Διαφήμιση

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

«Θερίζει» ο στρεπτόκοκκος στα σχολεία του Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε

στις

[ss_social_share shape="rectangle" size="small"]
Διαφήμιση

Πολλές είναι οι οχλήσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στα παιδιατρεία του Ηρακλείου από πλήθος γονέων που σπεύδουν να μεταφέρουν τα παιδιά τους με δέκατα κι ελαφρύ βήχα ή σε άλλες περιπτώσεις με υψηλό πυρετό και άλλα συμπτώματα.

Αρκετά από αυτά τα περιστατικά έχουν ταυτοποιηθεί πως οφείλονται στον στρεπτόκοκκο, ο οποίος βρίσκεται σε έξαρση και στην περιοχή μας και οι παιδίατροι σε αρκετές περιπτώσεις συνιστούν την άμεση αντιμετώπιση με αντιβίωση.

Η έξαρση στρεπτοκοκκικών λοιμώξεων και στην περιοχή μας, κυρίως σε παιδιά σχολικής ηλικίας αλλά και μικρότερης ηλικίας, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι από το φθινόπωρο μέχρι και την άνοιξη τα παιδιά πέρασαν επανειλημμένες ιώσεις και κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να εξασθενήσει η άμυνα του οργανισμού τους.

Ο στρεπτόκοκκος “ομάδας Α” είναι ένα πολύ κοινό μικρόβιο, το οποίο βρίσκεται στον φάρυγγα πολλές φορές και ασυμπτωματικά σε άτομα φορείς που δε νοσούν.

Όμως τις περισσότερες φορές δημιουργεί ήπιες λοιμώξεις του φάρυγγα ή του δέρματος. Όταν όμως γίνει διεισδυτικός, μπορεί να προκαλέσει πολύ βαριές λοιμώξεις, μέχρι και σηψαιμία. Τα κύρια συμπτώματα, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι ο πυρετός, που πολλές φορές συνοδεύεται από ρίγος, από πονόλαιμο και από διόγκωση των τραχηλικών λεμφαδένων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

[gs-fb-comments]
Exit mobile version