ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Μάνο Φραγκιαδουλάκη στο Ηράκλειο
Μάνος Φραγκιαδουλάκης: Το τελευταίο αντίο στο Ηράκλειο σήμερα 16/6
Με θλίψη αποχαιρετά η Κρήτη, και ειδικά το Ηράκλειο, τον Μάνο Φραγκιαδουλάκη, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ο εκλιπών απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών την Κυριακή, βυθίζοντας σε βαθύ πένθος την τοπική κοινωνία.
Η κηδεία και η επιθυμία της οικογένειας
Ο Μάνος Φραγκιαδουλάκης αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία τον ταλαιπωρούσαν και τον είχαν καθηλώσει. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον πολιτικό, αλλά και στον ιατρικό κόσμο του νησιού, όπου είχε έντονη παρουσία και προσφορά.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουνίου, στις 15:00. Χώρος τέλεσης είναι ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο. Η σορός του θα εκτεθεί για προσκύνημα μισή ώρα νωρίτερα, από τις 14:30. Η ταφή του θα γίνει στο παλαιό κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου.
Είναι επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος, αντί στεφάνων, να κατατεθούν δωρεές. Οι δωρεές αυτές θα ενισχύσουν δύο σημαντικούς συλλόγους: τον Σύλλογο Στήριξης Ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον καρκίνο» και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων παιδιών με νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα».
Ποιος ήταν ο αείμνηστος Μάνος Φραγκιαδουλάκης
Ο Μάνος Φραγκιαδουλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1945. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ξεκίνησε την ιατρική του πορεία ως ειδικευόμενος στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» (1977-1980). Από το 1981, δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα ως ακτινολόγος στην πόλη του Ηρακλείου. Το 1992, συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση του Διαγνωστικού Κέντρου «Παγκρήτια Υγεία», μιας μονάδας που αργότερα επεκτάθηκε σε όλη την Κρήτη. Από το 2008, υπηρέτησε ως Διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος στο Βενιζέλειο – Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Η πολιτική του διαδρομή ήταν επίσης αξιοσημείωτη. Διετέλεσε Βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ για αρκετές θητείες, από το 1993 έως το 2007. Πριν από αυτό, είχε υπηρετήσει ως Αντιδήμαρχος Ηρακλείου (1984-1992), έχοντας στην αρμοδιότητά του τομείς όπως η Υγεία, η Καθαριότητα και η Πρόνοια. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ. Επιπλέον, είχε διατελέσει άμισθος πρόεδρος του Βενιζελείου Νοσοκομείου (1983-1987), περίοδος κατά την οποία συνέβαλε στην ίδρυση κρίσιμων κοινωνικών δομών. Μεταξύ αυτών ήταν το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Νέων (ΚΕΣΑΝ) και τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), τα οποία αποτέλεσαν πρότυπα σε πανελλαδικό επίπεδο.

-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Κρήτη: Τούμπαρε φορτηγό στον ΒΟΑΚ- Ο οδηγός ζαλίστηκε από τη ζέστη
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Μητέρα άρπαξε την κόρη της από τον πρώην σύζυγό της – Την εντόπισε η αστυνομία
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Καταστηματάρχης της παλιάς πόλης καταγγέλλει στημένους ελέγχους από την ΑΑΔΕ – Διαμαρτυρίες και για τις μεθόδους διαπόμπευσης
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Τροχαίο ατύχημα στον Μασταμπα- Μητέρα και παιδί στο νοσοκομείο