Βρειτε μας στα Social Media
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τραγωδία στην Κρήτη: Η κίνηση που θα είχε σώσει θείο και ανιψιό στη δεξαμενή

Δημοσιεύτηκε

στις

Δεξαμενή
Διαφήμιση
Διαφήμιση
34 Shares

Μια ασύλληπτη τραγωδία με δύο νεκρούς, τον 50χρονο θείο και τον 16χρονο ανιψιό, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Αγία Βαρβάρα στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι δύο συγγενείς βρήκαν τραγικό θάνατο σε μια δεξαμενή μούστου, την οποία προσπάθησαν να καθαρίσουν, οι αναθυμιάσεις όμως ήταν τόσο έντονες που δυστυχώς οι δύο έσβησαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι δυο τους πήγαν να καθαρίσουν μια δεξαμενή, μέσα στην οποία υπήρχε κρασί. Έκαναν τη μετάγγιση σε άλλη δεξαμενή και στη συνέχεια επιχείρησαν να την καθαρίσουν από τη λάσπη η οποία είχε κατακαθίσει. Ο 16χρονος μπήκε μέσα στη δεξαμενή και δυστυχώς οι αναθυμιάσεις του προκάλεσαν λιποθυμικό επεισόδιο.

Ο θείος αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, φώναξε για βοήθεια και ταυτόχρονα μπήκε και εκείνος στη δεξαμενή για να βοηθήσει τον ανιψιό του. Δυστυχώς όμως και για εκείνον ήταν θέμα λίγων λεπτών, καθώς ήταν τόσο έντονες οι αναθυμιάσεις που δυστυχώς οι δύο έσβησαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Ευτυχώς δεν επιχείρησε κανένας άλλος από όσους έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει να μπει στη δεξαμενή, γιατί θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερα θύματα. Αυτό που επιχείρησαν ήταν να κόψουν τον πάτο της δεξαμενής για να βγάλουν τα θύματα, όμως ήταν πλέον πολύ αργά.

 

Αν είχαν ρίξει λίγο νερό στη δεξαμενή θα είχαν σωθεί

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς νομού Ηρακλείου, Τάσος Βρέντζος, δήλωσε στην ΕΡΤ πως η ρίψη νερού στη δεξαμενή πριν από τον καθαρισμό της, θα ήταν αρκετή για να αποτρέψει το χαμό των δύο ανθρώπων. Διευκρίνισε ακόμη ότι ο 50χρονος δεν είχε καμία σχέση με την παραγωγή τσικουδιάς και πως όλα συνέβησαν σε αποθήκη.

Όπως εξήγησε ο κ. Βρέντζος, στη «λάσπη» η ζύμωση συνεχιζόταν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες αναθυμιάσεις και καθώς η δεξαμενή ήταν κλειστή, υπήρχε διοξείδιο του άνθρακα. «Τρία με τέσσερα δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να χάσει κανείς τις αισθήσεις του, να πέσει σε κωματώδη κατάσταση και να πάθει ασφυξία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος απέδωσε σε άγνοια το τραγικό περιστατικό. Όσοι ξέρουν, γνωρίζουν ότι πριν από το καθάρισμα, για να σταματήσει η ζύμωση και να μην υπάρχουν αναθυμιάσεις, χρειάζεται να πέσει νερό στη δεξαμενή. Αυτό, όπως είπε, θα ήταν αρκετό για να σωθούν οι δύο ζωές.

Ο κ. Βρέντζος χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο το να ανατίθενται τέτοιες δουλειές σε ανηλίκους, ενώ συνέστησε σε ανάλογες περιπτώσεις και αφού προηγηθεί η ρίψη νερού, η άντληση της λάσπης να γίνεται με μοτέρ και μετά να ακολουθεί το πλύσιμο.

Σήμερα στις 15:000 το μεσημέρι κηδεύονται και τα δύο θύματα.

Δεξαμενή
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap