Βρειτε μας στα Social Media
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Χελώνες καρέτα-καρέτα επιτέθηκαν σε λουόμενους σε παραλία της Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

καρέτα καρέτα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
589 Shares

Πολλά είναι τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πολυσύχναστη παραλία στο Λιμάνι Χερσονήσου, καθώς χελώνες καρέτα – καρέτα που πιθανότατα έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους, επιτίθενται στους λουόμενους.

Τα αλλεπάλληλα περιστατικά  με τους τραυματισμούς των κολυμβητών έχουν καταγραφεί σε παραλία που δεν έχει χαρακτηριστεί ως τόπος αναπαραγωγής του προστατευόμενου είδους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη σοβαρή καταγγελία που έκανε η κ. Τασούλα Μαρκομιχελάκη και η οποία αναδημοσιεύεται από το agonaskritis, οι χελώνες που έχουν εντοπιστεί στη συγκεκριμένη παραλία είναι τουλάχιστον τρεις και οπωσδήποτε χρειάζεται η επέμβαση των αρμόδιων φορέων ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια τα ζώα από τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Η ανάρτηση της κυρίας Μαρκομιχελάκη:

ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ (Ηράκλειο) – ή πώς ένα ζώο που όλοι συμπαθούμε μπορεί να γίνει απειλή.

Είναι πολύ δυσάρεστη η εμπειρία, νιώθεις μικρός και πολύ φοβισμένος απέναντι σε ένα πλάσμα της φύσης.

Από μέρες συζητιόταν στην παραλία κάτω από το σπίτι μας (ανάμεσα στο Kalhua και το Palmera – για τους γνωρίζοντες τη Χερσόνησο) ότι έχει κάνει την εμφάνισή της μια καρέτα-καρέτα, που δαγκώνει κόσμο. Στο beach bar μάλιστα έχουν βάλει και αυτήν τη μικρή ταμπέλα (της πρώτης φωτό). Αλλά εμείς συνεχίσαμε να κολυμπάμε, πιστεύοντας (όπως συμβαίνει συνήθως στους ανθρώπους) ότι το κακό δεν θα συμβεί σε μας. Μέχρι σήμερα το απόγευμα, που το δάγκωμα στο πόδι μου (δεύτερη φωτό) ήταν τόσο οξύ και ο τρόμος τόσο μεγάλος… Ο μικρός γιος τη γλίτωσε μόνο με χτυπήματα από τα πτερύγιά της.

Λίγο μετά, κι αφού εγώ είχα δεχτεί τις πρώτες βοήθειες, ουρλιαχτά ακούστηκαν από την παραλία, από μία ακόμη κυρία που δέχτηκε την επίθεση του ζώου.

Η γιατρός μας μας είπε ότι έχει δει τουλάχιστον πέντε παρόμοια περιστατικά τις τελευταίες μέρες, ένα μάλιστα το παρέπεμψε στο τοπικό ιατρικό κέντρο, επειδή ήταν σοβαρός ο τραυματισμός.

Οι άνθρωποι που εργάζονται στην παραλία μάς είπαν ότι είναι τρεις οι χελώνες που έχουν εμφανιστεί, και ότι το Λιμενικό δήλωσε πως δεν επιτρέπεται να κάνει κάτι μ’ αυτές. Ωστόσο, μήπως κάτι πρέπει να γίνει; Και για τα ίδια τα προστατευόμενα ζώα, που σίγουρα θα έχουν βγει εδώ αποπροσανατολισμένα, αφού η πολυσύχναστη παραλία μας, γεμάτη εστιατόρια και μπαρ, δεν είναι τόπος αναπαραγωγής τους, αλλά και για τους λουόμενους, που αντιμετωπίζουν τώρα αυτόν τον κίνδυνο”.

 

καρέτα καρέτα

καρέτα καρέτα

καρέτα καρέτα

 

καρέτα καρέτα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap