Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πανελλήνιες 2021: Μηδενίστηκαν δύο μαθητές από την Κρήτη που «πιάστηκαν» με κινητό

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μηδέν εις το πηλίκο έφερε η προσπάθεια δύο μαθητών από το Ηράκλειο να «κρύψουν» τα κινητά τους τηλέφωνα σε σημείο που θεωρούσαν ότι δεν ήταν ορατό και να τα χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους στο μάθημα της Πληροφορικής.

Οι δύο υποψήφιοι, πιάστηκαν με το κινητό μέσα στο εξεταστικό κέντρο, κατά την εξέταση του μαθήματος της Πληροφορικής (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Αποτέλεσμα αυτού; Ο μηδενισμός της κόλλας τους με συνοπτικές διαδικασίες.

Η προσπάθειά τους ήταν άκαρπη, ενώ αποτελεί το πρώτο περιστατικό που καταγράφεται φέτος στην Κρήτη.

Πανελλήνιες 2021: Γιατί μηδενίζεται η κόλλα όποιου φέρει στην τάξη κινητό

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως, η ύπαρξη κινητού εντός της τάξης μηδενίζεται ανεξαρτήτως σκοπιμότητας ή χρήσης. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές , βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, αποτελούν λόγους μηδενισμού του γραπτού του υποψηφίου εφόσον τα έχει μαζί του στην αίθουσα.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο Υπουργικής Απόφασης για τις υποχρεώσεις των υποψηφίων ισχύουν τα ακόλουθα:

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Αν ο υποψήφιος που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται:

-αντικείμενο ή μέσο από τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου αυτού ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους

-σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέταση του,

απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ