Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Εξαντλήθηκαν τα χάπια ιωδίου! – Ανάστατοι οι Κρητικοί για ενδεχόμενο…. πυρηνικό ολοκαύτωμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
325 Shares

Ξέμειναν από ιώδιο τα φαρμακεία και του Ηρακλείου καθώς οι πολίτες αναζητούν τρόπους να προστατευτούν από τη ραδιενέργεια.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Μαρίας Ορφανάκη ο κ. Γιάννης Τσικανδηλάκης Μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου το διαδίκτυο σπρώχνει τον κόσμο στα σκευάσματα ιωδίου με την ελπίδα ότι θα τους προστατεύσει από την έκθεση σε ραδιενεργό ιώδιο. Τα σκευάσματα αυτά πρόσθεσε ο κος Τσικανδηλάκης δεν είναι κατάλληλα για την προστασία του θυρεοειδούς.

Όπως πρόσθεσε ο κος Τσικανδηλάκης εντύπωση προκαλείτο γεγονός ότι εκτός από τα σκευάσματα ιωδίου αυξημένη είναι η ζήτηση από τους Ηρακλειώτες σε σκευάσματα που αντιμετωπίζουν τους πιθανούς εφιάλτες που προκαλούνται από τον πόλεμο. Πρόκειται για σκευάσματα με την ουσία πρεγκαμπαλίνη με την οποία αντιμετωπίζονται χρόνιοι πόνοι, αγχώδεις διαταραχές και εφιάλτες

Ο κος Τσικανδηλάκης τόνισε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πως διαχειριζόμαστε τις πληροφορίες που διαβάζουμε στο internet και στα social media και να συμβουλευόμαστε το γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας πριν την αγορά οποιουδήποτε φαρμάκου ή σκευάσματος.

Την ίδια ώρα ο κος Τσικανδηλάκης αναφέρθηκε και στην έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία και του Ηρακλείου – θέμα που ανέδειξε τις προηγούμενες ημέρες το Ράδιο κρήτη – με τον ίδιο να αναφέρει ότι η κατάσταση αναφορικά με τις ελλείψεις είναι χειρότερη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι δεδομένο ότι η κρίση στην Ουκρανία θα επηρεάσει και τον δικό ας κλάδο, ενώ προέτρεψε για άλλη μια φορά την πολιτεία να σκύψει σοβαρά πάνω από το συγκεκριμένο θέμα.

Αντιβιώσεις, φάρμακα για τον κορωνοϊό και ινσουλίνες είναι μερικά από τη λίστα φαρμάκων που είναι σε έλλειψη.

πηγή: ekriti.gr

Φωτογραφία με πολίτες στην Ουκρανία να αναζητούν χάπια ιωδίου σε φαρμακείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap