Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ηράκλειο: Του έβαλαν τον μισθό στην τράπεζα και μετά τον ζήτησαν πίσω!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

λεφτά μισθός

Την πολύ καλή φετινή τουριστική σεζόν στην Κρήτη επισκιάζουν διάφορα περιστατικά που καταγγέλλονται αναφορικά με τη συμπεριφορά ορισμένων εργοδοτών προς τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Ένα από αυτά που ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου κ. Νίκος Κοκκολάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, φέρνουν ξανά στην επιφάνεια τις αδυναμίες των ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να πατάξουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και να προστατεύσουν τους εργαζόμενους.

Του ζήτησαν πίσω το μισθό

Όπως είπε ο κ. Κοκολάκης την Τετάρτη το βράδυ ήρθε στο σωματείο καταγγελία από εργαζόμενο σε ξενοδοχείο για παράνομη επιστροφή του μισθού του που απαίτησε ο εργοδότης του.

Συγκεκριμένα ο εργαζόμενος κατήγγειλε ότι ο εργοδότης του αφού κατέβαλλε το μισθό στην τράπεζα ως όφειλε απαίτησε την επιστροφή μέρους του μισθού.

Η καταγγελία σύμφωνα με τον κ. Κοκολάκη ερευνάται αλλά και αν υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους εργαζόμενους και γενικότερα να εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία και οι συμβάσεις καθώς τέτοια περιστατικά δημιουργούν προβλήματα και αναγκάζουν τους εργαζόμενους στον τουρισμό να αλλάζουν επάγγελμα με αποτέλεσμα τις ελλείψεις σε προσωπικό που παρατηρούνται.

Ζητούν μέτρα στήριξης των εποχιακά εργαζόμενων

Όσο αφορά την φετινή τουριστική σεζόν, επεσήμανε ότι οδεύει προς το τέλος της και θα πρέπει η κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε οι 25000 χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό στο Ηράκλειο να στηριχθούν ακόμη περισσότερο το δύσκολο χειμώνα που έρχεται, με επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά δύο τουλάχιστον μήνες και άλλα μέτρα ανακούφισης.

Παράλληλα όπως είπε φέτος η εγγραφή των εποχικά ανέργων στον ΟΑΕΔ, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΑΕΔ, με σχετική αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και κάλεσε τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν τη σχετική διαδικασία.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία ελάχιστα μέχρι τώρα έχουν κλείσει στο Ηράκλειο καθώς η σεζόν συνεχίζεται με τις πληρότητες να αγγίζουν ακόμη και το 90%.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ