Βρειτε μας στα Social Media
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Νέος σεισμός στην Κρήτη: «Δεν ξέρουμε αν είναι ο κύριος σεισμός»

Δημοσιεύτηκε

στις

σεισμός


81 Shares

Ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν οι πολίτες στο νομό Ηρακλείου, και δη του δήμου Μινώα Πεδιάδας, εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε τα ξημερώματα και “έπιασε στον ύπνο” τους Κρητικούς ενώ το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές ήταν αισθητός και είχε διάρκεια, προκάλεσε ανησυχία.

Ο σεισμός έγινε στις 05:07 το πρωί του Σαββάτου, μεγέθους 4.8 Ρίχτερ με επίκεντρο τα 23 χιλιόμετρα Νότια Νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και εστιακό βάθος 13.3  χιλιόμετρα.

Αναφορικά με τυχόν ζημιές, σύμφωνα με τις πληροφορίες και από την πυροσβεστική, υπήρξε μία μόνο κλήση από κάτοικο του δήμου Μίνωα Πεδιάδος για ρωγμές που εμφάνισε το σπίτι του, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε και η αστυνομία.

Την έντονη ανησυχία των κατοίκων του δήμου Μινώα Πεδιαδος εξέφρασε ο δήμαρχος Μ. Φραγκάκης που ήδη ενημέρωσε την Πολιτική Προστασία ενώ όπως υπογράμμισε υπήρξαν πτώσεις αντικειμένων και ρωγμές σε σπίτια

«Ανησύχησε ο κόσμος και φοβήθηκε αρκετά. Από τις μέχρι τώρα αναφορές που έχω, σε κάποια σπίτια έπεσαν αντικείμενα, κορνίζες και μικροσυσκευές. Αυτή τη στιγμή και σε επαφή με όλους τους φορείς και υπηρεσίες δήμου υπάρχουν μόνο κάποιες ρωγμές σε σπίτια παλιά. Έχουμε τοποθετήσει σημάνσεις για επικίνδυνα σημεία και παρακαλώ τους πολίτες να μην περνάνε από εκεί.

Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχουμε τραυματισμούς. Δεν ξέρουμε αν είναι ο μεγάλος σεισμός και ας ελπίσουμε να είναι. Σε κάθε περίπτωση συνιστώ, ψυχραιμία και  υπομονή».

Πάντως μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ, οι μετασεισμοί στην περιοχή συνεχίζονται. Χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στις 05.32 το πρωί, καταγράφτηκε μετασεισμός 3,5 R, στις 06.04 μετασεισμός 3 R, στις 06.58 μετασεισμός  3,1 R., στις 07.23  μετασεισμός  2,4 R στις 08.09 μετασεισμός 3,2 R .

Λέκκας στην ΚΡΗΤΗ TV: Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχουμε κάποιον έναν μεγαλύτερο σεισμό της τάξεως των 4,8 – , 4,9 – 5 βαθμών

Υπενθυμίζεται πως ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV την Τετάρτη 21 Ιουλίου έχει αναφέρει τα εξής:

«Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχουμε κάποιον έναν μεγαλύτερο σεισμό της τάξεως των 4,8 – , 4,9 – 5 βαθμών αν και μικρή αυτή η πιθανότητα. Μικρή αλλά υπαρκτή. Δυστυχώς σε παγκόσμιο επίπεδο  δεν μπορούμε να προκαθορίσουμε τις εξελίξεις που μας επιφυλάσσει  η ίδια η φύση και τα ίδια τα φαινόμενα».

Σύμφωνα με το neakriti, ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την εξέλιξη του φαινομένου και τις επιπτώσεις στα σύγχρονα κτήρια, όμως, επισήμανε ότι παλαιά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί προ της εφαρμογής του αντισεισμικού κανονισμού, πρέπει να ελεγχθούν και να αποφεύγονται από τους πολίτες, όσο διαρκεί το φαινόμενο.

σεισμός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap