Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Οργή από επιχειρηματίες της Κρήτης – Καλούνται να επιστρέψουν το πλήρες ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

επιστρεπτέα προκαταβολή
Διαφήμιση
Διαφήμιση
74 Shares

Οργή προκάλεσαν στην Κρήτη τα «ραβασάκια» που έφτασαν στα χέρια πολλών επιχειρηματιών με τα οποία καλούνται να επιστρέψουν ολόκληρο το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής που είχαν λάβει την περίοδο της πανδημίας.

Στο Ηράκλειο τα ποσά που θα πρέπει να επιστραφούν ξεκινούν από 2..000 και φτάνουν τις 200.000 ευρώ ενώ ήδη εκφράζονται φόβοι ότι επιχειρηματίες που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τα ποσά θα βάλουν «λουκέτο» στις επιχειρήσεις τους.

«Ηλεκτροσόκ» προκάλεσε σε πολλούς επιχειρηματίες στην Κρήτη το «ραβασάκι» που έφτασε στα χέρια τους και τους καλεί να επιστρέψουν όλο το ποσό επιστρεπτέας προκαταβολής που είχαν λάβει την περίοδο της πανδημίας. Τα ποσά σε κάποιες περιπτώσεις αφορούν πολλά μηδενικά (2000- 200.000 ευρώ).

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τα ποσά θα βρεθούν μπροστά σε μια οδυνηρή πραγματικότητα. Φόβοι εκφράζονται από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηράκλειου για «λουκέτα».

Η αντίδραση των επιχειρηματιών ήταν ενδεικτική της κατάστασης καθώς τα ραβασάκια της της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ήρθαν να προστεθούν σε ένα βουνό από οικονομικές υποχρεώσεις και οφειλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι δεν τήρησαν τους όρους και κυρίως τη ρήτρα διατήρησης του προσωπικού για συγκεκριμένο διάστημα ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις φορολογούμενων που δεν υπέβαλαν δηλώσεις για την περίοδο 2019 -2020. Ωστόσο υπάρχει και το ενδεχόμενο λαθών. Σε επίπεδο δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες έλαβαν τα ειδοποιητήρια

Πηγή: neakriti

επιστρεπτέα προκαταβολή
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap