Βρειτε μας στα Social Media
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Με τεστ και αποστάσεις το πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα της Βόνης

Δημοσιεύτηκε

στις

αγία μαρίνα βόνη
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Το πανηγύρι της Βόνης,  ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της Κρήτης, που συγκεντρώνει περισσότερους από 70 χιλιάδες πιστούς που προσκυνούν στη χάρη της Αγίας Μαρίνας, φέτος θα γίνει κανονικά!

Ωστόσο, η πανδημία και κυρίως η ανησυχητική επιδημιολογική κατάσταση που καταγράφεται στην Κρήτη, με την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα, επιβάλλει την εφαρμογή μέτρων με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκη να δηλώνει πως ακολουθηθούν με μεγάλη επιμέλεια και  σχολαστικότητα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από την covid.

«Εκείνο το οποίο αποφασίσαμε είναι ότι θα προχωρήσει κανονικά η οργάνωση του πανηγυριού, που πέρυσι λόγω της γενικότερης κατάστασης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, δεν επιτράπηκε». Όπως είναι γνωστό το πανηγύρι ξεκινά από Παρασκευή μεσημέρι και ολοκληρώνεται μέχρι Κυριακή απόγευμα.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που θα επικρατεί μέσα στο Ναό της Αγίας Μαρίνας, θα υπάρχει επιτήρηση με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού που θα ελέγχει και τον εσωτερικό και τον προαύλειο χώρο της εκκλησίας, με ειδικές οδεύσεις που θα διαμορφωθούν.

«Σε ό,τι αφορά στο πανηγύρι, οι έμποροι οι οποίοι θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, προέρχονται από όλη τη χώρα και είναι εκατοντάδες. Η συμφωνία για την ενοικίαση του χώρου έχει γίνει μήνες πριν και είναι αδιανόητο να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους την τελευταία στιγμή.

Όμως θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας πράγμα το οποίο σημαίνει οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι στους πάγκους θα κάνουν self test υποχρεωτικό, θα είναι ενήμεροι για τα μέτρα πρόληψης για τη χρήση μάσκας και αντισηπτικών. Επίσης ο ένας πάγκος από τον άλλο θα έχει απόσταση ενός μέτρου. Οι πάγκοι μπορεί να είναι δίμετροι, τρίμετροι ή τεσσάρων μέτρων αλλά αυτό δεν αλλάζει σε σχέση με την απόσταση που θα πρέπει να τους χωρίζει που θα είναι ένα μέτρο.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Πατρίς

αγία μαρίνα βόνη
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap