Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Σεισμολόγος καταγγέλει: «Μέγιστη παρανομία με το αεροδρόμιο στο Καστέλι»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
30 Shares

Λάβρος ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Ελέγχου και Προστασίας, σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, για τον σχεδιασμό κατασκευής του εμβληματικού έργου του διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου, καθώς όπως σημείωσε με δηλώσεις του στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, έχει συντελεστεί “μέγιστη παρανομία”!

Οι ευρωκώδικες λένε ότι σε μεγάλα τεχνικά έργα απαιτούνται εκτεταμένες έρευνες, που στην περίπτωση του αεροδρομίου δεν έχουν γίνει, κάτι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μελλοντική λειτουργία του έργου”, σημείωσε ο κ. Λέκκας.

Επανέλαβε ότι το αεροδρόμιο στο Καστέλι έγινε χωρίς τις απαραίτητες μελέτες, ενώ σημείωσε ότι οι νέες μετασεισμικές δονήσεις υποδεικνύουν για μία ακόμα φορά την αναγκαιότητα εκτέλεσης ειδικών ερευνών που θα διασφαλίσουν τους κατοίκους αλλά και το ίδιο το έργο.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός, όπως είπε ο κ. Λέκκας, ότι ο διάδρομος προσγείωσης κατασκευάστηκε πάνω σε ρήγμα, που φαίνεται πως έχει ενεργοποιηθεί, καθώς οι τελευταίες σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν πάνω σε αυτό το ρήγμα, εξέλιξη που χαρακτήρισε εξαιρετικά επικίνδυνη…

Γιατί δεν έχει μεγάλους σεισμούς φέτος; «Συσσωρεύει ενέργεια το σύστημα» προειδοποιεί σεισμολόγος

Σε ό,τι αφορά στη σεισμική δραστηριότητα, που και πάλι είναι συχνή, κι έχει προκαλέσει ανησυχία, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι πρόκειται για μετασεισμική έξαρση που οφείλεται στο γεωδυναμικό πλαίσιο της περιοχής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ανησυχεί, ενώ σημείωσε ότι είναι σε αποδρομή η μετασεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι.

Επιστολή για όσα λέγονται για το μείζον θέμα του αεροδρομίου στο Καστέλι, δήλωσε ότι θα στείλει στο αρμόδιο Υπουργείο, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης ενώ όπως είπε θα πρέπει οι αρμόδιοι να καθησυχάσουν τους κατοίκους.

Πηγή: ekriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap