Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Βαθαίνει το… ρήγμα στο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
74 Shares

Η κακοκαιρία επιδείνωσε την καθίζηση του δρόμου – Αυτοψία από κλιμάκιο του ΟΑΚ – Δείτε φωτογραφίες

Ολοένα και… βαθαίνει το ρήγμα στο δρόμο Ηράκλειο – Μεσσαρά καθώς η κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών επιδείνωσε την κατολισθητική καθίζηση που έχει σημειωθεί πριν το τούνελ της Αγίας Βαρβάρας. Αυτό άλλωστε είχε εκτιμήσει ότι θα συμβεί μιλώντας στο Cretalive και ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ Γιώργος Αγαπάκης.

Επιθεώρηση Παπαδογιάννη: Το φαινόμενο είναι «δυναμικό» και απαιτεί προσοχή

Επιθεώρηση στα σημεία της εκτεταμένης κατολίσθησης στο τμήμα του δρόμου Ηράκλειο Μεσαρά – στο ύψος του υπό κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Πανασσού, πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ. κ. Γιώργο Αγαπάκη, μηχανικούς αλλά και εκπροσώπους της Τεχνικής Εταιρίας που φέρει την ευθύνη της κατασκευής του έργου, ο κ. Παπαδογιάννης ενημερώθηκε και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, η οποία – όπως υπογραμμίστηκε – «απαιτεί συντονισμό και ολοκλήρωση των εν εξελίξει γεωτεχνικών ερευνών και μελετών, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει  η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης,  της σοβαρής ζημιάς που έχει παρουσιαστεί».

«Το φαινόμενο χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως «δυναμικό» και θεωρείται πιθανή μια περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, που καταγράφονται στην περιοχή, στοιχείο που προσδίδει επιπλέον βαθμό δυσκολίας στην απαιτούμενη παρέμβαση. Προσεκτικά και βήμα, βήμα – το υπογραμμίζω αυτό – θα κινηθούμε, προκειμένου να γίνει αυτό που πρέπει στην περιοχή. Το πρόβλημα είναι σύνθετο και δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με πίεση χρόνου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα επιτρέψουμε και να χαθεί χρόνος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Μεσαρά καθίζηση δρόμος

«Υπάρχουν υπόγεια νερά, τα οποία βρίσκονται στο σταθερό υπέδαφος της περιοχής. Περιμένουμε τις μελέτες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου και στη συνέχεια θ’ αποφασιστούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, για την αποτελεσματική αντιστήριξη της κατολίσθησης. Εξετάζουμε τα δεδομένα και αναζητούμε την πλέον ενδεδειγμένη λύση, για την αντιμετώπιση πέραν της κατολίσθησης και του σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της απαγόρευσης που έχει εφαρμοστεί», ανέφερε από την δική του πλευρά, ο Διευθυντή της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ. κ. Γιώργος Αγαπάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων, αρχικά είχε αποφασιστεί να ισχύσει έως και τις 15/3/2022 ωστόσο με την διαπιστωθείσα κατάσταση σήμερα, αυτό θα επανεκτιμηθεί και θα αναπροσαρμοστεί σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή, που δημοσίευσε ο κ. Αντώνης Χαλκιαδάκης: 

 

       

πηγή: cretalive.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap