Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στη φυλακή οι δύο φίλοι: Πώς τα κυκλώματα «στρατολογούν» ευάλωτα νέα παιδιά

χειροπεδες
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ως «αναλώσιμοι» για το κύκλωμα που τους «στρατολόγησε», εκμεταλλευόμενο την ευαλωτότητα τους, εμφανίστηκαν οι δύο νεαροί Ηρακλειώτες, ηλικίας 24 και 19 ετών, οι οποίοι πιάστηκαν με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και χιλιάδες ευρώ σε μετρητά από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Λίγο πριν την υποδοχή της νέας χρόνιας οι δύο νεαροί θα βρεθούν στη φυλακή καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Και αυτό για τις μητέρες τους είναι μία ακόμα μορφή πένθους σε αυτή που ήδη ζουν αφού και οι δύο νεαροί έχουν χάσει τους πατεράδες τους και ουσιαστικά πάλευαν μόνες.

Είναι γεγονός, και αυτό επιβεβαιώνεται ημέρα με την ημέρα, ότι για τα κυκλώματα διακίνησης τα άτομα που είναι αδύναμα και ευάλωτα είναι τα πλέον κατάλληλα για την «στρατολόγηση» τους. Και οι δύο νεαροί, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης κ. Λευτέρη Κάρτσωνα και Μενέλαο Ξυλούρη, εμφανίστηκαν μετανιωμένοι ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου, αναλογιζόμενοι το βάρος των πράξεων τους αλλά και τον αντίκτυπο στη ζωή τους και κυρίως στις ζωές των δικών τους ανθρώπων και ιδιαίτερα των μανάδων τους.

Λευτέρης Κάρτσωνας, Δικηγόρος

«Ζήτησαν συγνώμη, παρακάλεσαν για μία δεύτερη ευκαιρία και υποστήριξαν ότι ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκαν από το κύκλωμα λόγω της εξάρτησης τους. Έφθασαν στο σημείο να χρωστάνε χρήματα, άρχισαν να δέχονται απειλές για την σωματική τους ακεραιότητα και εν τέλει μετατράπηκαν σε άβουλα εκτελεστικά όργανα» ανέφεραν, κάνοντας λόγο για «σύγχρονα δράματα».

Μενέλαος Ξυλούρης, Δικηγόρος

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, οι εντολείς τους κατονόμασαν κάποιον Αλβανό, με το όνομα «Βασίλη», αν και, όπως είπαν, κάθε φορά εμφανίζονταν μπροστά τους διαφορετικά πρόσωπα για να τους δίνουν οδηγίες. Η εμπλοκή τους ήταν στο κομμάτι της φύλαξης των ναρκωτικών, όπως ισχυρίστηκαν.

Όπως είχε αποκαλύψει το Cretalive.gr βρέθηκαν περισσότερα από 17.000 ευρώ σε μετρητά, εκ των οποίων ένα ποσό της τάξεως των 11.000 ευρώ ήταν πακεταρισμένο και δεμένο με λαστιχάκι, και φυσικά βρέθηκαν ζυγαριές ακριβείας, φιξάκια, με τις κατασχεθείσες ποσότητες να είναι περίπου μισό κιλό κοκαίνη, ένα κιλό κατεργασμένη κάνναβη και περίπου ένα κιλό ακατέργαστη κάνναβη, ποσότητα που ήταν συσκευασμένη αεροστεγώς.

Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vikos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ