία
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap