Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Αποζημιώσεις: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για πληγείσες επιχειρήσεις στην Κρήτη

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
28 Shares

Ανοίγει εκ νέου η “Αρωγή” για τους πληγέντες της κακοκαιρίας που δεν είχαν υποβάλλει αίτημα.

Μόνο την τελευταία τριετία έχουν διατεθεί περισσότερα σε 55 εκατ. ευρώ  σε πληγείσες επιχειρήσεις από φυσικές καταστροφές (τελική επιχορήγηση, προκαταβολή ή πρώτη αρωγή) τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Το North Evia και Samos Pass ήταν ένα καινοτόμο εργαλείο. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν στα 6 εκατ. ευρώ. Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με τα voucher δώσαμε κίνητρα στους πολίτες όλης της χώρας να επισκεφθούν τις δυο περιοχές που είχαν ανάγκη στήριξης, με άμεσο όφελος για τους επαγγελματίες μέσω των POS» εξήγησε ο υφυπουργός.

Για την Κρήτη (Σητεία και Αγία Πελαγία) ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι μέσα σε μια εβδομάδα άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα της πρώτης αρωγής (arogi.gov.gr) για υποβολή αιτημάτων. Ήδη 176 πληγείσες επιχειρήσεις υπόβαλλαν αίτηση, και από Δεύτερα, Τρίτη αρχίζουν οι πρώτες πληρωμές.

Για αρκετούς συμπολίτες μας που δεν πρόλαβαν να υποβάλοην το πρώτο αίτημα τους, ο κ. Τριαντόπουλος διευκρίνισε ότι θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για να πάρουν την πρώτη αγωγή ύστερα από εισήγηση στους αρμόδιους υπουργούς.

 

Πηγή: cretalive.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap